De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1 Agenda aanstaande week 1/2
zondag, 25 maart 09:30 Kerkdienst - br F. Folkerts 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: Thema - paasfeest 14:00 Kerkdienst - br Izaak van Apeldoorn 15:00 bloemen bezorgen: Fam. J. van Breden

2 Agenda aanstaande week 2/2
zondag, 1. april 09:30 Kerkdienst - ds Havinga - Heilig Avondmaal (tafels) 09:30 Kind in Kerk / Onderbouw: Thema - paasfeest 14:00 Kerkdienst - br. F. Folkerts 15:00 bloemen bezorgen: Fam. D. Fokkema

3 Jarigen aanstaande week
do Lars Hoekstra (6) vr H.J. Barelds - Sturing (56) zo H.M. de Boer - Das (45)

4 Gratis entree, deurcollecte t.b.v. onkosten
Samenzang ‘Op weg naar Pasen’ Zaterdag 31 maart 2018 Aanvang: uur Plaats: ‘de Rank’ Kon. Wilhelminalaan 1, Smilde Gratis entree, deurcollecte t.b.v. onkosten

5 Afsluitingsdienst “Thuis in Gods huis”
Op zondag 8 april 2018 van tot uur houden we de afsluitingsdienst van het gemeente- project “Thuis in Gods huis”. In deze dienst zal dominee Jan-Henk Soepenberg voorgaan. Na de dienst is er van tot uur een high tea. Iedereen is welkom, evenals lekkere smaakjes thee, cupcakes, andere bakproduc- ten, een etagère of een leuke theepot. CKL

6

7 Welkom Voorganger: br. I. van Apeldoorn Organist: br. <naam organist> Beamist: br. J.L. Wagenaar

8

9 Votum en zegengroet

10

11 Lied 95: 1-3 Uit: Liedboek voor de kerken
1 Nu bidden wij met ootmoed en ontzag de Vader aan, wiens naam aan elk geslacht in hemel en op aarde aanzijn gaf, dat, naar zijn heerlijk wezen, Hij ons de kracht des Heiligen Geestes geve en de Messias bij ons intrek neme. Zijn liefde is de grondslag van ons leven, de oorsprong van ons hart.

12 Lied 95: 1-3 Uit: Liedboek voor de kerken
2 Dan zullen wij met alle heilgen saam in 't morgenlicht op hoge tinnen staan en hoogte en diepte, lengte en breedte van Gods heil doormeten mogen. Dan kennen wij de liefde uit den hoge, al gaat zij verre het verstand te boven. Wij zullen tot de volle wasdom komen in Gods verheven naam.

13 Lied 95: 1-3 Uit: Liedboek voor de kerken
3 Hem nu die in ons werkt en ons geleidt, die verder gaat dan al ons bidden reikt en meer is dan ons diepste denken peilt, zij heerlijkheid en glorie in de gemeente die Hij heeft verkoren, in elk geslacht dat van zijn naam zal horen, door Jezus Christus, nu gelijk tevoren en tot in eeuwigheid.

14

15 Lezen Johannes 21: 1-17 1 Hierna verscheen Jezus weer aan de leerlingen, nu bij het Meer van Tiberias. Dat gebeurde als volgt. 2 Bij het meer waren Simon Petrus en Tomas (dat betekent ‘tweeling’), Natanaël uit Kana in Galilea, de zonen van Zebedeüs en nog twee andere leerlingen. 3 Petrus zei: ‘Ik ga vissen.’ ‘Wij gaan met je mee,’ zeiden de anderen. Ze stapten in de boot, maar de hele nacht vingen ze niets. 4 Toen het al ochtend werd, stond Jezus op de oever, al wisten de leerlingen niet dat het Jezus was. 5 Hij riep: ‘Hebben jullie soms iets te eten?’ ‘Nee,’ antwoordden ze. 6 ‘Gooi het net aan stuurboord uit,’ riep Jezus, ‘dan lukt het wel.’

16 Lezen Johannes 21: 1-17 Ze wierpen het net uit en er zat zo veel vis in dat ze het niet omhoog konden trekken. 7 De leerling van wie Jezus hield zei tegen Petrus: ‘Het is de Heer!’ Zodra Simon Petrus dat hoorde, schortte hij zijn bovenkleed op – meer had hij niet aan – en sprong in het water. 8 De andere leerlingen kwamen met de boot en sleepten het net vol vis achter zich aan. Ze waren niet ver van de oever, ongeveer tweehonderd el. 9 Toen ze aan land kwamen zagen ze een vuurtje met vis erop en brood. 10 Jezus zei: ‘Breng ook wat van de vis die jullie net gevangen hebben.’ 11 Simon Petrus ging weer aan boord en trok het net aan land.

17 Lezen Johannes 21: 1-17 Het zat vol grote vissen, welgeteld honderddrieënvijftig, en toch scheurde het niet. 12 Jezus zei tegen hen: ‘Kom, eet iets.’ Geen van de leerlingen durfde hem te vragen wie hij was, ze begrepen dat het de Heer was. 13 Jezus nam het brood en gaf hun ervan, en hij gaf hun ook vis. 14 Dit was al de derde keer dat Jezus aan de leerlingen verscheen nadat hij uit de dood was opgestaan. 15 Toen ze gegeten hadden, sprak Jezus Simon Petrus aan: ‘Simon, zoon van Johannes, heb je mij lief, meer dan de anderen hier?’ Petrus antwoordde: ‘Ja, Heer, u weet dat ik van u houd.’ Hij zei: ‘Weid mijn lammeren.’

18 Lezen Johannes 21: 1-17 16 Nog eens vroeg hij: ‘Simon, zoon van Johannes, heb je me lief?’ Hij antwoordde: ‘Ja, Heer, u weet dat ik van u houd.’ Jezus zei: ‘Hoed mijn schapen,’ 17 en voor de derde maal vroeg hij hem: ‘Simon, zoon van Johannes, houd je van me?’ Petrus werd verdrietig omdat hij voor de derde keer vroeg of hij van hem hield. Hij zei: ‘Heer, u weet alles, u weet toch dat ik van u houd.’ Jezus zei: ‘Weid mijn schapen.

19

20 Lied 92: 1, 6 Uit: Liedboek voor de kerken
1 Al kon ik alle talen spreken van hemel en aarde, wanneer de liefde zou ontbreken, wat had het voor waarde? Mijn woord was niets dan loos gerucht, luid schallende metalen, schel klinkende cymbalen, beroering in de lucht.

21 Lied 92: 1, 6 Uit: Liedboek voor de kerken
6 Geloof en hoop en liefde worden nooit van ons genomen. Gedrieën bouwen zij de orde die God zal doen komen. Dan vieren wij het bruiloftsfeest en mogen blijde zingen van drie verheven dingen, maar van de liefde 't meest.

22

23 Tekst: Johannes 21: 15-17 15 Toen ze gegeten hadden, sprak Jezus Simon Petrus aan: ‘Simon, zoon van Johannes, heb je mij lief, meer dan de anderen hier?’ Petrus antwoordde: ‘Ja, Heer, u weet dat ik van u houd.’ Hij zei: ‘Weid mijn lammeren.’ 16 Nog eens vroeg hij: ‘Simon, zoon van Johannes, heb je me lief?’ Hij antwoordde: ‘Ja, Heer, u weet dat ik van u houd.’ Jezus zei: ‘Hoed mijn schapen,’ 17 en voor de derde maal vroeg hij hem: ‘Simon, zoon van Johannes, houd je van me?’ Petrus werd verdrietig omdat hij voor de derde keer vroeg of hij van hem hield. Hij zei: ‘Heer, u weet alles, u weet toch dat ik van u houd.’ Jezus zei: ‘Weid mijn schapen.

24

25 Preek

26

27 Gezang 66: 1, 2, 5 1 Het zaad zal vruchten dragen door God die leven schenkt. Waarom zult gij dan vragen hoe God dit werk volbrengt? Het blijft voor ons verborgen; wij zien slechts in geloof. Het zaad zal op een morgen gerijpt zijn voor Gods oogst.

28 Gezang 66: 1, 2, 5 2 Een korrel in de aarde moet sterven voor hij leeft en is volgroeid in waarde als God er vorm aan geeft; elk zaad zijn eigen lichaam waarmee het voor Hem leeft. God zal zijn zon doen opgaan het zaad ontkiemt en leeft.

29 Gezang 66: 1, 2, 5 5 Nog is voor ons verborgen - wij zien slechts in geloof - hoe God eens op zijn morgen volbrengt wat werd beloofd: al wie hier in dit leven gezaaid werd op Gods tijd, zal God een lichaam geven dat leeft in eeuwigheid.

30

31 Gezang 114: 1, 2, 5, 7 1 Jezus is mijn toeverlaat. Hij, mijn Heiland, is het leven. Ik zal aan Gods wijze raad mij blijmoedig overgeven. Jaagt de dood nog angsten aan, Hij, mijn Heiland, heeft voldaan. 2 Groot is 't heil dat Jezus geeft. 'k Zal, als Hij, onsterflijk wezen, zijn, waar Hij, mijn Heiland, leeft. Waarom zou ik dan nog vrezen? 't Heerlijk Hoofd is opgewekt, dat zijn leden tot zich trekt.

32 Gezang 114: 1, 2, 5, 7 5 In het stralend, hemels licht zullen wij de Heer ontmoeten. Aangezicht tot aangezicht mogen wij Hem blij begroeten. Wij, van alle smet ontdaan, zullen rein voor Jezus staan. 7 Kerk van God, wees zeer verheugd, leg op Christus' trouw u neder. Juich van harte, vol van vreugd: eenmaal komt Hij tot u weder, die met luid bazuingeschal 't dodenrijk ontsluiten zal.

33

34 Collecte 1e collecte: Diaconie 2e collecte: Verplichtingen Kerkverband

35 Agenda aanstaande week 1/2
zondag, 25 maart 09:30 Kerkdienst - br F. Folkerts 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: Thema - paasfeest 14:00 Kerkdienst - br Izaak van Apeldoorn 15:00 bloemen bezorgen: Fam. J. van Breden

36 Agenda aanstaande week 2/2
zondag, 1. april 09:30 Kerkdienst - ds Havinga - Heilig Avondmaal (tafels) 09:30 Kind in Kerk / Onderbouw: Thema - paasfeest 14:00 Kerkdienst - br. F. Folkerts 15:00 bloemen bezorgen: Fam. D. Fokkema

37 Jarigen aanstaande week
do Lars Hoekstra (6) vr H.J. Barelds - Sturing (56) zo H.M. de Boer - Das (45)

38 Afsluitingsdienst “Thuis in Gods huis”
Op zondag 8 april 2018 van tot uur houden we de afsluitingsdienst van het gemeente- project “Thuis in Gods huis”. In deze dienst zal dominee Jan-Henk Soepenberg voorgaan. Na de dienst is er van tot uur een high tea. Iedereen is welkom, evenals lekkere smaakjes thee, cupcakes, andere bakproduc- ten, een etagère of een leuke theepot. CKL

39

40 Lied 168: 1-6 Uit: Liedboek voor de kerken
1 O Jezus Christus, licht ze bij die leven aan uw licht voorbij. Voeg ze met uwe kudde saam, opdat zij niet verloren gaan. 2 Vervul met uw genadeschijn, die op verkeerde paden zijn. Sta bij, die heimlijk in zijn hart verlokt en aangevochten wordt.

41 Lied 168: 1-6 Uit: Liedboek voor de kerken
3 Breng, die aan uw gebod ontkwam, terug als uw verloren lam. Maak de gewonde zielen heel en geef ze aan de hemel deel. 4 Open de doven het gehoor, de stomme lippen, spreek ze voor, dat zij belijden hun geloof, niet langer stom, niet langer doof.

42 Lied 168: 1-6 Uit: Liedboek voor de kerken
5 Verlicht het oog dat U niet ziet. Leid hem weerom die U verliet. Verzamel, die verwijderd gaan. Versterk ze die in twijfel staan. 6 Dan zullen zij, niet meer vervreemd, voor tijd en eeuwigheid vereend, in aarde en hemel, dan en nu, allen tezamen danken U.

43

44 Amen

45

46 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google