De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Boekjes zijn binnen! Vanaf vandaag kunt u een boekje “Thuis in Gods huis” meenemen van de tafel in de hal van de kerk. Vergeet niet de € 12,50 over te.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Boekjes zijn binnen! Vanaf vandaag kunt u een boekje “Thuis in Gods huis” meenemen van de tafel in de hal van de kerk. Vergeet niet de € 12,50 over te."— Transcript van de presentatie:

1

2 Boekjes zijn binnen! Vanaf vandaag kunt u een boekje “Thuis in Gods huis” meenemen van de tafel in de hal van de kerk. Vergeet niet de € 12,50 over te maken op NL88 RABO ten name van “Diaconie” en onder vermelding van “Thuis in Gods huis” en je naam. — De CKL

3 Agenda aanstaande week
Zondag 24 september :30 Kerkdienst - br. Izaak van Apeldoorn 14:00 Kerkdienst - ds. Kees Smit (Dokkum) 15:00 Kind in Kerk - Startactiviteit 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. W. Schaaij Zondag 1 oktober :30 Kerkdienst - br. Willem Schaaij 09:30 Kink in Kerk, onderbouw - Ons gezin 14:00 Kerkdienst - ds. Johan Plug – Openingsdienst “Thuis in Gods huis” 15:00 Bloemen bezorgen: Br. A. Noppers (jr.)

4 Jarigen aanstaande week
di Br. G. Reinders (58) do Br. D.R. Mollema (21)

5 Welkom Voorganger: ds. K.D. Smit Organisten: br. M. van den Bos br. D.D. Rouwhorst Beamist: br. D.D. Rouwhorst

6

7 Votum en zegengroet

8

9 Gezang 22: 1-4

10 Gezang 22: 1-4

11 Gezang 22: 1-4

12 Gezang 22: 1-4

13

14 Lezen 2 Koningen 2: 1-18 Elia in de hemel opgenomen 1 De tijd was niet ver meer dat de HEER Elia in een stormwind in de hemel zou opnemen. Elia en Elisa stonden op het punt uit Gilgal te vertrekken, 2 maar Elia zei tegen Elisa: ‘Blijf jij hier, de HEER wil dat ik naar Betel ga.’ Elisa antwoordde: ‘Zo waar de HEER leeft, en zo waar u leeft, er is geen denken aan dat ik u alleen laat gaan.’ Zo gingen ze samen op weg naar Betel. 3 De profeten uit Betel kwamen Elisa vanuit de stad tegemoet en zeiden tegen hem: ‘Weet u wel dat de HEER vandaag uw meester van u zal wegnemen?’ ‘Ja, ik weet het,’ antwoordde hij. ‘Zegt u maar niets.’ 4 Elia zei tegen Elisa: ‘Blijf jij hier, Elisa, de HEER wil dat ik naar Jericho ga.’

15 Lezen 2 Koningen 2: 1-18 Maar Elisa antwoordde: ‘Zo waar de HEER leeft, en zo waar u leeft, er is geen denken aan dat ik u alleen laat gaan.’ Zo gingen ze samen naar Jericho. 5 De profeten uit Jericho kwamen naar Elisa toe en zeiden tegen hem: ‘Weet u wel dat de HEER vandaag uw meester van u zal wegnemen?’ ‘Ja, ik weet het,’ antwoordde Elisa. ‘Zegt u maar niets.’ 6 Elia zei tegen Elisa: ‘Blijf jij hier, de HEER wil dat ik naar de Jordaan ga.’ Maar Elisa antwoordde: ‘Zo waar de HEER leeft, en zo waar u leeft, er is geen denken aan dat ik u alleen laat gaan.’ Zo gingen ze samen verder.

16 Lezen 2 Koningen 2: 1-18 7 Bij de oever van de Jordaan hielden ze stil. Vijftig profeten die hen waren gevolgd bleven op een afstand staan kijken. 8 Elia deed zijn mantel af en vouwde hem dubbel. Hij sloeg ermee op het water, waarop het naar links en naar rechts wegvloeide en zij tweeën droog konden oversteken. 9 Terwijl ze overstaken vroeg Elia aan Elisa: ‘Wat kan ik nog voor je doen voor ik van je word weggenomen? Vraag het maar.’ Elisa antwoordde: ‘Laat mij dubbel in uw geest delen.’ 10 ‘Je vraagt iets heel moeilijks,’ zei Elia. ‘Als je ziet hoe ik van je word weggenomen, zal je wens vervuld worden, maar als je het niet ziet, gebeurt het niet.’

17 Lezen 2 Koningen 2: 1-18 11 En terwijl ze liepen te praten, werden ze plotseling uit elkaar gedreven door een wagen van vuur, met paarden van vuur ervoor, en Elia werd in een stormwind meegevoerd naar de hemel. 12 Elisa zag het gebeuren en riep uit: ‘Vader, vader! Strijdwagen en ruiterij van Israël!’ Toen hij Elia niet meer kon zien, scheurde hij zijn kleren. 13 Hij raapte Elia’s mantel, die was afgegleden, op, en liep terug. Bij de oever van de rivier hield hij stil. 14 Hij sloeg met Elia’s mantel op het water en riep uit: ‘Waar is de HEER, de God van Elia?’ Dus ook hij sloeg op het water en opnieuw vloeide het naar links en naar rechts weg, zodat Elisa kon oversteken.

18 Lezen 2 Koningen 2: 1-18 15 De profeten uit Jericho, die Elisa vanaf de overkant in het oog hielden, zeiden tegen elkaar: ‘De geest van Elia is op Elisa neergedaald.’ Ze gingen hem tegemoet, knielden voor hem neer 16 en zeiden: ‘We hebben vijftig flinke mannen bij ons. Laat die uw meester gaan zoeken. Misschien heeft een geest van de HEER hem opgetild en ergens op een berg of in een dal neergeworpen.’ ‘Doe dat niet,’ zei Elisa, 17 maar ze drongen zo aan dat hij ten slotte hun aanbod aannam. Vijftig mannen werden eropuit gestuurd en zochten drie dagen lang, maar ze vonden Elia niet. 18 Toen ze terugkwamen bij Elisa, die in Jericho zijn intrek had genomen, zei hij tegen hen: ‘Ik had u toch gezegd dat u niet moest gaan zoeken?’

19

20 Psalm 114: 1-4 1 Toen Israël uit Egypteland ging, Jakob zijn vrijheid vol vreugde ontving, zij ’t vreemde land ontkwamen, werd Juda aan de Here toegewijd, werden tot rijk van Gods volkomenheid al Isrels stammen samen. 2 Dit zag de zee en zij vluchtte ontdaan, achterwaarts wendde zich toen de Jordaan, daar God zijn macht deed gelden. Als rammen sprongen bergen, vast gegrond, plotseling op, de heuvels in het rond als lamren in de velden.

21 Psalm 114: 1-4 3 Waarom, o zee, liet gij vluchtend ruim baan? Wat overkwam toch uw waatren, Jordaan, dat zij zich eensklaps scheidden? Gij trotse bergen, heuvels vast gegrond, waarom sprongt gij als rammen in het rond, als lamren in de weide? 4 Beef dan, gij aarde, voor Israëls Heer, krimp voor zijn aanschijn en buig u terneer, laat u door God bedwingen die water wellen deed uit de woestijn en uit de harde steenrots een fontein van lafenis ontspringen.

22

23 Lezen Johannes 14: 6-17 6 Jezus zei: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door mij. 7 Als jullie mij kennen zullen jullie ook mijn Vader kennen, en vanaf nu kennen jullie hem, want jullie hebben hem zelf gezien.’ 8 Daarop zei Filippus: ‘Laat ons de Vader zien, Heer, meer verlangen we niet.’ 9 Jezus zei: ‘Ik ben nu al zo lang bij jullie, en nog ken je me niet, Filippus? Wie mij gezien heeft, heeft de Vader gezien. Waarom vraag je dan om de Vader te mogen zien? 10 Geloof je niet dat ik in de Vader ben en dat de Vader in mij is? Ik spreek niet namens mezelf als ik tegen jullie spreek, maar de Vader die in mij blijft, doet zijn werk door mij.

24 Lezen Johannes 14: 6-17 11 Geloof me: ik ben in de Vader en de Vader is in mij. Als je mij niet gelooft, geloof het dan om wat hij doet. 12 Waarachtig, ik verzeker jullie: wie op mij vertrouwt zal hetzelfde doen als ik, en zelfs meer dan dat, ik ga immers naar de Vader. 13 En wat jullie dan in mijn naam vragen, dat zal ik doen, zodat door de Zoon de grootheid van de Vader zichtbaar wordt. 14 Wanneer je iets in mijn naam vraagt, zal ik het doen.

25 Lezen Johannes 14: 6-17 15 Als je mij liefhebt, houd je dan aan mijn geboden. 16 Dan zal ik de Vader vragen jullie een andere pleitbezorger te geven, die altijd bij je zal zijn: 17 de Geest van de waarheid. De wereld kan hem niet ontvangen, want ze ziet hem niet en kent hem niet. Jullie kennen hem wel, want hij woont in jullie en zal in jullie blijven.

26

27 Tekst 2 Koningen 2: 7-15 7 Bij de oever van de Jordaan hielden ze stil. Vijftig profeten die hen waren gevolgd bleven op een afstand staan kijken. 8 Elia deed zijn mantel af en vouwde hem dubbel. Hij sloeg ermee op het water, waarop het naar links en naar rechts wegvloeide en zij tweeën droog konden oversteken. 9 Terwijl ze overstaken vroeg Elia aan Elisa: ‘Wat kan ik nog voor je doen voor ik van je word weggenomen? Vraag het maar.’ Elisa antwoordde: ‘Laat mij dubbel in uw geest delen.’ 10 ‘Je vraagt iets heel moeilijks,’ zei Elia. ‘Als je ziet hoe ik van je word weggenomen, zal je wens vervuld worden, maar als je het niet ziet, gebeurt het niet.’

28 Tekst 2 Koningen 2: 7-15 11 En terwijl ze liepen te praten, werden ze plotseling uit elkaar gedreven door een wagen van vuur, met paarden van vuur ervoor, en Elia werd in een stormwind meegevoerd naar de hemel. 12 Elisa zag het gebeuren en riep uit: ‘Vader, vader! Strijdwagen en ruiterij van Israël!’ Toen hij Elia niet meer kon zien, scheurde hij zijn kleren. 13 Hij raapte Elia’s mantel, die was afgegleden, op, en liep terug. Bij de oever van de rivier hield hij stil. 14 Hij sloeg met Elia’s mantel op het water en riep uit: ‘Waar is de HEER, de God van Elia?’

29 Tekst 2 Koningen 2: 7-15 Dus ook hij sloeg op het water en opnieuw vloeide het naar links en naar rechts weg, zodat Elisa kon oversteken. 15 De profeten uit Jericho, die Elisa vanaf de overkant in het oog hielden, zeiden tegen elkaar: ‘De geest van Elia is op Elisa neergedaald.’ Ze gingen hem tegemoet, knielden voor hem neer (…).

30

31 Preek

32 preek

33

34 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.

35 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.

36 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.
Elisa is de opvolger van Elia.

37 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.
Elisa is de opvolger van Elia. Christenen zijn volgelingen van Jezus Christus.

38 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.
1 De weg van Elia.

39 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.
1 De weg van Elia.

40 Samaria Elia en Elisa Gilgal Betel Jericho Jordaan overkant: Elia opgenomen naar de hemel Samaria Elisa

41 Over de grens Jezus en zijn leerlingen Galilea Samaria Judea Jeruzalem Jezus’ sterven, opstaan, hemelvaart Over de grens Jezus’ leerlingen

42 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.
2 De mantel van Elia.

43 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.
2 De mantel van Elia.

44 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.
2 De mantel van Elia.

45 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.
2 De mantel van Elia.

46 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.
2 De mantel van Elia. volmacht

47 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.
2 De mantel van Elia. volmacht in de Naam van Jezus!

48 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.
2 De mantel van Elia. Johannes 14,12-13: Waarachtig, Ik verzeker jullie: wie op Mij vertrouwt zal hetzelfde doen als Ik, en zelfs meer dan dat, Ik ga immers naar de Vader. En wat jullie dan in mijn Naam vragen, dat zal Ik doen, zodat door de Zoon de grootheid van de Vader zichtbaar wordt.

49 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.
3 De God van Elia.

50 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.
3 De God van Elia. Elisa: “Waar is de Heer, de God van Elia?”

51 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.
3 De God van Elia. Elisa: “Waar is de Heer, de God van Elia?” Jezus: “Niets van wat Ik zeg komt van mezelf. Ik heb alles van mijn Vader. Niets van wat Ik doe komt van mezelf. Hij doet het door Mij.”

52 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.
4 De Geest van Elia.

53 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.
4 De Geest van Elia. Elisa: “Laat een dubbel deel van uw Geest op mij zijn.”

54 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.
4 De Geest van Elia. Elisa: “Laat een dubbel deel van uw Geest op mij zijn.” Het deel van de eerstgeborene.

55 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.
4 De Geest van Elia. Elisa: “Laat een dubbel deel van uw Geest op mij zijn.” Het deel van de eerstgeborene.

56

57 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.
4 De Geest van Elia.

58 God laat Elisa treden in de voetsporen van Elia.
4 De Geest van Elia. Marcus 16,17-18: De gelovigen die de wereld rondgaan en het goede nieuws verder brengen zullen herkenbaar zijn aan de tekenen van uitdrijvingen, onbekende talen spreken, immuniteit, en zieken genezen door hun de handen op te leggen.

59

60 Gezang 161: 1-4 1 Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta. Heer, U bent mijn weg, de waarheid die mij leidt. Uw woord is het pad, de weg waar op ik ga, zolang U mij adem geeft, zolang als ik besta. Ik zal niet meer vrezen, want U bent bij mij. Heer, ik bid U, blijf mij nabij. 2 ’k Geloof in U, Heer Jezus, geboren uit de maagd, eeuw’ge Zoon van God, die mens werd zoals wij. U die stierf uit liefde, leeft nu onder ons: één met God de Vader en verenigd met uw volk. Tot de dag gekomen is van uw wederkomst, dan brengt U ons thuis in Gods rijk.

61 Gezang 161: 1-4 3 Heer, U bent mijn kracht, de rots waarop ik bouw. Heer, U bent mijn waarheid, de vrede van mijn hart. En niets in dit leven zal ons scheiden, Heer. Zo weet ik mij veilig, want uw hand laat mij nooit los. Van wat ik misdaan heb, heeft U mij bevrijd, en in uw vergeving leef ik nu.

62 Gezang 161: 1-4 4 Vader van het leven, ik geloof in U. Jezus, de Verlosser, wij hopen steeds op U. Kom hier in ons midden, Geest van liefd’ en kracht. U die via duizend wegen ons hier samenbracht; en op duizend wegen zendt U ons weer uit, om het zaad te zijn van Gods rijk.

63

64 Collecte 1e collecte: Bibliotheek Theologische Universiteit 2e collecte: Huisvestingslasten

65 Agenda aanstaande week
Zondag 24 september :30 Kerkdienst - br. Izaak van Apeldoorn 14:00 Kerkdienst - ds. Kees Smit (Dokkum) 15:00 Kind in Kerk - Startactiviteit 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. W. Schaaij Zondag 1 oktober :30 Kerkdienst - br. Willem Schaaij 09:30 Kink in Kerk, onderbouw - Ons gezin 14:00 Kerkdienst - ds. Johan Plug – Openingsdienst “Thuis in Gods huis” 15:00 Bloemen bezorgen: Br. A. Noppers (jr.)

66 Jarigen aanstaande week
di Br. G. Reinders (58) do Br. D.R. Mollema (21)

67

68 Gezang 64: 1-3 1 Vrede zij u, vrede zij u. Gelijk Mij de Vader zond, zend Ik ook u. Vrede zij u, vrede zij u. 2 Blijft in mijn vrede, blijft in Mij. Mijn woord moet in u zijn, dat maakt u vrij. Blijft in mijn vrede, blijft in Mij.

69 Gezang 64: 1-3 3 Ontvangt mijn Geest, Heilige Geest Hij zal u leiden, weest niet bevreesd. Ontvangt mijn Geest, Heilige Geest

70

71 Lied 425 Uit: Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
Vervuld van uw zegen gaan wij onze wegen van hier, uit dit huis waar uw stem wordt gehoord, in Christus verbonden, tezamen gezonden op weg in een wereld die wacht op uw woord. Om daar in genade uw woorden als zaden te zaaien tot diep in het donkerste dal, door liefde gedreven, om wie met ons leven uw zegen te brengen die vrucht dragen zal.

72

73 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Boekjes zijn binnen! Vanaf vandaag kunt u een boekje “Thuis in Gods huis” meenemen van de tafel in de hal van de kerk. Vergeet niet de € 12,50 over te."

Verwante presentaties


Ads door Google