De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Blended Leermodule: Onderzoeksstrategieën

Verwante presentaties


Presentatie over: "Blended Leermodule: Onderzoeksstrategieën"— Transcript van de presentatie:

1 Blended Leermodule: Onderzoeksstrategieën
Survey Blended Leermodule: Onderzoeksstrategieën

2 Wat houdt een survey in? Verzameling van gegevens (uit verschillende bronnen) Enquêtes afnemen Verschillende mensen bevragen Documenten doornemen Typische kenmerken: Grootschalig Relatief oppervlakkig Vaak met bedoeling algemeen besluit Wat kan je nog meer doen dan een vragenlijst?

3 Voordelen en nadelen + - Veel mensen bereiken Oppervlakkig
Objectief, niet beïnvloedbaar Vervolgonderzoek nodig Korte tijd Kan duur en tijdrovend zijn Weinig kosten Goed voor verkenning

4 Beeld

5 Vragen Is het de bedoeling van Survey onderzoek, dat je zelf dingen verzameld en zelf formuleert wat er al is en wat er al gedaan wordt over je onderwerp? Wij denken dat je voor alle onderzoeksstrategieën best wat vooronderzoek doet alvorens je zelf aan de slag gaat.

6 Vragen Is dit een voorbeeld van een survey: welke initiatieven vertoeven er in Gent om kinderen met autisme te ondersteunen? Wij denken van niet.  Welke initiatieven om kinderen met autisme te ondersteunen zijn bekend bij Gentenaren?

7 Vragen Zou u een voorbeeld kunnen geven van een survey? In de praktijk
Tevredenheidsenquête bij ouders in de kinderopvang

8 Vragen Is een kwantiteitstudie een praktijkgericht onderzoek? aangezien deze studie normaalgezien niet erg diepgaand is? Het kan een goede start/verkennende fase zijn.

9 Vragen Hoe maak je een degelijke enquête? Tips van ons:
Op voorhand op lijsten wat je wil weten Niet te lang, to the point Variatie in (soorten) vragen Duidelijke taal/vragen Geen suggestieve vragen

10


Download ppt "Blended Leermodule: Onderzoeksstrategieën"

Verwante presentaties


Ads door Google