De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ISOPA PRODUCT STEWARDSHIP PROGRAMMA

Verwante presentaties


Presentatie over: "ISOPA PRODUCT STEWARDSHIP PROGRAMMA"— Transcript van de presentatie:

1 ISOPA PRODUCT STEWARDSHIP PROGRAMMA
Waarom “Walk the Talk” ? ISOPA PRODUCT STEWARDSHIP PROGRAMMA – “WALK THE TALK” RICHTLIJNEN VOOR SPREKERS – “WAAROM” MODULE De bedoeling van deze module is om het ISOPA programma voor te stellen aan managers van fabrieken waar het de bedoeling is het “Walk the Talk” programma te presenteren. De module legt de intentie uit van dit initiatief (genomen door de Industrie) dat tot het veilig gebruik van polyurethaan chemicaliën moet leiden. dia #1 Deze presentatie stelt het ISOPA programma voor dat gemaakt is om het werken in de fabriek veiliger te maken. “Walk the Talk” betekent dat gedrag belangrijker is dan woorden. Herziening 2015

2 ISOPA Member Companies
DIA #2 Allereerst een paar woorden over ISOPA. Dit initiatief wordt door alle ISOPA leden ondersteund en U kan de logo’s van de andere leden zien op deze dia.

3 Nog steeds te veel verwondingen/ongevallen hebben
Huidige Situatie Nog steeds te veel verwondingen/ongevallen hebben als oorzaak het gebruik van diisocyanaten Naleving van EU wetgeving beinvloedt producenten en gebruikers van chemicaliën Nood aan voortdurende verbetering met betrekking tot Milieubescherming, Gezondheid en Veiligheid (EHS) voor iedereen dia #3 Isocyanaten moeten en kunnen op een veilige manier gebruikt worden maar wetgevers zijn er zich ten volle van bewust dat er onveilige praktijken bestaan en gebeuren in Europa. Rapporten uit Duitsland en Engeland benadrukken het aantal gevallen van beroeps longziekten. Verscheidene van deze zijn toe te schrijven aan het gebruik van isocyanaten. EU wetgeving, inclusief REACH, heeft gevolgen voor en beinvloedt alle gebruikers van chemicaliën. Er zijn verschillende redenen waarom de veiligheid bij het gebruik van chemicaliën moet verbeterd worden.

4 Veranderen om te Verbeteren
Verandering in houding en gedrag van alle betrokkenen is een belangrijke vereiste om dit Product Stewardship initiatief suksesvol te maken ISOPA leden en eindgebruikers hebben hun eigen specifieke Milieu, Gezondheid en Veiligheid & Product Stewardship verantwoordelijkheden Samen willen we onnodige wetgeving van de PU Industrie vermijden door het promoten van behulpzaam en pro-aktief Product Stewardship met als doel veilig gedrag te stimuleren dia #4 Verandering in houding en gedrag is de sleutel tot verbetering. Iedereen is verantwoordelijk voor Milieu, Gezondheid en Veiligheid in zijn/haar deel in de waardeketen. Maar om tot een voortdurende verbetering in de waardeketen te komen moeten we samenwerken .

5 ISOPA’s “Walk the Talk” Initiatief
ISOPA (via haar leden) verstrekt consistente Product Stewardship informatie om zo tot een verandering te komen in houding en gedrag met betrekking tot veiligheid De bedoeling van dit programma is een permanente verbetering met tevens een regelmatige opvolging & controle Het programma stimuleert een GEEF/NEEM aanpak, waarmee ISOPA zal geven & stimuleren (dit initiatief) en eindgebruikers zullen nemen en volgen dia #5 Dit programma, alhoewel ontworpen door ISOPA en haar leden, is bedoeld om gebruikt en uitgevoerd te worden door iedereen. Het programma baseert zich op het principe van voortdurende verbetering – er is geen eindpunt aangezien we altijd naar betere en betere standaards streven. Nieuwe werknemers zullen ook bij dit programma betrokken worden. Om van dit programma een sukses te maken moet er volledige betrokkenheid en toewijding van fabrieksdirekteuren en werknemers zijn. Hier volgen de basisprincipes achter dit GEEF <-> NEEM programma.

6 Maakt een intern training schema voor het ISOPA presentatiepakket.
De Geef-Neem Aanpak ISOPA Lid Maakt een intern training schema voor het ISOPA presentatiepakket. Integreert het presentatiepakket in beheersprocessen en bepaalt methode hiervan. Gebruikers van isocyanaten en polyolen + Handelsverenigingen Sector Groeperingen System Houses Distributeuren Wetgevers Openbaar Domein ISOPA’s ‘Walk the Talk’ Presentatiepakket Waarom Controlelijst MDI gebruikers TDI gebruikers Anderen GEVEN NEMEN ISOPA geeft consistente Product Stewardship informatie via het “Walk the Talk” Presentatiepakket en door ISOPA getrainde frontlinie werknemers. Gebruikers volgen de standaarden in hun eigen aktiviteiten om tot een permanente verbetering te komen bij het werken met isocyanaten dia #6 Deze dia illustreert de basis elementen van het hele programma. Het GEEF element is het afleveren van het “standaard” ISOPA pakket – maar aangepast aan de specifieke fabriek. Het NEEM element is het verwachte resultaat dat gebruikers van chemicaliën via dit programma actief zullen gebruiken en promoten in hun eigen training schema’s. Het objectief is om te komen tot een gezamenlijke aanpak, consistentie van boodschappen en klaarheid wat betreft de verbetering van veiligheid in de gehele Industrie. Het pakket materiaal is beschikbaar op de ISOPA website ( en kan gebruikt worden door iedereen. Ook wetgevers zullen dit pakket kunnen inzien en raadplegen.

7 Betere reputatie en geloofwaardigheid
Verwacht resultaat Voor de Industrie Betere reputatie en geloofwaardigheid Stimuleren van permanente verbetering in de hele Industriesector Voor het bedrijf Een goede buur zijn Minder ongevallen en verwondingen → minder produktieverlies en produktieonderbrekingen Gemotiveerde werknemers Betere relaties met lokale autoriteiten Voor de werknemer Een veiligere en propere werkplaats voor mijzelf en mijn kollega’s Minder ongevallen en verwondingen → minder gevolgen voor de familie dia #7 Deze dia somt de verwachte voordelen op voor de totale Industrie, voor Uw bedrijf en voor alle werknemers. Deze voordelen zullen enkel gerealiseerd worden als iedereen van ons samenwerkt.

8 Wat is MIJN rol ? Aanvaardt Product Stewardship binnen een proces van voortdurende verbetering Geef het goede voorbeeld - altijd Neem een professionele houding aan Maak deel uit van het team → “Walk the Talk” dia #8 Dit programma gaat ervan uit dat iedereen in een team samenwerkt om hoge normen te bereiken.

9 Samen kunnen wij werkelijkheid en waarneming verbeteren “Walk the Talk”
dia #9 Laten we het doen !

10 Disclaimer Disclaimer voor extern document
Hoewel ISOPA en haar leden elke inspanning verrichten om nauwkeurige en betrouwbare informatie in goed vertrouwen op basis van de beste momenteel beschikbare informatie te verstrekken, dient de gebruiker er op zijn eigen risico op te vertrouwen. Er worden geen voorstellingen of garanties gegeven ten aanzien van de volledigheid, nauwkeurigheid of betrouwbaarheid ervan. Noch ISOPA, noch enig bedrijf dat aan ISOPA deelneemt, aanvaardt aansprakelijkheid voor schade van welke aard dan ook die voortkomt uit het gebruik van en het vertrouwen op de informatie. DIA #10 Disclaimer


Download ppt "ISOPA PRODUCT STEWARDSHIP PROGRAMMA"

Verwante presentaties


Ads door Google