De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Provincie Noord-Brabant

Verwante presentaties


Presentatie over: "Provincie Noord-Brabant"— Transcript van de presentatie:

1 Provincie Noord-Brabant
Korte introductie

2 Provincie Noord-Brabant
Schakel tussen gemeenten en Rijk Middenbestuur De provincie is de schakel tussen de gemeenten en het Rijk en wordt daarom wel middenbestuur genoemd. Ze voert de taken uit die voor gemeenten te groot en voor het Rijk te klein zijn.

3 Bestuurlijk Provinciale Staten Gedeputeerde Staten
Commissaris van de Koning Bestuurlijk bestaat de provincie uit Provinciale Staten zeg maar de Tweede Kamer van Brabant en Gedeputeerde Staten, zeg maar de ministers van Brabant. In beide gevallen is de commissaris van de Koning de voorzitter ervan.

4 Kerntaken 5 kerntaken Economie Ruimte Natuur Mobiliteit Cultuur
De kerntaken van de provincie zijn ruimte, economie, natuur, mobiliteit en cultuur. De inhoudelijke lijn staat beschreven in het bestuursakkoord dat na elke verkiezing wordt geschreven. Het huidige bestuursakkoord noemt 7 maatschappelijke opgaven.

5 Ambitie Europese top kennis- en innovatieregio’s
Goed wonen, werken en leven De provincie wil tot de top van de kennis- en innovatieregio's in Europa horen. Ook wil zij het leef- en vestigingsklimaat verbeteren. Hoe dat te bereiken staat beschreven in de Agenda van Brabant.

6 Beleid Busvervoer Natuurgebieden Wegen Etc.
De provincie zorgt onder andere voor bedrijventerreinen, busvervoer, natuurgebieden, wegen, zwemwater, monumenten en de regionale arbeidsmarkt. Verder wordt er veel geld geïnvesteerd in onder andere breedband en een groenfonds.

7 Rollen Verbindende rol
Overheden, bedrijven, onderwijs, publiek en maatschappelijke organisaties De provincie verbindt. Verbindt rijk en gemeenten. Mensen en zaken, ideeën en makers. Verbindt bedrijven en onderwijs. De provincie verbindt geld en mogelijkheden. De provincie verbindt u en mij.

8 De provincie in getallen
1 commissaris van de Koning, 6 leden Gedeputeerde Staten 55 leden Provinciale Staten 11 politieke partijen Ongeveer 1000 medewerkers +/- 1 miljard begroting per jaar

9


Download ppt "Provincie Noord-Brabant"

Verwante presentaties


Ads door Google