De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Cursus Viscoach & Vismeester

Verwante presentaties


Presentatie over: "Cursus Viscoach & Vismeester"— Transcript van de presentatie:

1  Er volgt een presentatie vanuit Sportvisserij Nederland over de cursus Viscoach en Vismeester

2 Cursus Viscoach & Vismeester
Gerwin Gerlach

3 Uitkomsten jeugdonderzoek
Belangrijk voor jeugd: sociale aspect (samen vissen) Succeservaring belangrijk: Goed leren vissen zorgt voor goede vangsten (= blijven vissen) Een helpende hand doet wonderen 75% van jeugdvissers heeft nooit wat van de HSV gehoord… Laat je als vereniging zien! Er zijn vorig jaar verschillende onderzoeken uitgevoerd onder sportvissers. Bij de jeugd bleek dat ze het leuk vinden om samen met vismaatjes te vissen, waarbij het vangen van veel vis belangrijk is. Bij volwassen vissers zie je vaak een ander beeld: genieten van de rust en de natuur (als tegenhanger van een drukke baan) en af en toe een vangst is mooi meegenomen. (De rest spreekt voor zich, laatste punt goed benadrukken)

4 Vislessen en jeugdcursussen geven
In 2017 bijna kinderen bereikt met vislessen! In 2018 gaan we daar (dik) overheen, gezien het aantal aanvragen In 2018 meer inzet op een vervolg bij de verenigingen Dringend behoefte aan nieuwe viscoaches en vismeesters! Er zijn vorig jaar verschillende onderzoeken uitgevoerd onder sportvissers. Bij de jeugd bleek dat ze het leuk vinden om samen met vismaatjes te vissen, waarbij het vangen van veel vis belangrijk is. Bij volwassen vissers zie je vaak een ander beeld: genieten van de rust en de natuur (als tegenhanger van een drukke baan) en af en toe een vangst is mooi meegenomen. (De rest spreekt voor zich, laatste punt goed benadrukken)

5 Cursus Viscoach Bestemd voor (jeugd)vrijwilligers van hengelsportverenigingen, die binnen de vereniging actief worden met jeugd. Huiswerk: Cursusboekje VIScoach (met lees- en studiewijzer) Boekje 'Leer vissen met de vaste hengel' Jeugdpakket Zoetwatervissen (met docentenhandleiding) Oefenvragen, proefexamen en eindexamen

6 Cursusavond Viscoach 1. Bespreken huiswerk
2. Tips en ervaringen uitwisselen over werven en te binden jeugd 3. Een paar korte workshops 4. Info over ondersteuning voor viscoaches 5. Certificaat Viscoach!

7 Cursusavond Viscoach 1. Bespreken huiswerk
2. Tips en ervaringen uitwisselen over werven en te binden jeugd 3. Een paar korte workshops 4. Info over ondersteuning voor viscoaches 5. Certificaat Viscoach! Wanneer? Maandagavond 23 april in Grou

8 Verklaring Omtrent Gedrag
Verplicht voor cursisten Viscoach en Vismeester Dankzij lidmaatschap bij NOC*NSF gratis aan te vragen via Sportvisserij Nederland.

9 Cursus Vismeester Bestemd voor vrijwilligers die willen optreden als vismeester namens een vereniging of federatie. Huiswerk: Voorbeeld visles bekijken (YouTube-film) Visles presentatie oefenen (met handleiding)

10

11

12

13

14 Cursusavond Vismeester
1. Informatie over de visles 2. Presentaties cursisten Iedereen geeft een stukje visles De rest neemt deel aan de les en maakt notities 3. Certificaat Vismeester! Daarna: - eventueel een keer meelopen met ervaren vismeester - een ‘stageles’ geven - dan vismeesterpas en vislessen geven!

15 Belangrijke vervolgstappen
Na de visles zijn alle kinderen enthousiast; goed moment om ze een vervolg aan te bieden. 1. Contactgegevens / gratis (online) jeugdvergunning 2. Vervolgcursus: Vissen voor kids (+ snoek, karper) 3. Hengelmateriaal en begeleiden 4. Creëren van goed jeugdviswater Na een visles (of ander contactmoment met jeugd) zijn dit de belangrijkste vervolgstappen voor een vereniging (daar gaan we in de volgende dia’s verder op in). Zorg in eerste instantie dat je de kinderen kunt registreren, mét toestemming van de ouders. Dit kan heel eenvoudig via de gratis online jeugdvergunning. Daarnaast is het belangrijk dat er goed jeugdviswater is, dat de HSV een jeugdviscursus organiseert en eventueel hengelmateriaal en begeleiding beschikbaar stelt.

16 Tot ziens op de cursus! 23 april Grou
Vislessen zijn een hele goede manier om kinderen te bereiken. In 2017 zijn maar liefst kinderen bereikt en ALLE kinderen zijn na afloop van een les enthousiast!


Download ppt "Cursus Viscoach & Vismeester"

Verwante presentaties


Ads door Google