De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

INFO-AVOND VMBO T3 Dinsdag 27 februari 2018.

Verwante presentaties


Presentatie over: "INFO-AVOND VMBO T3 Dinsdag 27 februari 2018."— Transcript van de presentatie:

1 INFO-AVOND VMBO T3 Dinsdag 27 februari 2018

2 PROGRAMMA - Eindexamenvakkenpakket T4 Profielkeuze
Doorstroom naar MBO/ Havo? Profielwerkstukkeuze

3 Bepaalt deels de keuze voor klas 4
KEUZE in 3 VMBO Bepaalt deels de keuze voor klas 4 VMBO-t Klas 3 semester 1 Klas 3 semester 2 Klas 4 De leerling doet 1 van de vakken Frans Duits 2 van de vakken Frans / Duits Biologie Scheikunde Kunst 2 De leerling heeft in de gekozen profiel een vakkenpakket met minimaal 6 vakken. Uiteraard hebben de gemaakte keuzes op het VMBO ook gevolgen voor de keuze van een vervolgopleiding.

4 4 Profielen Techniek Zorg & Welzijn Economie Groen (Creatief Profiel)
(Uniformberoepen)

5 Profielvakken Voorgeschreven vakken! Techniek: WI + NA
Zorg & Welzijn: WI + BI Economie: WI + EC Groen: WI + NA / BI WI is verplicht op het Maurick College

6 Eindexamenvakkenpakket T4
OPBOUW 1. Nederlands (Verplicht) 2. Engels 3. Wiskunde 4. Profielvak (Economie, Biologie of Natuurkunde) 5. Keuzevak 6. (7). (Extra vak) Toestemming vereist middels formulier. Naast deze vakken krijgen de leerlingen ook Maatschappijleer en Lichamelijke Opvoeding in T4.

7 Extra examenvak Toestemming: mentor, vakdocent en ouder(s), middels brief, op te halen bij het decanaat, of downloaden van de site.  Richtlijn een 7,0 voor het vak en het totaalgemiddelde ook rond 7,0. Initiatief ligt bij de leerling. Zelfstandig inplannen (ook de toetsen). Het is een goede voorbereiding voor de Havo.

8 Adviezen keuzevakken + Positief advies - Negatief advies ? Twijfel
Op je rapport staat straks achter de keuzevakken aangegeven wat het advies van de vakdocent is voor het kiezen van dit vak. + Positief advies - Negatief advies ? Twijfel Bij een negatief advies of twijfel is het verstandig contact op te nemen met de vakdocent hierover.

9 Vakkenkeuze T4 Vakken: Nodig voor.. - Economie Profiel VMBO Economie
Maatschappijprofiel Havo - Natuurkunde Profiel VMBO Techniek/ Groen Verplicht voor het Natuurprofiel Havo - Biologie  Profiel VMBO Zorg & Welzijn/ Groen - Scheikunde of MBO laboratorium

10 Handig voor Cultuur & Maatschappij Havo
- Kunstvakken 2 Creatief MBO Handig voor Cultuur & Maatschappij Havo - Frans of Duits (2e vreemde taal) Handig voor Maatschappijprofiel Havo of MBO richting toerisme/horeca/hotel - Geschiedenis GS aanrader Havo 4 Maatschappijprofiel (is daar een Profielvak) - Aardrijkskunde AK ook op Havo 4 Maatschappijprofiel (is daar een keuzevak)

11

12 Na VMBO  MBO Bij keuze voor hetzelfde Profiel Met VMBO-T diploma:
Doorstroming naar MBO Niveau 3 & 4. Duur van de opleiding: Niveau 3: duur 2-3 jaar Niveau 4: duur 3-4 jaar Bij keuze voor hetzelfde Profiel Diploma VMBO in dat profiel voldoende Bij keuze voor een ander Profiel Er mag één profielvak worden gevraagd uit het andere profiel en wiskunde voldoet.

13 NA VMBO  HAVO Adviezen voor toelating op Maurick College:
Diploma VMBO-T met in het vakkenpakket: - Natuurprofiel: Verplicht NA en SK - Maatschappijprofiel: 2e vreemde taal (FA/DU) is wenselijk niet meer verplicht Bij het maatschappijprofiel zijn GS en EC een aanrader. Adviezen voor toelating op Maurick College: Positief advies van vakdocenten. Start in T4 met uitleg over het te maken Havo-dossier.

14 ENKELE OPMERKINGEN DE VAKKENKEUZES ZIJN DEFINITIEF!
(organisatie/ achterstand niet in te halen) Op donderdag 5 april kom ik in de les het keuzeformulier ophalen (met handtekening)! Op dinsdag 17 april zijn de keuzes definitief! NB: Door clustering zijn niet alle vakkencombinaties ieder jaar mogelijk. In sommige gevallen moet de vakkenkeuze dan worden aangepast.

15 BEREIKBAARHEID DECANEN
Na de lessen Tijdens daltonuren, afspraken gaan voor! Op afspraak Voor vragen en opmerkingen kunt u ook Bellen: en:


Download ppt "INFO-AVOND VMBO T3 Dinsdag 27 februari 2018."

Verwante presentaties


Ads door Google