De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WELKOM Informatieavond Ouddorp EEN ‘GOEDE REEDE’ OM BETER TE BOUWEN

Verwante presentaties


Presentatie over: "WELKOM Informatieavond Ouddorp EEN ‘GOEDE REEDE’ OM BETER TE BOUWEN"— Transcript van de presentatie:

1 WELKOM Informatieavond Ouddorp EEN ‘GOEDE REEDE’ OM BETER TE BOUWEN
9 oktober 2018

2 M. (michel) van Golberdinge
Manager vastgoed & strategie WBV BETER WONEN Prestaties Stellendam

3 NUL-OP-DE-METER WONING
Straks beschikt u over een NUL-OP-DE-METER-WONING, waarbij de woning corporatie een energieprestatievergoeding (EPV) vraagt. U woning is zeer energiezuinig, waarbij de gebouwgebondenenergie en de energie voor huishoudelijkgebruik wordt opgewekt door middel van PV-panelen.

4 Prestatiegarantie Om een energieprestatievergoeding te mogen vragen moet Beter Wonen aan bepaalde eisen voldoen: Monitoring verbruik Garanderen prestaties Werking van de systemen Kwaliteit borgen van de woning Beter Wonen heeft deze prestatiegarantie verlegd naar Dura Vermeer voor een periode van 25 jaar.

5 Prestatiegarantie Om deze prestaties te kunnen garanderen mogen er niet zomaar zaken worden gewijzigd aan de woning die invloed kunnen hebben op het energieverbruik van de woning.

6 ZAV (Zelf aangebrachte voorzieningen)
In principe zijn er geen wijzigingen mogelijk aan de schil (buitenzijde van de woningen). Dus geen: Aanbouwen Kattenluikjes Dakdoorvoeren/Muurdoorvoeren Rookkanalen Overkappingen aan de woning Zaken bevestigd aan de gevel Schotelantennes Dakkappelen Extra dakramen Er mag aan de binnen- en buitenzijde niets worden bevestigt aan de kozijnen (aluminium/kunststof) Etc.

7 ZAV (Zelf aangebrachte voorzieningen)
Wat mag wel: Het aanbrengen van zonwering (zie voorwaarden) Losstaande objecten in de tuin die geen invloed hebben op het energieverbruik van de woning

8 Zonwering U mag zonwering aanbrengen als het aan de voorwaarden van Beter Wonen voldoet: Screen voor raamkozijnen (op het metselwerk) Knikscherm achterzijde Kleur (bak en doek) wordt aan geven door Beter Wonen

9 Kunststof buitenkozijnen/Aluminium Schuifpui
In de woningen zijn kunststof kozijnen toegepast die heel erg lijken op houten kozijnen Aan de buitenzijde hebben ze een houtlookverbinding en een nerfstructuur Belangrijk: Er mag niets aan de kunststof/aluminium kozijnen worden bevestigd! Er mag niet worden geboord in de kunststof/aluminium kozijnen Kozijnen mogen niet worden geverfd!

10 Afrastering Afrastering voorzijde woning: Beukhaag
 Afrastering achterzijde woning en zijkant woning Hoek woningen (zijkant van de woning) hekwerk (zwart) van 1m hoog begroeid met Hedra Achterzijde woning (hekwerk van 1,8 m hoog begroeid met Hedra Tuinpoort bij bijna iedere woning Naast zandwallen/schurvelingen (Ouddorp) komen geen afrasteringen te staan Afrastering tussen de woningen Komt een privacy scherm te staan van 2 m breed. Overige afrastering tussen de woningen zijn voor rekening van de huurders zelf. Graag in overleg treden met de buurman.

11 Afrastering Belangrijk!:
Huurders zijn verplicht om de beukhaag en de Hedra begroeiing netjes te onderhouden (ook water geven)! Er mogen geen schuttingen worden geplaats achter of tegen de hekwerken! Heide en wilgenmatten zijn toegestaan aan de binnenzijde van de hekwerken. .

12 Binnendeurkozijnen & deuren
Binnendeurkozijnen zijn van staal en gemoffeld in kleur Binnendeuren zijn afgelakt Belangrijk: Het is niet toegestaan de binnendeuren en de binnendeurkozijnen te schilderen!

13 Afwerkingen per vertrek

14 K. (KARIN) EENHOORN Verhuur Stellendam
Frontoffice VERHUUR- & BEWONERszaken Verhuur Stellendam

15 Ondertekenen huurcontract
Bijlage: energieprestatievergoeding Sleutels Woonhandleiding Algemene huurvoorwaarden Statuten Huishoudelijk WBV Beter Wonen ABC-boekje ZAV-folder Folder glasverzekering Folder huurdersvereniging Woonruimteomschrijving Inventarisatielijst Foto’s staat opgeleverde woning Energielabel

16 Inboedelverzekering                             Als u de sleutels heeft ontvangen is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. In veel gevallen is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten met een huurdersbelang. Laat u hiervoor adviseren!

17 Keuze energieleverancier
Als u de sleutels ontvangt is het belangrijk u aan te melden bij een energie leverancier voor elektra. Om te kijken welke energieleverancier voor u het voordeligst is, raden wij u aan om op een vergelijkingssite te kijken zoals: Indien u meer stroom opwekt dan u gebruikt dan kunt u beter kiezen voor een energieleverancier met een hoge terugleververgoeding (€ 0,14 per kWh) (€ 0,14 per kWh)

18 Drinkwaterleverancier:
Wanneer u de sleutels ontvangt graag u aanmelden bij u drinkwaterleverancier (Evides)

19 Inschrijven nieuwe adres
Zodra u de sleutel ontvangt verzoeken wij u om u in te schrijven op het nieuwe adres bij de gemeente Goeree-Overflakkee.

20 Inschrijving woningzoekende:
Na het ondertekenen van het huurcontract van uw nieuwe woning komt u inschrijving woningzoekende te vervallen U kunt zich opnieuw inschrijven op onze website:

21 Planning Sleuteloverdracht
Ouddorp Alle woningen worden verhuurd vanaf begin November 2018 Blok 14 week 45 Blok 13 week 45 Blok 12 week 46 Blok 11 week 47 Blok 10 week 48 Deze data zijn een inschatting, maar nog niet definitief Ongeveer 3 weken van te voren wordt er contact opgenomen: Afspraak datum/tijdstip tekenen huurcontract en sleuteloverdracht

22 Klachten na oplevering
Via de mail doorgeven/telefoon Klachten verzamelen en in een keer doorsturen, halve bij dringende zaken gelijk melden! Storingen die betrekking hebben op verwarmen, elektra, koelen en warmtapwater kunt melden op een apart telefoonnummer. Zie de meterkastkaart die in uw meterkast hangt!

23 Kabelaansluiting & KPN
U woning beschikt standaard over een kabelaansluiting (Ziggo, voorheen UPC). Alle aansluitingen m.b.t. woningen zijn standaard bedraad met UTP. Standaard zit er geen KPN (telefonie) aansluiting in de woning, omdat KPN dit niet meer doet. Wilt u KPN dan is dat geen probleem. U dient alleen een leveringsovereenkomst af te sluiten, waarna KPN een aansluiting zal aanleggen.

24 Afvalinzameling U ontvangt van de gemeente GO 3 containers: Restafval
Groenaval Papier

25 VRAGEN Stellendam

26 EEN ‘GOEDE REEDE’ OM BETER TE BOUWEN


Download ppt "WELKOM Informatieavond Ouddorp EEN ‘GOEDE REEDE’ OM BETER TE BOUWEN"

Verwante presentaties


Ads door Google