De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sensoren en de rol van de overheid

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sensoren en de rol van de overheid"— Transcript van de presentatie:

1 Sensoren en de rol van de overheid
Daan Corver – Pels Rijcken Dirk van Barneveld - BZK Voor datum, voettekst, etc. gebruik onder het menu ‘Invoegen’ de gewenste optie. Via Start, Nieuwe dia kun je kiezen uit diverse soorten dia’s om in te voegen. 30 november 2018

2 Rollen Regelgever Stimulator Gebruiker Handhaver Innovator
Opdrachtgever ...

3 Partners Overheden Private partijen Burgers
Wetenschaps- en onderzoeksinstellingen Commerciële dienstverleners

4 Instrumenten Publiekrechtelijke instrumenten
Privaatrechtelijke instrumenten Beleidsinstrumenten Politiek-bestuurlijke instrumenten AVG-instrumentarium Soft law Interngerichte instrumenten Technische standaarden en certificering Bewustwordingsinstrumenten en publieksparticipatie Doen!

5 Bevindingen: Instrumentkeuze
“Mede afhankelijk van welke relaties aanwezig zijn staan overheden diverse instrumenten tot hun beschikking, waaruit in meer of mindere mate vrij gekozen kan worden (instrumentkeuze). Dit laat uiteraard onverlet dat bepaalde doelen of nagestreefde waarden afhankelijk van de situatie, wel beter, efficiënter of met meer zekerheid bereikt kunnen worden door te kiezen voor een bepaald instrument of een combinatie van verschillende instrumenten.”

6 Bevindingen: Instrumentinvulling
“Deze instrumentkeuze staat verder tot op zekere hoogte los van de instrumentinvulling. De inhoudelijke uitwerking van een gekozen instrument zal in een concreet geval – als het goed is – steeds afhankelijk zijn van de nagestreefde doelen en het gemeentelijk beleid in relatie tot de specifieke casus. Dit alles uiteraard binnen de ruimte die de toepasselijke regelgeving en voorliggende afspraken en overeenkomsten bieden.”

7 Conclusies (concept) Nog volop in ontwikkeling Duizend bloemen bloeien
Behoefte aan convergentie Geen blauwdruk, maar inspiratie

8 Aanbevelingen (concept)
Vervolg op Principes voor de Digitale Stad Regelgeving plaatsing sensoren, open data, beveiliging en standaarden Instrumenten voor eigen organisatie en uitvoering Sensorenregister Kennisdelen


Download ppt "Sensoren en de rol van de overheid"

Verwante presentaties


Ads door Google