De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1 Agenda aanstaande week 1/2
zondag, 22. april 09:30 Kerkdienst - ds Schipper. 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: De Bouwplaats - Architect 15:00 bloemen bezorgen: Br. A. Noppers jr. 16:00 Kerkdienst - ds C. van der Leest

2 Agenda aanstaande week 2/2
zondag, 29. april 09:30 Kerkdienst - br. W. van der Ploeg 09:30 Kind in Kerk / Gaat niet door 14:00 Kerkdienst - br. F. Folkerts 15:00 bloemen bezorgen: Fam. E. Wagenaar

3 Jarigen aanstaande week
zo J.J.R. Polman (30) di P. v/d Vaart - Wiltjer (32) wo J.A. Ritsema - van den Bosch (48) do H.R. van den Bosch (55)

4 Roeping !? Maandagavond 30 april kruiskerk Bart & Marthe & friends
Aanvang uur inloop uur Iedereen welkom ! Een inspirende avond over de roeping die God jou en ons gegeven heeft.

5 29 April

6 Welkom Voorganger: ds. C. van der Leest Organist: br. <naam organist> Beamist: br. J.L. Wagenaar

7

8 Votum en zegengroet

9

10 Psalm 93: 1-3 1 De HEER regeert, bekleed met majesteit, omgord met kracht en grote heerlijkheid. De wereld staat, bevestigd door zijn hand. Van eeuwigheid zijt Gij, uw troon houdt stand. 2 Een woest geweld klinkt op van stroom en vloed, een luid gedruis dat alles beven doet. Hoog boven zee en golven, hoe vol kracht, troont onze HEER, onwankelbaar in macht.

11 Psalm 93: 1-3 3 Getrouw en waar is uw getuigenis, het woord dat door U zelf gesproken is. De heiligheid is voor uw huis, o HEER, de eeuwen door tot sieraad en tot eer.

12

13 Lezen Johannes 3: 14-36 14 De Mensenzoon moet hoog verheven worden, zoals Mozes in de woestijn de slang omhooggeheven heeft, 15 opdat iedereen die gelooft, in hem eeuwig leven heeft. 16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. 17 God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om een oordeel over haar te vellen, maar om de wereld door hem te redden. 18 Over wie in hem gelooft wordt geen oordeel uitgesproken, maar wie niet in hem gelooft is al veroordeeld, omdat hij niet wilde geloven in de naam van Gods enige Zoon.

14 Lezen Johannes 3: 14-36 19 Dit is het oordeel: het licht kwam in de wereld en de mensen hielden meer van de duisternis dan van het licht, want hun daden waren slecht. 20 Wie kwaad doet, haat het licht; hij schuwt het licht omdat anders zijn daden bekend worden. 21 Maar wie oprecht handelt zoekt het licht op, zodat zichtbaar wordt dat God werkzaam is in alles wat hij doet.’ Getuigenis van Johannes de Doper 22 Daarna ging Jezus met zijn leerlingen naar Judea. Daar bleef hij enige tijd en hij doopte er. 23 Johannes doopte toen ook, in Enon, dicht bij Salim, een waterrijk gebied.

15 Lezen Johannes 3: 14-36 Daar kwamen de mensen naartoe om zich te laten dopen. 24 Johannes was immers nog niet gevangengezet. 25 Er ontstond een discussie tussen de leerlingen van Johannes en een Jood over het reinigingsritueel. 26 Ze gingen naar Johannes en zeiden tegen hem: ‘Rabbi, de man die bij u aan de overkant van de Jordaan was, over wie u een getuigenis afgelegd hebt, is aan het dopen en iedereen gaat naar hem toe!’ 27 Johannes antwoordde: ‘Een mens kan alleen ontvangen wat hem door de hemel gegeven wordt. 28 Jullie kunnen van mij getuigen dat ik gezegd heb: “Ik ben de messias niet, maar ik ben voor hem uit gezonden.”

16 Lezen Johannes 3: 14-36 29 De bruidegom krijgt de bruid; de vriend van de bruidegom staat te luisteren en is blij dat hij de stem van de bruidegom hoort. Dat vervult mij met grote vreugde. 30 Hij moet groter worden en ik kleiner. 31 Hij die van boven komt staat boven allen, wie uit de aarde voortkomt is aards en spreekt de taal van de aarde. Hij die uit de hemel komt en boven allen staat, 32 getuigt van wat hij gezien en gehoord heeft, en toch wordt zijn getuigenis door niemand aanvaard. 33 Wie zijn getuigenis wel aanvaardt, bevestigt daarmee dat God betrouwbaar is.

17 Lezen Johannes 3: 14-36 34 Hij die door God gezonden is, spreekt de woorden van God, en God schenkt de Geest in overvloed. 35 De Vader heeft de Zoon lief en heeft alle macht aan hem overgedragen. 36 Wie in de Zoon gelooft heeft eeuwig leven, wie de Zoon niet wil gehoorzamen zal dat leven niet kennen; integendeel, Gods toorn blijft op hem rusten.’

18 Lezen 1 Johannes 4: 7-10 7 Geliefde broeders en zusters, laten wij elkaar liefhebben, want de liefde komt uit God voort. Ieder die liefheeft is uit God geboren en kent God. 8 Wie niet liefheeft kent God niet, want God is liefde. 9 En hierin is Gods liefde ons geopenbaard: God heeft zijn enige Zoon in de wereld gezonden, opdat we door hem zouden leven. 10 Het wezenlijke van de liefde is niet dat wij God hebben liefgehad, maar dat hij ons heeft liefgehad en zijn Zoon heeft gezonden om verzoening te brengen voor onze zonden.

19

20 Psalm 86: 1, 4, 5, 7 1 Hoor mij, HEER, wil antwoord zenden, zie mijn bittere ellende. Hoed mijn leven, U gewijd, stel uw knecht in veiligheid. Heer mijn God, wees mij genadig, want ik roep tot U gestadig. Stel mij in het blijde licht, want ik zoek uw aangezicht.

21 Psalm 86: 1, 4, 5, 7 4 Leer mij naar uw wil te handlen, laat mij in uw waarheid wandlen. Voeg geheel mijn hart tezaam tot de vrees van uwen naam. HEER mijn God, ik zal U loven, heffen 't ganse hart naar boven. Ja, uw naam en majesteit loof ik tot in eeuwigheid.

22 Psalm 86: 1, 4, 5, 7 5 Gij zijt groot en zeer verheven, Gij doet wondren aan ons leven. Gij zijt God, ja Gij alleen, goedertieren om ons heen. Heer, Gij hebt mij aangenomen, mij weer tot het licht doen komen uit de diepten van de dood. Ja, uw goedheid is zeer groot.

23 Psalm 86: 1, 4, 5, 7 7 Laat mij leven voor uw ogen, sterk uw knecht door uw vermogen. Maak Gijzelf voor hem vrij baan, die U dient van jongs af aan. Toon uw hulp mij door een teken, dat mijn vijanden verbleken, als zij zien dat Gij het zijt, die mij troost en mij bevrijdt.

24

25 Tekst: Johannes 3: 16-18 16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. 17 God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om een oordeel over haar te vellen, maar om de wereld door hem te redden. 18 Over wie in hem gelooft wordt geen oordeel uitgesproken, maar wie niet in hem gelooft is al veroordeeld, omdat hij niet wilde geloven in de naam van Gods enige Zoon.

26

27 Preek

28 Gods liefde voor de wereld
Soms daarop een kritische reactie Het klopt niet met de werkelijkheid Waarom geen einde aan alle ellende? Bijbel: geen antwoord op alle vragen Deut.29:28a: Wat verborgen is... Deut.29:28b: Wat openbaar is... = Gods liefde voor de wereld

29 Gods liefde voor de wereld 1) Hoe vergaand die liefde is
NB: liefde voor de wereld! In zekere zin vanzelfsprekend: Gen.1 Toch verbazingwekkend: Onze ongehoorzaamheid God blijft hart houden vr de wereld Vergaand: zijn enige Zoon nr de wereld Onbegrijpelijk Wonderbaarlijk

30 Gods liefde voor de wereld 1) Hoe vergaand die liefde is
Hoe krijgen we zicht op die liefde? Niet afgaan op wat we waarnemen Naar Christus zien Erg als we schamperen op die liefde Begrijpelijk Ongehoord

31 Gods liefde voor de wereld 2) Wat het doel is van die liefde
Redding van de áárde God is trouw aan Gen.1-2 Eens de hemel op aarde Redding van de mensen Nodig, want = schuldig God is uit op onze redding Gods liefde is groots want wij geen recht

32 Gods liefde voor de wereld 3) Wanneer die wordt ervaren
Geloof is nodig Eén weg naar God: Christus Dus: Christus erkennen Als je niet gelooft, is dat fataal Maar dat is niet Gods dóelstelling Wie gelooft kan zeker zijn v Gods liefde Sta open voor die liefde!

33

34 Lied 481: 1, 3, 4 Uit: Liedboek voor de kerken
1 O grote God die liefde zijt, o Vader van ons leven, vervul ons hart, dat wij altijd ons aan uw liefde geven. Laat ons het zout der aarde zijn, het licht der wereld, klaar en rein. Laat ons uw woord bewaren, uw waarheid openbaren.

35 Lied 481: 1, 3, 4 Uit: Liedboek voor de kerken
3 Leer ons het goddelijk beleid der liefde te beamen, opdat wij niet door onze strijd uw goede trouw beschamen. Leg ons de woorden in de mond die weer herstellen uw verbond. Spreek zelf door onze daden van vrede en genade.

36 Lied 481: 1, 3, 4 Uit: Liedboek voor de kerken
4 Wij danken U, o liefde groot, dat Christus is gekomen. Wij hebben in zijn stervensnood uw diepste woord vernomen. Nog klinkt dat woord; het spreekt met macht en het wordt overal volbracht waar liefde wordt gegeven, wij uit uw liefde leven.

37

38 Psalm 36: 1, 2 1 De zonde spreekt haar vleiend woord, waarnaar de boze gaarne hoort, want hij wil God niet vrezen. 't Is enkel kwaad wat hij beoogt. Hij denkt dat God het wel gedoogt en niet vertoornd zal wezen. Zijn mond is vol gemeen bedrog, ook 's nachts beraamt hij 't onheil nog, hij weigert goed te handlen. De zonde lokt hem al maar voort; dit is de weg die hem bekoort: hij wil in 't kwade wandlen.

39 Psalm 36: 1, 2 2 Uw goedheid, HEER, is hemelhoog, uw trouw reikt tot de wolkenboog, uw recht is hoog verheven. Uw oordeel is onpeilbaar diep, U, HERE God, die alles schiep, houdt mens en dier in leven. Groot is uw goedheid, trouwe God! Ja, mensenkindren vluchten tot de schaduw van uw vleuglen. Wie bij U woont, HEER, heeft het goed. U laaft hem met uw overvloed: een stroom van louter vreugden.

40

41 Collecte 1e collecte: Gastpredikanten 2e collecte: Verplichtingen Kerkverband

42 Agenda aanstaande week 1/2
zondag, 22. april 09:30 Kerkdienst - ds Schipper. 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: De Bouwplaats - Architect 15:00 bloemen bezorgen: Br. A. Noppers jr. 16:00 Kerkdienst - ds C. van der Leest

43 Agenda aanstaande week 2/2
zondag, 29. april 09:30 Kerkdienst - br. W. van der Ploeg 09:30 Kind in Kerk / Gaat niet door 14:00 Kerkdienst - br. F. Folkerts 15:00 bloemen bezorgen: Fam. E. Wagenaar

44 Jarigen aanstaande week
zo J.J.R. Polman (30) di P. v/d Vaart - Wiltjer (32) wo J.A. Ritsema - van den Bosch (48) do H.R. van den Bosch (55)

45

46 Lied 443: 1-3 Uit: Liedboek voor de kerken
1 Liefde Gods, die elk beminnen hemelhoog te boven gaat, kom in onze harten binnen met uw milde overdaad. Jezus, één en al ontferming, daal vanuit den hoge neer met uw heerlijke bescherming in ons bevend hart, o Heer.

47 Lied 443: 1-3 Uit: Liedboek voor de kerken
2 God almachtig boven mate, die zo nederig verscheen, keer opeens terug en laat ons nooit meer, nooit meer hier alleen. Laat ons in de kerk U prijzen met uw heiligen omhoog tot in 's hemels paradijzen wij U zien van oog tot oog.

48 Lied 443: 1-3 Uit: Liedboek voor de kerken
3 Wat Gij eenmaal zijt begonnen o voltooi het: maak ons rein, tot de wereld is gewonnen en in U hersteld zal zijn, tot wij eeuwig bij U wonen, schrijdende van licht tot licht, leggend onze gouden kronen zingend voor uw aangezicht.

49

50 Amen

51

52 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google