De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1 Agenda aanstaande week 1/2
Zondag 15 juli 09:30 Kerkdienst - br I. van Apeldoorn 14:00 Kerkdienst - Dhr. W. van der Ploeg (Drachten) 15:00 bloemen bezorgen: Zr. G. de Vries Vrijdag 20 juli 12:00 Snikkemarkt

2 Agenda aanstaande week 2/2
Zondag 22 juli 09:30 Kerkdienst - Br. Piet Staat 15:00 Parkdienst - Spreker is Hans Steeds. mmv Country Trail Band 15:00 bloemen bezorgen: Fam. W. Schaaij

3

4 Welkom Voorganger: br. I. van Apeldoorn Organist: br. M. Jansma Beamist: br. J.L. Wagenaar

5 Tekst van de week

6 Welkom Voorganger: br. I. van Apeldoorn Organist: br. M. Jansma Beamist: br. J.L. Wagenaar

7

8 Opwekking 670 1 Op Hem rust mijn geloof en hierin vind ik hoop, dat Jezus Christus opstond uit de dood! Geen vreugde overtreft het kennen van mijn Heer en aardse rijkdom heeft geen waarde meer. Bevrijdt uit het duister mogen wij thuis zijn in Gods familie, wonen bij Hem. Als uw erfgenamen bindt U ons samen, ons leven geven wij tot eer van U.

9 Opwekking 670 2 Verbonden als uw volk, verenigd in uw naam; één hoop, één Heer, één roeping om te gaan. Aan biddend in uw huis, zien wij uw heerlijkheid en raakt uw Heil’ge Geest ons allen aan. Laten we opstaan vol van Gods liefde laat ons op weg gaan naar mensen in nood. Vertel Jezus’ boodschap aan heel de wereld, dat ieder wordt gered die Hem gelooft.

10 Opwekking 670 3 En worden wij beproefd, help ons om in ons land te strijden voor gerechtigheid en eer. Geen angst weerhoud ons meer, als wij de wedloop gaan; ons leven is gekruisigd met de Heer. Uw rijk verbreidt zich in heel de wereld; wie kan bestrijden dit machtige vuur? Wij blijven belijden in moeilijke tijden: ‘Geen helse macht voorkomt; God bouwt zijn Kerk!’

11 Opwekking 670 4 En op die grote dag daalt neer bij God vandaan, de heil’ge stad, het nieuw Jeruzalem. Een menigte knielt neer, aanbiddend voor Gods troon, één volk gevormd uit elke stam en taal. Wat een bevrijding, machtige tijding; de leeuw van Juda haalt zijn stralende bruid! Wat een vervulling voor heel de schepping van al wat is beloofd door Jezus’ komst!

12 Opwekking 670 Wat een bevrijding, machtige tijding; de leeuw van Juda haalt zijn stralende bruid! Wat een vervulling voor heel de schepping van al wat is beloofd door Jezus’ komst!

13

14 Votum en zegengroet

15

16 Psalm 18: 1, 14, 15 1 Ik heb U lief van ganser harte, HERE. Gij immers zult het onheil van mij weren. Gij zijt mijn steenrots, mijn bevrijder, Gij, Gij zijt een muur, een vestingwal om mij. Mijn God, mijn schild, mijn schuilplaats in gevaren, mijn rots die mij beschermt en blijft bewaren, o hoorn des heils, U loof ik voor altijd, ik roep het uit, want Gij hebt mij bevrijd.

17 Psalm 18: 1, 14, 15 14 De HERE leeft en zij alleen geprezen. Hij is mijn rots en ik heb niets te vrezen. Hij is de God die mij voldoening geeft en volken aan mij onderworpen heeft. Hij heeft het altijd voor mij opgenomen, Hij deed mij aan mijn vijanden ontkomen. Van haat en opstand hebt Gij mij bevrijd en mij verlost van der tirannen nijd.

18 Psalm 18: 1, 14, 15 15 Ik loof U, HEER, ik loof uw zegeningen, onder de volken zal ik psalmen zingen. De HEER heeft mij gered uit elk gevaar. Hoe groot, hoe onuitspreeklijk wonderbaar! Hij die zijn koning met zijn glorie kroonde, zijn grote trouw aan zijn gezalfde toonde, zal door de tijden met ons verder gaan, met David en zijn huis nu en voortaan.

19

20 Gezang 110 1 Alles, alles is gelegen aan genade, aan Gods zegen; welvaart komt bij Hem vandaan. Allen die de Here vrezen zullen onaantastbaar wezen, daar zij in Gods vrijheid staan. 2 Die ons voedt bij duizendtallen, ons geluk ten deel doet vallen, stelt zich ook voor mij garant. Die mijn leven leidt op aarde en mij wonderwel bewaarde reikt al helpend mij zijn hand.

21 Gezang 110 3 Wij vermoeien ons met zaken die ons hart onrustig maken, naar de grillen van de dag. O dat ik toch diep van binnen Gods genegenheid mag winnen, en genoegen vinden mag. 4 Hoop geeft vleugels aan de mensen; Heer, voorzie in onze wensen als het U, o God, behaagt. Dan gaan ziel en lichaam leven, uit de diepten opgeheven, daar ons uw genade draagt.

22 Gezang 110 5 Dagen aan het licht gekomen gaan voorbij als waterstromen, jaar na jaar en eeuw na eeuw. Eens zal dan die dag ontwaken, dat zich alles zal volmaken: God maakt alle dingen nieuw.

23

24 Lezen Romeinen 12: 1-8 Leef volgens de wil van God 1 Broeders en zusters, met een beroep op Gods barmhartigheid vraag ik u om uzelf als een levend, heilig en God welgevallig offer in zijn dienst te stellen, want dat is de ware eredienst voor u. 2 U moet uzelf niet aanpassen aan deze wereld, maar veranderen door uw gezindheid te vernieuwen, om zo te ontdekken wat God van u wil en wat goed, volmaakt en hem welgevallig is. 3 Met een beroep op de genade die mij geschonken is, zeg ik u allen dat u zichzelf niet hoger moet aanslaan dan u kunt verantwoorden, maar verstandig over uzelf moet denken.

25 Lezen Romeinen 12: 1-8 Denk overeenkomstig het geloof, dat is de maatstaf die God u heeft gegeven. 4 Zoals ons ene lichaam vele delen heeft en die delen niet allemaal dezelfde functie hebben, 5 zo zijn we samen één lichaam in Christus en zijn we, ieder apart, elkaars lichaamsdelen. 6 We hebben verschillende gaven, onderscheiden naar de genade die ons geschonken is. Wie de gave heeft te profeteren, moet die in overeenstemming met het geloof gebruiken. 7 Wie de gave heeft bijstand te verlenen, moet bijstand verlenen. Wie de gave heeft te onderwijzen, moet onderwijzen. 8 Wie de gave heeft te troosten, moet troosten. Wie iets weggeeft, moet dat zonder bijbedoeling doen.

26 Lezen Romeinen 12: 1-8 Wie leiding geeft, moet dat doen met volle inzet. Wie barmhartig voor een ander is, moet daarin blijmoedig zijn.

27

28 Lied 95: 1, 2, 3 Uit: Liedboek voor de kerken
1 Nu bidden wij met ootmoed en ontzag de Vader aan, wiens naam aan elk geslacht in hemel en op aarde aanzijn gaf, dat, naar zijn heerlijk wezen, Hij ons de kracht des Heiligen Geestes geve en de Messias bij ons intrek neme. Zijn liefde is de grondslag van ons leven, de oorsprong van ons hart.

29 Lied 95: 1, 2, 3 Uit: Liedboek voor de kerken
2 Dan zullen wij met alle heilgen saam in 't morgenlicht op hoge tinnen staan en hoogte en diepte, lengte en breedte van Gods heil doormeten mogen. Dan kennen wij de liefde uit den hoge, al gaat zij verre het verstand te boven. Wij zullen tot de volle wasdom komen in Gods verheven naam.

30 Lied 95: 1, 2, 3 Uit: Liedboek voor de kerken
3 Hem nu die in ons werkt en ons geleidt, die verder gaat dan al ons bidden reikt en meer is dan ons diepste denken peilt, zij heerlijkheid en glorie in de gemeente die Hij heeft verkoren, in elk geslacht dat van zijn naam zal horen, door Jezus Christus, nu gelijk tevoren en tot in eeuwigheid.

31

32 Tekst 2 Timoteüs 3: 5 5 ze zullen de schijn van vroomheid ophouden, maar de kracht ervan miskennen. Keer je af van zulke mensen.

33

34 Preek

35 Formalisme of gemeenschap
Romeinen 12:1-8 Formalisme of gemeenschap

36 2 Timotheüs 3:5ze zullen de schijn van vroomheid ophouden, maar de kracht ervan miskennen.
Schijn of kracht

37 Poes aan de lijn

38 een “angstvallig hechten aan de uiterlijke vorm, zonder op inhoud of betekenis te letten.” (van Dale) Formalisme

39 Jeremia 7:4Vertrouw niet op die bedrieglijke leus: “Dit is de tempel van de HEER! De tempel van de HEER! De tempel van de HEER!”  Institutionalisme

40 Johannes 8:39‘Onze vader is ​Abraham,’ zeiden ze
Johannes 8:39‘Onze vader is ​Abraham,’ zeiden ze. Maar ​Jezus​ zei: ‘Als u echt ​kinderen​ van ​Abraham​ bent, zou u moeten doen wat ​Abraham​ deed. Verbondsautomatisme

41 1 Samuel 15:22Daarop zei ​Samuel: ‘Schept de HEER meer behagen in ​offers​ dan in gehoorzaamheid? Nee! Gehoorzaamheid is beter dan ​offers, volgzaamheid is beter dan het vet van rammen. Farizeïsme

42 Romeinen 12:1Broeders en zusters, met een beroep op Gods ​barmhartigheid​ vraag ik u om uzelf als een levend, ​heilig​ en God welgevallig offer in zijn dienst te stellen, want dat is de ware eredienst voor u. Gemeenschap

43

44 Opwekking 599 1 Nog voordat je bestond, kende Hij je naam. Hij zag je elk moment en telde elke traan. Omdat Hij van je hield, gaf Hij zijn eigen Zoon. Hij wacht alleen nog maar totdat je komt.

45 Opwekking 599 2 En wat je nu ook doet, zijn liefde blijft bestaan. Ook niets wat jij ooit deed, verandert daar iets aan. Omdat Hij van je houdt, gaf Hij zijn eigen Zoon. En nu is alles klaar wanneer jij komt.

46 Opwekking 599 Refrein: Kom tot de Vader, kom zoals je bent. Heel je hart, al je pijn is bij Hem bekend. De liefde die Hij geeft, de woorden die Hij spreekt. Daarmee is alles klaar wanneer jij komt.

47 Opwekking 599 3 En wat je nu ook doet, zijn liefde blijft bestaan. Ook niets wat jij ooit deed, verandert daar iets aan. Omdat Hij van je houdt, gaf Hij zijn eigen Zoon. En nu is alles klaar wanneer jij komt.

48 Opwekking 599 Refrein: Kom tot de Vader, kom zoals je bent. Heel je hart, al je pijn is bij Hem bekend. De liefde die Hij geeft, de woorden die Hij spreekt. Daarmee is alles klaar wanneer jij komt.

49 Opwekking 599 Refrein: Kom tot de Vader, kom zoals je bent. Heel je hart, al je pijn is bij Hem bekend. De liefde die Hij geeft, de woorden die Hij spreekt. Daarmee is alles klaar wanneer jij komt.

50 Opwekking 599 Coda: De liefde die Hij geeft, de woorden die Hij spreekt. Hij wacht alleen nog maar totdat je komt.

51

52 Collecte 1e collecte: Gastpredikanten 2e collecte: Verplichtingen Kerkverband

53 Agenda aanstaande week 1/2
Zondag 15 juli 09:30 Kerkdienst - br I. van Apeldoorn 14:00 Kerkdienst - Dhr. W. van der Ploeg (Drachten) 15:00 bloemen bezorgen: Zr. G. de Vries Vrijdag 20 juli 12:00 Snikkemarkt

54 Agenda aanstaande week 2/2
Zondag 22 juli 09:30 Kerkdienst - Br. Piet Staat 15:00 Parkdienst - Spreker is Hans Steeds. mmv Country Trail Band 15:00 bloemen bezorgen: Fam. W. Schaaij

55

56 Psalm 145: 1, 3, 5 1 Mijn God en Koning, aller vorsten Heer, ik zing verheugd uw heilge naam ter eer. Uw naam, zo groot en vol van majesteit zal ik verheffen tot in eeuwigheid. Van dag tot dag zal ik U eer bewijzen. De HEER is groot en Hij is zeer te prijzen. Zijn grootheid gaat het scherpst verstand te boven. Laat elk geslacht zijn werk en almacht loven.

57 Psalm 145: 1, 3, 5 3 Genadig is de HEER in wat Hij doet, lankmoedig en voor heel zijn schepping goed. Uw werken prijzen, HEER, uw majesteit, uw gunstgenoten uw barmhartigheid. Uw volk zal, HEER, uw grootheid altijd loven. Niets gaat uw heerlijk koningschap te boven. Uw koningschap zal alle eeuwen duren, uw heerschappij het nageslacht besturen.

58 Psalm 145: 1, 3, 5 5 Rechtvaardig is de HEER in zijn beleid, zijn werk toont steeds zijn goedertierenheid. Al wie tot Hem in waarheid roept, hoort Hij, ja, Hij verlost, is in hun nood nabij. De HEER bewaart hen die Hem trouw verwachten, maar Hij verdelgt al wie zijn wet verachten. Mijn mond zal spreken van de lof des HEREN. Laat al wat leeft zijn naam voor eeuwig eren!

59

60 Amen

61

62 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google