De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1

2 Agenda aanstaande week 1/2
Donderdag 10 mei 09:30 Kerkdienst - br J. Kuiper Zondag 13 mei 09:30 Kerkdienst - br Folkerts 09:30 Kind in Kerk / Onderbouw: Thema - Hemelvaart en Pinksteren 14:00 Kerkdienst - ds. Mark Veurink 15:00 bloemen bezorgen: Br. G. Reinders

3 Agenda aanstaande week 2/2
Donderdag 17 mei 19:30 Classis Assen Zondag 20 mei 09:30 Kerkdienst - br. W. Schaaij 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: Thema - Hemelvaart en Pinksteren 14:00 Kerkdienst - ds. E. Kramer 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H.Y. Alkema

4 Jarige aanstaande week
za H Alkema (78)

5

6 Welkom Voorganger: br. J.H. Kuiper Organist: br. <naam organist> Beamist: br. P.B. Wagenaar

7

8 Votum en zegengroet

9

10 Psalm 47: 1, 3 1 Juicht, o volken, juicht, handklapt en betuigt onze God uw vreugd, weest in Hem verheugd, jubelt voor de HEER, buigt u voor Hem neer. Ieder vreest zijn kracht, elk zijn koningsmacht. 's HEREN majesteit en zijn heerlijkheid zijn op heel de aard wijd en zijd vermaard.

11 Psalm 47: 1, 3 3 God vaart voor het oog met gejuich omhoog. Blij bazuingeluid roept zijn grootheid uit, heel het wereldrond zingt met hart en mond. Psalmzingt Gode, zingt! Hoort zijn lof weerklinkt. Volken, geeft de Heer, onze Koning, eer, looft zijn majesteit, weest in Hem verblijd.

12

13 Lezen Kolossenzen 3: 1-4 1 Als u nu met Christus uit de dood bent opgewekt, streef dan naar wat boven is, waar Christus zit aan de rechterhand van God. 2 Richt u op wat boven is, niet op wat op aarde is. 3 U bent immers gestorven, en uw leven ligt met Christus verborgen in God. 4 En wanneer Christus, uw leven, verschijnt, zult ook u, samen met hem, in luister verschijnen.

14

15 Gezang 100: 5, 6 5 G' ontvingt die gaven, blijde scharen, thans geen verlaten wezen meer. Gij zaagt uw Heer ten hemel varen. De Heilge Geest daald' op u neer. D' engelen daarboven, met de heilgen loven God, op aard' geweest. En de kerk beneden, ziet zijn plaats betreden door zijn eigen Geest.

16 Gezang 100: 5, 6 6 Laat ons steeds hopen, bidden, waken, en ons versterken in ons Hoofd. Ook heden wil Hij vreugde maken aan al wie deze Geest gelooft. Gij werdt opgenomen, Gij zult wederkomen, onze Hemelvorst. Gij stort uit de hoge stromen op het droge, laving aan wie dorst.

17

18 Lezen Mattheus 28: 16-20 Uitzending van de leerlingen 16 De elf leerlingen gingen naar Galilea, naar de berg die Jezus hun had genoemd, 17 en toen ze hem zagen bewezen ze hem eer, al twijfelden enkelen nog. 18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, 20 en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’

19

20 Lezen Hebreeën 1:1-4 1 Op velerlei wijzen en langs velerlei wegen heeft God in het verleden tot de voorouders gesproken door de profeten, 2 maar nu de tijd ten einde loopt heeft hij tot ons gesproken door zijn Zoon, die hij heeft aangewezen als enig erfgenaam en door wie hij de wereld heeft geschapen. 3 In hem schittert Gods luister, hij is zijn evenbeeld, hij schraagt de schepping met zijn machtig woord; hij heeft, na de reiniging van de zonden te hebben voltrokken, plaatsgenomen aan de rechterzijde van Gods hemelse majesteit, 4 ver verheven boven de engelen omdat hij een eerbiedwaardiger naam heeft ontvangen dan zij.

21

22 Gezang 68: 1, 2 1 Wij knielen voor uw zetel neer, wij, Heer, en al uw leden en eren U als onze Heer met liedren en gebeden. Dat alle macht, hoe hoog, hoe groot, voor U, o Godsgetuige, o eerstgeboorne uit de dood, zich diep ootmoedig buige.

23 Gezang 68: 1, 2 2 Die ons, gereinigd door uw bloed, tot priesters hebt verheven en ons de hoge rang, de moed van koningen gegeven, U zij de roem, U zij de lof, U d' eerkroon opgedragen. Geheel de aard' en 't hemelhof moet van uw eer gewagen.

24

25 Tekst Hebreeën 1:3 3 In hem schittert Gods luister, hij is zijn evenbeeld, hij schraagt de schepping met zijn machtig woord; hij heeft, na de reiniging van de zonden te hebben voltrokken, plaatsgenomen aan de rechterzijde van Gods hemelse majesteit,

26

27 Preek

28 Hemelvaart de realiteit van Christus De realiteit van deze wereld

29 Zijn verbonden-heid met de Vader
Christus’ persoon Zijn menselijk leven Zijn hemelse herkomst Zijn verbonden-heid met de Vader Zijn krachtig woord prrrrrrrrrr

30 Christus’ werk Hij maakt zonde ouderwets

31 Christus’ eer Christus claimt zijn plaats in de hemel Hemelvaart is daarmee de kroon op zijn werk: Onze heiland regeert

32 Wat is echt? Wij zien de macht van de zonde Wij worden daarmee beproefd Wij leren de echte werkelijkheid zien

33

34 Lied 102: 3, 4 Uit: Liedboek voor de Kerken
3 In Hem is al het zijnde geroepen uit het niet. Hij is begin en einde van al wat er geschiedt. Hijzelf, het stralend teken van 's Vaders majesteit, wil heden tot ons spreken van Gods barmhartigheid.

35 Lied 102: 3, 4 Uit: Liedboek voor de Kerken
4 Hij heeft uit al het leven de smetten weggedaan. De zonden zijn vergeven, daarom spreekt Hij ons aan. En Hij heeft, opgestegen aan 's Vaders rechterzij, de hoogste naam verkregen. Daarom spreekt Hij ons vrij.

36

37 Collecte Collecte: Gastpredikanten

38 Agenda aanstaande week 1/2
Donderdag 10 mei 09:30 Kerkdienst - br J. Kuiper Zondag 13 mei 09:30 Kerkdienst - br Folkerts 09:30 Kind in Kerk / Onderbouw: Thema - Hemelvaart en Pinksteren 14:00 Kerkdienst - ds. Mark Veurink 15:00 bloemen bezorgen: Br. G. Reinders

39 Agenda aanstaande week 2/2
Donderdag 17 mei 19:30 Classis Assen Zondag 20 mei 09:30 Kerkdienst - br. W. Schaaij 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: Thema - Hemelvaart en Pinksteren 14:00 Kerkdienst - ds. E. Kramer 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H.Y. Alkema

40 Jarige aanstaande week
za H Alkema (78)

41

42 Opwekking 354 Glorie aan God, glorie aan God, glorie aan God, glorie aan God. 1 Lof zij de Heer, Hem komt toe alle eer. Hij 's het Lam dat regeert tot in de eeuwigheid. Zijn woord is macht, heeft ons vrijheid gebracht. Wij aanbidden, wij knielen voor Jezus. Groot is zijn troon, eeuwig zijn kroon. Refrein: Overwinnaar zal Hij zijn, over zonde, dood en pijn. Heel het rijk der duisternis weet wie Jezus Christus is: Hij is de hoogste Heer! 2 Kondigt het aan door de kracht van zijn naam: Heel de aard' wordt vervuld van zijn glorie! Satan, hij beeft, want hij weet: Jezus leeft! Hij 's verslagen, het Lam troont voor eeuwig! Jezus is Heer, Redder en Heer! 3 Heersen met Hem op de troon en zijn stem spreekt van liefde, vervult ons met glorie. Heilig en vrij, alle tranen voorbij, eeuwig vreugde van God, lof, aanbidding: waardig het Lam, waardig het Lam!

43 Opwekking 354 Refrein: Overwinnaar zal Hij zijn, over zonde, dood en pijn. Heel het rijk der duisternis weet wie Jezus Christus is: Hij is de hoogste Heer! Glorie aan God, glorie aan God, glorie aan God, glorie aan God.

44 Opwekking 354 2 Kondigt het aan door de kracht van zijn naam: Heel de aard' wordt vervuld van zijn glorie! Satan, hij beeft, want hij weet: Jezus leeft! Hij 's verslagen, het Lam troont voor eeuwig! Jezus is Heer, Redder en Heer!

45 Opwekking 354 Refrein: Overwinnaar zal Hij zijn, over zonde, dood en pijn. Heel het rijk der duisternis weet wie Jezus Christus is: Hij is de hoogste Heer! Glorie aan God, glorie aan God, glorie aan God, glorie aan God.

46 Opwekking 354 3 Heersen met Hem op de troon en zijn stem spreekt van liefde, vervult ons met glorie. Heilig en vrij, alle tranen voorbij, eeuwig vreugde van God, lof, aanbidding: waardig het Lam, waardig het Lam!

47 Opwekking 354 Refrein: Overwinnaar zal Hij zijn, over zonde, dood en pijn. Heel het rijk der duisternis weet wie Jezus Christus is: Hij is de hoogste Heer! Glorie aan God, glorie aan God, glorie aan God, glorie aan God.

48

49 Amen

50

51 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google