De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“Christelijke pedagogiek als handelingswetenschap” VR2VR02

Verwante presentaties


Presentatie over: "“Christelijke pedagogiek als handelingswetenschap” VR2VR02"— Transcript van de presentatie:

1 “Christelijke pedagogiek als handelingswetenschap” VR2VR02
Boekbespreking “Christelijke pedagogiek als handelingswetenschap” VR2VR02 Made by: Chris van der velden

2 Inhoud Volledig en correcte titelweergave Onderwerp en thematiek
Beoordeling Visie (identiteit) van de schrijver Twee opvallende, aansprekende citaten Wat heeft mij verrijkt. Bronnen Reactie medestudent

3 Volledig en correcte titelweergave
Om welk boek gaat het? ‘Ter Horst, W. (2008), Christelijke pedagogiek als handelingswetenschap, Kampen: Uitgeverij Kok’

4 Onderwerp en thematiek
Het wetenschappelijk bedrijven van christelijke pedagogiek Een samenhangend waarnemings-, denk- en handelingskader, Basiselementen en mogelijke doelstellingen Een christelijke opvoeding in deze tijd Hoe kan en mag een christelijke opvoeder (pedagoog)opvoeden? Bewijs: (christelijke) pedagogiek wel degelijk is gebaseerd op wetenschap en dan specifieker handelingswetenschap.

5 Beoordeling Christelijk boek
Geschreven is voor pedagogen (opvoeders, leerkrachten) Duidelijk maar krachtig is geschreven Vijf thema’s Persoonlijk drie het belangrijkst ‘liefde’, ‘over opvoeden’ en ‘opvoedingssituatie’ Praktijkgericht Een aanrader!

6 Visie (identiteit) van de schrijver
Prof. Dr. Wim ter Horst (Borne, 11 september 1929) Christenpedagoog Docent geweest in het basis- en speciaal onderwijs Hoogleraar klinische en orthopedagogiek in Leiden Hecht veel waarde aan de koppeling tussen een christelijke identiteit en de pedagogiek Duidelijke blik op wetenschap “Wetenschap speelt zich wat mij betreft niet af op een hoge, Bibelebontse berg waar niemand bij kan, maar begint op de vloer, in het alledaagse leven van mensen.”

7 Twee opvallende, aansprekende citaten
Liefde en gezag Het overdragen

8 Wat heeft mij verrijkt. Hoofdstuk 4 Liefde:
Goed stevig gezag niet krijgt als je het gebruikt onder het mom van je positie. Maar goed gezag krijg je wel als je het zelf verwerft bij de kinderen door liefde en trouw.   Hoofdstuk 5 Over de opvoeding: Niet alleen een gids moet zijn maar ook een trainer  Hoofdstuk 6 Opvoedingssituatie: Het gezin een safe haven waar kinderen liefde moeten ontvangen en geven terwijl hun voeten met de neuzen in een bepaalde richting worden neergezet.

9 Bronnen Bron 1: Jagt. van der, W.A. (2009). Rondblik - Christelijke pedagogiek als handelingswetenschap. Geraadpleegd op , van %20nr%2009%20(september%202009)/Rondblik%20- %20Christelijke%20pedagogiek%20als%20handelingswetenschap%20(W.A.%20van%20der%20J agt).pdf Bron 2: Ter Horst, W. (2008), Christelijke pedagogiek als handelingswetenschap, Kampen: Uitgeverij Kok Bron 3: Tramper, B. (2010). Prof. dr. Ter Horst: Niets zo erg als bitterheid. Geraadpleegd op , van 45


Download ppt "“Christelijke pedagogiek als handelingswetenschap” VR2VR02"

Verwante presentaties


Ads door Google