De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het WerkgeversServicepunt: Uw strategisch arbeidsmarktpartner

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het WerkgeversServicepunt: Uw strategisch arbeidsmarktpartner"— Transcript van de presentatie:

1 Het WerkgeversServicepunt: Uw strategisch arbeidsmarktpartner

2 Inhoud Wat heeft een Werkgeversservicepunt u te bieden?
Hoe komt u in contact met kandidaten uit de doelgroep Banenafspraak? Best practice Banenafspraak

3 De WerkgeversServicepunten (WSP’s)
35 arbeidsmarktregio’s 1 landelijk en 35 regionale WerkgeversServicepunten Samenwerking van UWV, gemeenten, SW-bedrijven, onderwijsinstellingen, kenniscentra en andere partijen Kosteloze dienstverlening De samenstelling kan per regio, dus per WSP verschillen. In de ene regio is de samenwerking met gemeenten en SW bedrijven intensiever dan in andere regio’s. Ook de aansluiting van onderwijsinstellingen, kenniscentra en andere partijen verschilt per regio.

4 Wat heeft een Werkgeversservicepunt u te bieden? (I)
Eén aanspreekpunt Kennis en advies voor uw strategische personeelsplanning Werving, selectie en nazorg: kandidaten UWV, gemeenten, SW-bedrijven Kennis en advies (o.a. wet/regelgeving, subsidies, financiële voordelen) Arbeidsdeskundig advies Bedrijfsadvies Inclusieve Arbeidsorganisatie Arbeidsmarktinformatie, duiding en advies Ontsluiten van netwerken

5 Wat heeft een Werkgeversservicepunt u te bieden? (II)
Instrumenten en voorzieningen Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) No-riskpolis Loondispensatie Loonkostensubsidie Proefplaatsing Werkvoorzieningen, bijv. jobcoaching (in- en extern) Deze regelingen zijn maatwerk en afhankelijk van de situatie van de kandidaat. Graag gaan we met u in gesprek om hier verder een toelichting op te geven. Voor deze presentatie gaat het te ver om deze regelingen inhoudelijk te behandelen.

6 De dienstverlening nog even op een rij…
Voorgaande samengevat in een graphic. Adviesgesprek en bedrijfsadvies Plan van aanpak Werving en selectie doelgroepen Financiële voordelen en voorzieningen

7 Hoe komt u in contact met kandidaten uit de doelgroep Banenafspraak?
Direct: Via het WerkgeversServicepunt in uw regio Indirect Via de Kandidatenverkenner Banenafspraak

8 Om op werk. nl in te loggen is een account nodig
Om op werk.nl in te loggen is een account nodig. Deze is aan te vragen via werk.nl. Daarnaast is het mogelijk arbeidsmarktinformatie over specifieke branches en regio’s terug te vinden.

9 De KandidatenVerkennerBanenafspraak is ingericht vanuit de behoefte van werkgevers om inzicht te krijgen in de doelgroep. Het is niet ontwikkeld als matchingsinstrument. Naast het zoeken van anonieme profielen kan er via de Kandidatenverkenner ook gekeken worden naar kenmerken van de doelgroep. Bijvoorbeeld: hoeveel HBO opgeleide doelgroepers zijn er beschikbaar in mijn arbeidsmarktregio?

10 Kandidatenverkenner Banenafspraak
‘Hoe werkt de kandidatenverkenner banenafspraak’ (instructiefilm)

11 Heeft u nog vragen?

12 Contact Werkgeversservicepunt
I T (werkgeverstelefoon UWV) Daarnaast is er vanuit iedere gemeente in Noord Limburg een medewerker vertegenwoordigd in het WSP.

13 Het WerkgeversServicepunt: Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?


Download ppt "Het WerkgeversServicepunt: Uw strategisch arbeidsmarktpartner"

Verwante presentaties


Ads door Google