De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Participatie- en infomoment

Verwante presentaties


Presentatie over: "Participatie- en infomoment"— Transcript van de presentatie:

1 Participatie- en infomoment
PRUP Zonevreemd Jeugdverblijf De Horizon (Bredene) Participatie- en infomoment – 19 maart 2018 Toelichting i.k.v. raadpleging start- en procesnota

2 Algemeen toelichting omtrent de plannen rond zonevreemd jeugdverblijf De Horizon; verdere duiding bij ‘de periode van publieke inspraak’ van 12 maart 2018 tot en met 12 mei 2018; ruimte voor vraagstelling, suggesties en tips.

3 Algemeen Wat is een Provinciaal Ruimtelijk UitvoeringsPlan (PRUP)?
een plan die een bepaalde bestemming vastlegt waardoor er specifieke mogelijkheden ontstaan; vroeger ook gekend onder de noemer ‘BPA’; de eerste fase in het proces van een PRUP is de opmaak van een start- en procesnota in combinatie met een periode van publieke inspraak en advisering door verschillende instanties; Momenteel zijn er nog geen concrete voorschriften of bestemmingen.

4 Algemeen Wat is een Startnota? Een startnota bevat:
de doelstellingen van het PRUP een beknopte beschrijving gegeven van de alternatieven een beknopte beschrijving van de te onderzoeken milieueffecten = de formele start van de geïntegreerde procedure voor ruimtelijke uitvoeringsplannen en milieueffectenrapportage.

5 Algemeen Wat is een Provinciaal Ruimtelijk UitvoeringsPlan (PRUP)?
Startnota Scopingnota Voorontwerp + Plenaire vergadering Ontwerp Definitieve vaststelling Procesnota Participatiemoment (60 dagen) Adviesverlening Openbaar Onderzoek Nog geen concrete voorschriften of bestemmingen op tafel. Fase startnota, er zijn nog geen definitieve keuzes gemaakt.

6 1. Situering – ruimtelijke context

7 1. Situering – ruimtelijke context

8 2. Motivatie tot opstart PRUP
Problematiek: In 2014 werd besloten om problematiek rond zonevreemde jeugdverblijven aan te pakken. Aangezien de gebouwen van de Horizon beschermde monumenten zijn, was er eerst een bouwhistorische nota nodig. Zonevreemd? Op het gewestplan is het perceel waarop de Horizon staat, geselecteerd als natuurgebied. Functie Als jeugdverblijf bestond toen al. Met deze bestemming werd het jeugdverblijf zonevreemd. . Doelstelling PRUP: Zone eigen maken van het jeugdverblijf en de erfgoedwaarden van de gebouwen waarborgen.

9 2. Bijkomende oefening Het jeugdverblijf moet blijven voldoen aan geldende wetgeving. Door steeds strenger wordende wetgeving, zijn de huidige gebouwen te klein geworden voor de bestaande functies. Vanwege erfgoedwaarde van de gebouwen is inbreiding niet mogelijk. Dit komt de monumentale gebouwen niet ten goede. Oplossing: Nieuwe gebouwen, waar de bestaande functies (keuken) naar toe zouden gaan. De huidige monumentale gebouwen worden op die manier gevrijwaard van een aantal functies, wat de erfgoedwaarde ten goede komt. Hierbij is er geen sprake van capaciteitsuitbreiding van bedden.

10 3. Visie en doelstellingen PRUP
Programma van eisen Aanpassen bestemming - Op deze manier het jeugdverblijf zone eigen maken. 2) Bouwzones - Om monumentale gebouwen te ontzien; - In overleg gedaan met Onroerend Erfgoed, om de huidige monumentale gebouwen zo veel mogelijk te vrijwaarden. - Aanpassing parkeersituatie.

11 4. Voorstel PRUP Schets bouwzones + parkeren
Bron: Architectenbureau Dugardyn

12 4. Voorstel PRUP Bouwzones + parkeren
PRUP legt bouwzones voor de nieuwe gebouwen vast. Pas na de vaststelling van het PRUP kunnen er vergunningen voor de nieuwe gebouwen worden aangevraagd. In deze fase zijn er nog geen specifieke voorschriften wat betreft de nieuwe gebouwen (bouwhoogte, volume etc.). Parkeren + ontsluiting via de Klemskerkestraat, in plaats van via de huidige Koerslaan.

13 4. Voorstel alternatieven PRUP
Voorstel alternatieve bestemmingen: Natuurgebied

14 4. Voorstel alternatieven PRUP
Voorstel alternatieve bestemmingen: Parkgebied

15 4. Voorstel alternatieven PRUP
Voorstel alternatieve bestemmingen: Dagrecreatie

16 5. Millieueffecten Milieueffecten
In de startnota worden de verwachte milieueffecten weergegeven. Tijdens de periode van publieke inspraak kunnen ook opmerkingen/tips/adviezen gegeven worden op de verwachte milieueffecten.

17 6. Participatie Info- en participatiemoment
Raadpleging – periode van publieke inspraak van 12 maart 2018 tot en met 12 mei 2018; Start- en procesnota zijn analoog en digitaal te raadplegen; Reacties kunnen geformuleerd worden (ten laatste op 12/05/2018) Reacties dienen gericht te worden aan de deputatie, via: per post: Koning Leopold III-laan 41 – 8200 Sint-Andries tegen ontvangstbewijs: Gemeentehuis Bredene – Centrumplein 1, 8450 Bredene Adviesvraag Brieven werden verstuurd aan adviesinstanties. Onder andere: Agentschap Natuur en Bos, Onroerend Erfgoed, dienst Milieueffecten, buur gemeenten, departement OMGEVING Reacties kunnen enkel geformuleerd worden op de startnota. Procesnota is een puur informatief document. Wordt gaandeweg het proces bijgewerkt.

18 7. Timing Timing Fase 1: Startnota Februari 2018 Fase 2: Participatie
Aankondiging Inspraak (min 60 dagen) Informatiemoment Begin maart 12 maart 2018 – 12 mei 2018 19 maart 19:30 uur Fase 3: Scopingnota Goedkeuring juni 2018 Fase 4: Voorontwerp + Plenaire September 2018 - Plenaire vergadering oktober 2018 Fase 5: Ontwerp Voorlopige vaststelling december 2018 Fase 6: Openbaar onderzoek (60 dagen) - Januari-februari 2019 - PROCORO april 2019 Fase 7: Definitieve vaststelling Juni 2019

19 7. Timing Openbaar Onderzoek
Indien u op de hoogte wilt worden gehouden van het verdere planningsproces, geef dan uw contactgegevens (bij voorkeur uw adres) door aan Of per post: Koning Leopold III-laan 41 – 8200 Sint-Andries, dienst Ruimtelijke Planning

20 Bijkomende informatie?
Vragen? Opmerkingen? Input? Bijkomende informatie? Provincie West-Vlaanderen Dienst Ruimtelijke Planning Neeltje Westra – Wouter Billiet Provinciehuis Boeverbos Koning Leopold III-laan 41 8200 SINT-ANDRIES T Powerpoint van deze avond zullen ook beschikbaar zijn op de website!


Download ppt "Participatie- en infomoment"

Verwante presentaties


Ads door Google