De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

10-10-2018.

Verwante presentaties


Presentatie over: "10-10-2018."— Transcript van de presentatie:

1

2 Hans Rietveld Agrarisch Advies
Meerkerk 10 medewerkers Totale verzorging administratie Mestbeleid GLB Verzorgen bezwaar en beroep Bedrijfsontwikkeling (vergunningen)

3 Hans Rietveld Agrarisch Advies
De meststoffenwet, waar in artikel 1 lid kk de volgende dieren melkvee zijn:​ 1. melk- en kalfkoeien, te weten koeien (bos taurus) die tenminste éénmaal hebben gekalfd en die voor de melkproductie of de fokkerij worden gehouden met inbegrip van koeien die drooggezet zijn alsmede koeien die worden vetgemest en in de mesttijd worden gemolken;​ 2. jongvee jonger dan 1 jaar voor de melkveehouderij, en vrouwelijke opfokkalveren voor de vleesveehouderij tot 1 jaar en​ 3. jongvee ouder dan 1 jaar, te weten alle runderen van 1 jaar en ouder inclusief overig vleesvee, maar met uitzondering van roodvleesstieren en fokstieren;

4 Hans Rietveld Agrarisch Advies
Recht op gelijke behandeling Zoogkoeienhouder heeft recht op dezelfde behandeling als een melkveebedrijf, waar voor alle dieren fosfaatrechten toe gekend worden, categorie 100, 101 en 102 Melkveehouder heeft de vrijheid om aantallen tussen diergroepen te schuiven Geen bijzondere omstandigheden voor starters

5 Hans Rietveld Agrarisch Advies
Voor welke dieren heeft u fosfaatrechten nodig? (beleidsregel) U heeft alleen fosfaatrechten nodig voor jongvee wat bestemd is om een kalf te krijgen, dus ook voor jongvee dat bestemd is om zoogkoe te worden. (categorie 101,102) U heeft geen fosfaatrechten nodig voor jongvee dat u alleen houdt voor het vlees en dus nooit een kalf krijgt.  U heeft geen fosfaatrechten nodig voor weide- en zoogkoeien, dit zijn koeien die in elk geval 1 keer hebben gekalfd en geen melkkoe of kalfkoe zijn. (categorie 120)

6 Hans Rietveld Agrarisch Advies
Herziene beschikking Waarom zijn wij het niet eens? Bestemming bepaald of er rechten nodig zijn, niet alle dieren gehouden met bestemming zoogkoe gaan daadwerkelijk afkalven. Recht op gelijke behandeling, wettelijk heeft het vleesveebedrijf als zoogkoeienhouder recht op dezelfde behandeling als een melkveebedrijf. RVO discrimineert de zoogkoeienhouder ten opzichte van de melkveehouder door het een onevenredige zware last op te leggen. De gevolgen van de herziene beschikking zijn onevenredig in verhouding tot het doel van het besluit. Schadeloos stellen. Indien RVO de juiste beslissing genomen heeft dient het verkoper schadeloos te stellen. Beschikbaarheid verloren kilo’s. We gaan ervanuit dat verkoper tot 13 september kon beschikken over de kilo’s fosfaat van januari. Anders rust op RVO ook de plicht om de verkoper schadeloos te stellen. Benutbaarheid. Een gedeelte van deze benutbare ruimte kan met tijdelijke overdracht/lease door koper gebruikt worden.

7 Hans Rietveld Agrarisch Advies
Vrijstelling voor zoogkoeienhouders Vrijstelling voor 2018: Aanmelden vanaf half oktober tot 1 november 2018 Vrijstelling na 2018: Aanmelden voor 1 december van het jaar voorafgaand aan het jaar waarin hij voor het eerst van de vrijstelling gebruik wil gaan maken Voorlopig voorwaarden:  U laat de fosfaatrechten die wij aan u hebben toegekend vervallen. Dit geldt ook voor de rechten die u al heeft overgedragen. U schaart geen vrouwelijke runderen in of uit van of naar een landbouwer die niet is vrijgesteld. U houdt geen melk – of kalfkoeien of vrouwelijk jongvee  voor de melkveehouderij op uw bedrijf. Dan zorgt u ervoor dat de runderen die u van uw bedrijf afvoert na die tijd niet op een bedrijf gehouden worden dat melk produceert voor consumptie of verwerking U was de afgelopen 3 jaar geen bestuurder van een ander bedrijf waar wij fosfaatrechten aan hebben toegekend. Was u dat wél? Of bent u nog steeds bestuurder? Dan moet ook het andere bedrijf de fosfaatrechten laten vervallen. Alleen dan kunt u vrijstelling krijgen.

8 Hans Rietveld Agrarisch Advies
Wel of geen fosfaatrechten kiezen? Bent u een stopper? -> Warme sanering? Of heeft u juist een opvolger? -> Vrij ondernemen?


Download ppt "10-10-2018."

Verwante presentaties


Ads door Google