De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verkaveling Smetledesteenweg Vergadering – GECORO – 12/01/2015

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verkaveling Smetledesteenweg Vergadering – GECORO – 12/01/2015"— Transcript van de presentatie:

1 Verkaveling Smetledesteenweg Vergadering – GECORO – 12/01/2015
Wetteren Verkaveling Smetledesteenweg Vergadering – GECORO – 12/01/2015

2 Korte voorstelling Groep Huyzentruyt

3 Liggingsplan

4 Kadasterplan

5 Meetplan

6 Verkavelingsplan

7 Grondplan

8 Rioleringsplan

9 WOONTYPOLOGIEËN De woonzone is bestemd voor de realisatie van een globaal woningbouwconcept en vormt een ruimtelijk en functioneel samenhangend geheel. Vandaar de logische keuze voor groepswoningbouw met privatieve wegenis (woonerf). Een lokale inbreiding met residentiële bebouwing in gesloten en open verband (geschakeld door carports) gelegen langs een privatieve centrale wegenis. Langsheen deze privatieve wegenis zijn drie parkings voorzien voor publiek parkeren, waarbij daarenboven per wooneenheid telkens twee privatieve staanplaatsen zijn voorzien. Zo optimaal mogelijke oriëntatie Functies De ontwikkeling staat in het teken van wonen. Op elke kavel is één eengezinswoning voorzien met onmogelijkheid tot woonsplitsing Nevenfuncties vreemd aan de woonbestemming niet toegelaten Voorzieningen voor een inwonend ouder of kind zijn toegelaten voor zover ze niet afsplitsbaar zijn, volgens het principe vd zorgwoning of kangoeroewoning. Gekozen woningtypologie Er wordt geopteerd voor eengezinswoningen, waarvan lot 1-2 en lot 3-4 gekoppeld en lot 5 vrijstaand. Er worden geen inpandige garages voorzien.

10 Eén car-port per woning = visueel eenduidig geschakeld geheel Bouwlijn
WOONTYPOLOGIEËN Bouworde Eén car-port per woning = visueel eenduidig geschakeld geheel Bouwlijn Tot tegen de private wegenis Gebouwde delen bevinden zich minimaal 8 meter van de perceelsgrenzen Grenslijn met hoger vermelde eengezinswoning ex huisnummer 18: Vanaf de perceelsgrens een afstand gelaten van minimum 1,5meter (cf. dading) Wegenis Private wegenis aangelegd in klinkers, met voldoende plaats voor groen en voor parkeren. Toegang middels toegangsweg met aanvaardbare helling van maximum 6%, en drie publieke parkeerplaatsen. Principe woonerf: elke eigenaar van een woning wordt eveneens eigenaar van onverdeeld aandeel gemene private wegenis. Vuilophaling, tellers en brievenbussen: aan de grens met het openbaar domein in daartoe voorzien aangeduid tellerlokaal Geen openbare wegenis of openbaar groen. Voldoende eerbied voor en doet geen afbraak aan de naastgelegen kapel. Aansluiting op de Smetledesteenweg. Verkeersremmende maatregelen? Aanduiding van het fietspad: voldoende duidelijk en het zicht hierop voldoende.

11 WOONTYPOLOGIEËN Water Het bouwen van de 5 gegroepeerde woningen zal geen invloed hebben op de beheersbaarheid van het oppervlaktewater in de aanwezige rioleringen van de directe omgeving van het project. Er wordt geen aansluiting voorzien voor het regenwater met de straatriolering. Per woning: regenwaterput voorzien met een inhoud groter dan de huidige eisen opgelegd door het oppervlaktewaterdecreet (7.000L ipv 5.000L) en per woning worden de voeding voor de toiletten, de aansluiting van de wasmachine, de kraan aan de uitgietbak in de berging en de gevelkraan op de buitengevel op regenwater aangesloten. Hiervoor wordt een regenwaterpomp in elke regenwaterput geïnstalleerd. Per woning zorgen twee infiltratiebekkens in kunststof voor de infiltratie van het overtollige regenwater op eigen terrein. De parkeerplaatsen en toegang tot de woningen wordt uitgevoerd in waterdoorlatende materialen. Energie De woningen zullen voldoen aan de huidige EPB regelgeving in Vlaanderen (max. E60 – max. K40) waarbij per woning een boiler met zonnepanelen wordt voorzien op het platte dak. Per woning wordt een zonneboiler voorzien van 300L die aangesloten wordt op twee zonnepanelen met een totaal appertuuroppervlak van 4.76m². Naast de zonneboiler wordt in elke woning een zuinige condenserende gasketel geplaatst die instaat voor de verwarming van de woningen en de productie van sanitair warm water op het moment dat er onvoldoende warmtecapaciteit van de zon beschikbaar is. Reservatiestroken = geen

12 WOONTYPOLOGIEËN sfeerbeelden Lot 3 en 4 : zwart mangaan
Loten 1,2 en 5 : crèmewit

13 WOONTYPOLOGIEËN sfeerbeelden Lot 3 en 4 : zwart mangaan
Loten 1,2 en 5 : crèmewit

14 WOONTYPOLOGIEËN sfeerbeelden

15 WOONTYPOLOGIEËN sfeerbeelden

16 WOONTYPOLOGIEËN sfeerbeelden

17 WOONTYPOLOGIEËN sfeerbeelden

18 WOONTYPOLOGIEËN sfeerbeelden

19 BESLUIT HDI geeft met deze studie aan hoe deze ontwikkeling zich door zijn concept en door de toegepaste normen in de omgeving integreert en harmonieert. De ontwikkeling brengt de goede ordening en ontwikkeling van het gebied niet in het gedrang en is dus planologisch en stedebouwkundig verantwoord.


Download ppt "Verkaveling Smetledesteenweg Vergadering – GECORO – 12/01/2015"

Verwante presentaties


Ads door Google