De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is gezondheid? ‘Een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is gezondheid? ‘Een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Wat is gezondheid? ‘Een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijke gebreken.’ (WHO 1948)

4 Gezondheidsconcept Machteld Huber
VERMOGEN OM JE AAN TE PASSEN en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven.

5 Veerkracht stimuleert levenskwaliteit
Positieve kracht die je kan inzetten na een grote tegenslag. De sterktes zien van je kwetsbaarheid. Je vermogen om te herstellen, niet per se naar hoe het voordien was, wel naar een situatie met mogelijkheden, goesting en betekenis. Een sterk woord dat optimisme bevat. Het toont zich echter pas nadat je potentieel eerst op de proef werd gesteld. Prof. Dr. Chantal Van Audenhove

6 Positieve Gezondheid: zes dimensies

7 Stichting Positieve Gezondheid België
kenniscentrum Positieve gezondheid netwerk positieve gezondheid in België

8

9 We have a dream: Belgium, blue zone
Waar mensen langer, gezonder en gelukkiger leven.


Download ppt "Wat is gezondheid? ‘Een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere."

Verwante presentaties


Ads door Google