De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Opdracht Kruispuntgroep 1

Verwante presentaties


Presentatie over: "Opdracht Kruispuntgroep 1"— Transcript van de presentatie:

1

2 Opdracht Kruispuntgroep 1

3 Vrijwilligers gezocht voor cliëntenvervoer
Wij zijn een kleinschalige christelijke zorgaanbieder en gaan op 15 oktober 2018 starten met dagbestedingsactiviteiten op De Cuynder in Donkerbroek. Hiervoor zijn we met spoed op zoek naar vrijwilligers die een rol willen gaan spelen in het vervoer van onze cliënten. Aangeboden door: Schouder aan Schouder / Doelgroep: mensen met een (veelal verstandelijke) beperking Frequentie: in overleg, waarbij u kan kiezen uit ’s ochtends en/of ’s middags op doordeweekse dagen U kunt zich aanmelden via:

4 Agenda aanstaande week 1/2
Zondag 7 oktober :30 Kerkdienst - ds J.M.A Groeneveld (Bedum) 13:45 Startactiviteit Kind in Kerk (onderbouw en bovenbouw) 14:00 Kerkdienst - br F.H. (Folkert) Folkerts - Kerkelijk Werker (Assen-West) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. J. van Breden

5 Agenda aanstaande week 2/2
Maandag 8 oktober :30 Kerkenraad met diakenen Zondag 14 oktober :30 Kerkdienst - br. Izaak van Apeldoorn 14:00 Kerkdienst - Br. Wopke van der Ploeg 15:00 bloemen bezorgen: Fam. D. Fokkema

6 Jarigen aanstaande week
wo Tj. K. Wagenaar - Plas (49) do Anniek v/d Vaart (22) za Johannes Mulder (26) za T. Jongsma-Poelman (71)

7 Welkom Voorganger: ds. J.M.A. Groeneveld Organist: br. M. Jansma Beamist: br. D.D. Rouwhorst

8 Weektekst

9

10 Votum en zegengroet

11

12 Gezang 165 Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard’ en hemel prijzen U, glorie voor uw Naam. Lam van God, hoogste Heer, heilig en rechtvaardig, stralend Licht, Morgenster, niemand is als U. Prijst de Vader, prijst de Zoon, prijst de Geest die in ons woont. Prijst de Koning der heerlijkheid, prijst Hem tot in eeuwigheid.

13

14 Gezang 177: 1, 2 1 Hoor, trouwe Vader, ons gebed, zie op uw Zoon, want Hij verliet de hemeltroon om onze straf te dragen. Wij bidden: schenk ons hier uw Geest die schijnen doet uw Woord, een lamp voor onze voet, het licht voor alle dagen.

15 Gezang 177: 1, 2 Geef aan uw knecht vrijmoedigheid om naar uw wil te preken en laat hem, door uw hand geleid, de volle waarheid spreken, rust hem zo toe, dat hij ons weidt en niets ons zal ontbreken.

16 Gezang 177: 1, 2 2 Drie-enig God, genadig Vorst, U die ons ziet en luistert naar gebed en lied, kom ons verstand verlichten. Geef ons ook inzicht in uw Woord, een open oor, een hart dat graag uw wetten hoort, om zich ernaar te richten.

17 Gezang 177: 1, 2 Verkondig Hem die overwon en satan kwam onttronen; schenk levend water uit uw bron dat helder toe komt stromen, laat blinkend als de zomerzon uw boodschap tot ons komen.

18

19 Tekst Psalm 26 1 Van David. Doe mij recht, HEER, want zonder dwalen ben ik mijn weg gegaan, op u, HEER, heb ik vertrouwd, ik wankelde niet. 2 Doorgrond mij, HEER, en ken mij, peil mijn hart en mijn nieren, 3 want uw liefde staat mij voor ogen en ik bewandel de weg van uw waarheid.

20 Tekst Psalm 26 4 Met bedriegers zit ik niet aan, met huichelaars ga ik niet om, 5 ik haat de kring van slechte mensen, met wettelozen wil ik niet aan tafel. 6 Ik zal mijn handen in onschuld wassen, een rondgang maken om uw altaar, HEER, 7 om een loflied aan te heffen en van uw wonderen te verhalen.

21 Tekst Psalm 26 8 HEER, het huis waar u woont heb ik lief, de plaats waar uw glorie verblijft. 9 Verwerp mij niet met de zondaars, met mensen die bloed vergieten. 10 Aan hun vingers kleeft onrecht, hun handen zijn met smeergeld gevuld. 11 Maar ik ga mijn weg zonder dwalen. Verlos mij en wees mij genadig. 12 Mijn voeten staan op effen grond, waar uw volk bijeen is, wil ik u prijzen, HEER.

22

23 Lezen Lucas 18: 9-14 De erfgenamen van het koninkrijk van God 9 Met het oog op sommigen die zichzelf rechtvaardig vinden en anderen minachten, vertelde hij de volgende gelijkenis. 10 ‘Twee mensen gingen naar de tempel om te bidden, de een was een farizeeër en de ander een tollenaar. 11 De farizeeër stond daar rechtop en bad bij zichzelf: “God, ik dank u dat ik niet ben als de andere mensen, die roofzuchtig of onrechtvaardig of overspelig zijn, en dat ik ook niet ben als die tollenaar. 12 Ik vast tweemaal per week en draag een tiende van al mijn inkomsten af.”

24 Lezen Lucas 18: 9-14 13 De tollenaar echter bleef op een afstand staan en durfde niet eens zijn blik naar de hemel te richten. In plaats daarvan sloeg hij zich op de borst en zei: “God, wees mij zondaar genadig.” 14 Ik zeg jullie, hij ging naar huis als iemand die rechtvaardig is in de ogen van God, maar die ander niet. Want wie zichzelf verhoogt zal vernederd worden, maar wie zichzelf vernedert zal verhoogd worden.’

25

26 Psalm 119: 28, 40 28 Uw hand, HEER, heeft mijn leven toebereid, geef mij verstand, dat ik uw wijsheid lere; zij die U vrezen zijn oprecht verblijd dat ik mijn hoop stel op uw woord, o HERE; ik weet, uw oordeel is gerechtigheid, trouw is de staf waarmee Gij zult regeren.

27 Psalm 119: 28, 40 40 Uw woord is als een lamp, een helder licht, een schijnsel op mijn pad, een eeuwig baken dat in de duisternis mijn schreden richt. Ik zwoer en ik begeer het waar te maken, dat ik zal wandlen voor uw aangezicht, dat ik uw recht zal roepen van de daken.

28

29 Preek

30 want zonder dwalen ben ik mijn weg gegaan,
Psalm 26: Doe mij recht, HEER, want zonder dwalen ben ik mijn weg gegaan, op u, HEER, heb ik vertrouwd, ik wankelde niet. Met bedriegers zit ik niet aan, met huichelaars ga ik niet om, ik haat de kring van slechte mensen, met wettelozen wil ik niet aan tafel. Ik zal mijn handen in onschuld wassen…

31 Lucas 18: God, ik dank u dat ik niet ben als de andere mensen, die roofzuchtig of onrechtvaardig of overspelig zijn, en dat ik ook niet ben als die tollenaar. Ik vast tweemaal per week en draag een tiende van al mijn inkomsten af.

32 Vers 1: ik heb in onschuld gewandeld, ik ben zonder dwalen mijn weg gegaan… Psalm 41: HEER, wees mij genádig, genees mij, ik heb tegen U gezóndigd… Onschuld = integer, oprecht

33 Vers 4 en 5: Met bedriegers zit ik niet aan, met huichelaars ga ik niet om, ik haat de kring van slechte mensen, met wettelozen wil ik niet aan tafel. Psalm 1 vers 1: Gelukkig de mens die niet meegaat met wie kwaad doen, die de weg van zondaars niet betreedt, bij spotters niet aan tafel zit…

34 Vers 6a: Ik zal mijn handen in onschuld wassen…

35 Deuteronomium 21 vers 6 en 7: De oudsten van de stad het dichtst bij het lijk moeten dan boven de dode koe hun handen wassen, onder het uitspreken van de volgende woorden: ‘Onze handen hebben dit bloed niet vergoten, onze ogen hebben het niet gezien…’ Matteüs 27 vers 24: Pilatus liet water brengen, waste ten overstaan van de menigte zijn handen en zei: “Ik ben onschuldig aan de dood van deze man….”

36 Farizeeër: alle anderen slecht, alleen ik goed…
Davids focus: ‘uw liefde staat mij voor ogen’ (vs.3)

37 vers 11: ‘verlos mij en wees mij genadig’.
David was als Noach: ‘Noach was een rechtschapen man; hij was in zijn tijd de enige die een voorbeeldig leven leidde, in nauwe verbondenheid met God’ (Gen.6:9). als Job als Zacharias en Elisabet

38 Davids gebed in Psalm 26 een voorbeeld voor ons?
De omgang van God met ons is als huwelijk David: ik heb in liefde en trouw met U geleefd vers 9 en 10: Verwerp mij niet met de zondaars, met mensen die bloed vergieten. Aan hun vingers kleeft onrecht, hun handen zijn met smeergeld gevuld. Geef mij het leven waar ik recht op heb!

39 Psalm 51:3-6: Wees mij genadig, God, in uw trouw, u bent vol erbarmen, doe mijn daden teniet, was mij schoon van alle schuld, reinig mij van mijn zonden. Ik ken mijn wandaden, ik ben mij steeds van mijn zonden bewust, tegen u, tegen u alleen heb ik gezondigd, ik heb gedaan wat slecht is in uw ogen.

40 Psalm 26: als in het Onze Vader:
‘en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren’. Catechismus: ‘…zoals wijzelf ook als een bewijs van uw genade in ons opmerken, dat wij het vaste voornemen heb­ben onze naaste van harte te vergeven'

41

42 Psalm 26: 1-6 1 O, HERE, doe mij recht! In onschuld leeft uw knecht, mijn wandel is naar uw gebod. Ik blijf op U vertrouwen, op U, mijn rotssteen, bouwen; ik wankel niet, o HEER, mijn God. 2 O, HERE, toets mijn weg, beproef mijn overleg. Ik leg mijn leven voor U neer. Uw trouw en mededogen houd ik mij steeds voor ogen. Ik wandel in uw waarheid, HEER.

43 Psalm 26: 1-6 3 HEER, nooit heb ik geleefd met volk dat zich begeeft tot leugen en lichtzinnigheid. Ik haat het doen der bozen, de kring van goddelozen, ’t gezelschap dat tot kwaad verleidt. 4 Mijn handen was ik rein, als ik voor U verschijn en zingend om uw altaar schrijd. Ik zal uw wondren noemen, met liefde zal ik roemen de woonplaats van uw heerlijkheid.

44 Psalm 26: 1-6 5 Laat, HEER, mij niet vergaan met hen die U weerstaan, wier hand bezoedeld is met bloed. Zij willen voor geschenken het recht der armen krenken en rijk zijn door gestolen goed. 6 Maar ik, HEER, ben uw knecht, mijn wandel is oprecht. Wees mij genadig, red mij, HEER. Ik ga op effen wegen, U prijs ik om uw zegen in uw gemeente, U ter eer.

45

46 Collecte 1e collecte: Evangelisatie 2e collecte: Verplichtingen Kerkverband

47 Agenda aanstaande week 1/2
Zondag 7 oktober :30 Kerkdienst - ds J.M.A Groeneveld (Bedum) 13:45 Startactiviteit Kind in Kerk (onderbouw en bovenbouw) 14:00 Kerkdienst - br F.H. (Folkert) Folkerts - Kerkelijk Werker (Assen-West) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. J. van Breden

48 Agenda aanstaande week 2/2
Maandag 8 oktober :30 Kerkenraad met diakenen Zondag 14 oktober :30 Kerkdienst - br. Izaak van Apeldoorn 14:00 Kerkdienst - Br. Wopke van der Ploeg 15:00 bloemen bezorgen: Fam. D. Fokkema

49 Jarigen aanstaande week
wo Tj. K. Wagenaar - Plas (49) do Anniek v/d Vaart (22) za Johannes Mulder (26) za T. Jongsma-Poelman (71)

50

51 Gezang 161: 1, 4 1 Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta. Heer, U bent mijn weg, de waarheid die mij leidt. Uw woord is het pad, de weg waar op ik ga, zolang U mij adem geeft, zolang als ik besta. Ik zal niet meer vrezen, want U bent bij mij. Heer, ik bid U, blijf mij nabij.

52 Gezang 161: 1, 4 4 Vader van het leven, ik geloof in U. Jezus, de Verlosser, wij hopen steeds op U. Kom hier in ons midden, Geest van liefd’ en kracht. U die via duizend wegen ons hier samenbracht; en op duizend wegen zendt U ons weer uit, om het zaad te zijn van Gods rijk.

53

54 Amen

55

56 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Opdracht Kruispuntgroep 1"

Verwante presentaties


Ads door Google