De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bestek aanpassingen mei 2018

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bestek aanpassingen mei 2018"— Transcript van de presentatie:

1 Bestek aanpassingen mei 2018
Solo versie 4.1 Frank Braam / Adwin van As 1 mei 2018

2 Deel 1 – wijzigingen t.g.v. CROW400
Artikel 1.2. VOORSCHRIFTEN Was: n) CROW richtlijn 132, Werken in of met verontreinigde grond en verontreinigd (grond)water (4e geheel herziene druk, ) o) CROW richtlijn 307, Kabels en leidingen in verontreinigde bodem; Publ. datum Wordt: n) CROW richtlijn 400 “werken in en met verontreinigde bodem” Publicatie datum

3 Deel 1 – wijzigingen t.g.v. CROW400 (2)
VERPLICHTINGEN VAN DE OPDRACHTGEVER Onderzoek bodemgesteldheid: Was: Van opdrachtgevers wordt verwacht dat zij de beoordeling op bodemverontreiniging in het beoogde tracé in hun voorbereiding opnemen. Deze beoordeling bestaat ten minste uit het raadplegen van het bodemloket en eventueel aanwezige bodemkwaliteitskaarten bij gemeente en/of provincie en het afgeven van een indicatie over de mate van verontreiniging. De uitkomsten van het onderzoek worden uiterlijk bij opdrachtverstrekking meegeleverd. Indien uit het onderzoek blijkt dat de bodem verdacht is zijn opdrachtgevers gehouden hiernaar verder onderzoek te verrichten. Deze activiteiten zijn vastgelegd in de richtlijn kabels en leidingen in verontreinigde bodem- CROW 307.

4 Deel 1 – wijzigingen t.g.v. CROW400 (3)
VERPLICHTINGEN VAN DE OPDRACHTGEVER Onderzoek bodemgesteldheid bodemkwaliteit: Wordt: Van opdrachtgevers wordt verwacht dat zij de beoordeling op bodemverontreiniging in het beoogde tracé in hun voorbereiding opnemen. Deze beoordeling bestaat uit het resultaat van het vooronderzoek van de bodemkwaliteit met behulp van de Antea bodem applicatie of de bodemgegevens die door derden zijn aangeleverd. De uitkomsten van het onderzoek worden uiterlijk bij opdrachtverstrekking meegeleverd. Voor het aansluitproces en het saneren van huisaansluitingen behoort het vooronderzoek van de bodemkwaliteit bij de werkvoorbereiding van de aannemer. Voor deze processen raadpleegt de aannemer zelf de Antea bodem applicatie. Hiervoor beschikt de aannemer over een Antea account. Indien uit het onderzoek blijkt dat de bodem verdacht is zijn opdrachtgevers gehouden hiernaar verder onderzoek te verrichten. Deze activiteiten zijn vastgelegd in de richtlijn CROW 400 “werken in en met verontreinigde bodem”

5 Deel 1 – wijzigingen t.g.v. CROW400 (4)
Vakbekwaamheid en instructies medewerkers Was: De aannemer is verplicht het werk te laten uitvoeren door vakbekwame medewerkers. De vakbekwaamheid van deze medewerkers wordt vastgelegd in een door de aannemer verstrekt (veiligheids)-paspoort / PSL Logbook en dient op eerste verzoek van de opdrachtgever door de medewerker(s) te worden aangetoond. In dit persoonlijk document dienen minimaal de genoten basisopleidingen, vaktechnische- en veiligheidsopleidingen, vakbekwaamheidseisen en de verstrekte aanwijzingen i.h.k.v. de BEI en VIAG en KIAD te zijn opgenomen. Deze regeling is aangevuld met de eis dat voor de inzet van E/G technici een PCE certificering verplicht is. Wordt: ……..… de BEI, VIAG, KIAD en CROW 400 te zijn opgenomen…………

6 Deel 1 – wijzigingen t.g.v. CROW400 (5)
WERKZAAMHEDEN IN VERVUILDE GROND (wordt werkzaamheden in verontreinigde bodem) Was: Bij uitvoering van werkzaamheden in vervuilde grond dient naast de op dit gebied door opdrachtgever en/of overheid gehanteerde regels de relevante en actuele publicatie CROW 307 respectievelijk 132 en de publicaties BRL7001 / BRL7004 van SIKB te worden gehanteerd. De kosten voor extra maatregelen bij werken in vervuilde grond zijn verrekenbaar. Voor de verrekening van deze werkzaamheden geldt de verrekentool. Wordt: Bij uitvoering van werkzaamheden in verontreinigde bodem dient naast de op dit gebied door opdrachtgever en/of overheid gehanteerde regels de relevante en actuele publicatie CROW 400 en de publicaties BRL7001 / BRL7004 van SIKB te worden gehanteerd. De kosten voor extra maatregelen bij werken in verontreinigde bodem zijn verrekenbaar. Voor de verrekening van deze werkzaamheden geldt de vigerende versie van verrekentool CROW400.

7 Deel 1 – wijzigingen t.g.v. CROW400 (6)
Aanpassen hoofdstuk 3 bestek: De bestekscodes L027 t/m L048 komen te vervallen. Ten gevolge van de overgang naar de landelijke verrekentool (Alliander) valt het beheer van deze tarieven buiten het bestek. Indexatie van de in verrekentool opgenomen tarieven vindt plaats volgens de Alliander index. In SAP worden deze codes “dicht gezet” (per ) waardoor apart boeken van de codes niet meer mogelijk is.

8 Deel 2 – wijzigingen t.g.v. impl. lassen op staal
HET CONTROLEREN VAN DE LASSEN Vanuit BBG besluit, t.g.v. Implementatie NTA 8828: Was: De lassen worden conform NEN 7244, NTA 8828 en bedrijfsspecifieke instructies gekeurd door een daartoe gecertificeerd bedrijf. De aannemer draagt zorg voor opdrachtverstrekking naar keuringsinstantie en dat alle maatregelen worden genomen die nodig zijn om de medewerkers van het gecertificeerd bedrijf hun werk naar behoren te laten verrichten. De kosten voor deze controle zijn een op een verrekenbaar door overlegging van de rekening en rapportage. De kosten van de aannemer ter ondersteuning van de uitvoering van controles en her controles alsmede alle herstelwerkzaamheden als gevolg van afkeur zijn niet verrekenbaar.

9 Deel 3 – wijzigingen t.g.v. impl. lassen op staal (2)
Wordt: De lassen worden conform NEN 7244, NTA8828 en bedrijfsspecifieke instructies gekeurd door een daartoe gecertificeerd bedrijf. De aannemer  Opdrachtgever draagt zorg voor opdrachtverstrekking naar keuringsinstantie. De aannemer draagt zorg voor en dat alle maatregelen worden genomen die nodig zijn om de medewerkers van het gecertificeerd bedrijf hun werk naar behoren te laten verrichten. De kosten voor deze controle zijn een op een verrekenbaar door overlegging van de rekening en rapportage. De kosten van de aannemer ter ondersteuning van de uitvoering van controles en her controles alsmede alle herstelwerkzaamheden als gevolg van afkeur zijn niet verrekenbaar De wijze van afhandelen van de kosten behorende bij de herstelwerkzaamheden ten gevolge van afkeur is vastgelegd in de vigerende bedrijfsspecifieke instructie.

10 Deel 3 - Aanleg 4X240 AL LS kabel
In april 2017 is afgesproken om de prijzen op de eenheden voor het aanleggen van 4x240 AL LS, kabel te evalueren na 1 jaar. Echter doordat er in afgelopen jaar escalaties zijn geweest in kader van volume en gewicht, is het resultaat dat haspels zijn aangepast en dat de haspels met minder lengte kabel wordt geleverd. Doordat we hier nog weinig ervaring mee hebben wordt de evaluatie periode verlengt met 0,5 of 1 jaar afhankelijk van de opgebouwde ervaring.

11


Download ppt "Bestek aanpassingen mei 2018"

Verwante presentaties


Ads door Google