De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1

2 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 18 maart 09:30 GEEN Kind in Kerk / Onderbouw 09:30 Kerkdienst - br. Willem Schaaij 14:00 Kerkdienst - br. F. Koning 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Rouwhorst 19:30 The Psalm Project!

3 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 25 maart 09:30 Kerkdienst - br F. Folkerts 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: Thema - paasfeest 14:00 Kerkdienst - br Izaak van Apeldoorn 15:00 bloemen bezorgen: Fam. J. van Breden

4 Jarigen aanstaande week
zo Elise Wagenaar (21) di R. v/d Meulen - Boerma (64)

5 The Psalm Project Een prachtige concert 18 maart - 19:30 uur
PsalmLiederen die je meenemen door de dalen van het leven, maar ook psalmen die het uitzingen van vreugde. The Psalm Project bewerkt de bij velen bekende melodieën van het Geneefse Psalter tot hedendaagse composities. The Psalm Project bestaat uit: Suzanne van der Velde, Ariën Vink, Miranda de Vlieger, Arend Jansen, (Jay-P Beijersbergen), Luca Genta, Magdalena Karas, Wilkin de vlieger en Eelco Vos. 18 maart - 19:30 uur Kerkelijk Centrum 'De Oerdracht’ Haulerwijk

6 Welkom Voorganger: br. F. Koning Organist: br. <naam organist> Beamist: br. S van der Vaart

7

8

9 Votum en zegengroet

10

11 Psalm 124: 1, 2, 3 uit: De nieuwe psalmberijming
1 Was er geen hulp gekomen van de HEER, - blijf, Israël, dit zeggen keer op keer - was Hij niet voor ons in de bres gaan staan, dan hadden wij geen hoop en toekomst meer; dan zouden wij ten onder zijn gegaan. 2 Zonder Gods hulp was er een ramp gebeurd, dan hadden vijanden ons wreed verscheurd. Hun stroom van woede werd dan onze dood: onstuimig water had ons meegesleurd. Maar, prijs de HEER, Hij redde uit de nood!

12 Psalm 124: 1, 2, 3 uit: De nieuwe psalmberijming
3 Wij vluchtten uit de val die was gezet, zoals een vogel vrijkomt uit een net. Het net ging stuk en wij zijn losgeraakt. Dankzij de naam van God zijn wij gered; Hij is de HEER die alles heeft gemaakt.

13

14 Marcus 8: 27- 9:13 27 Jezus vertrok met zijn leerlingen naar de dorpen in de buurt van Caesarea Filippi. Onderweg vroeg hij aan zijn leerlingen: ‘Wie zeggen de mensen dat ik ben?’ 28 Ze antwoordden: ‘Johannes de Doper, en anderen zeggen Elia, en weer anderen zeggen dat u een van de profeten bent.’ 29 Toen vroeg hij hun: ‘En wie ben ik volgens jullie?’ Petrus antwoordde: ‘U bent de messias.’ 30 Hij verbood hun op strenge toon om met iemand hierover te spreken.

15 Marcus 8: 27- 9:13 31 Hij begon hun te leren dat de Mensenzoon veel zou moeten lijden en door de oudsten van het volk, de hogepriesters en de schriftgeleerden verworpen zou worden, en dat hij gedood zou worden, maar drie dagen later zou opstaan; 32 hij sprak hierover in alle openheid. Toen nam Petrus hem apart en begon hem fel terecht te wijzen. 33 Maar hij draaide zich om, keek zijn leerlingen aan en wees Petrus streng terecht met de woorden: ‘Ga terug, achter mij, Satan! Je denkt niet aan wat God wil, maar alleen aan wat de mensen willen.’

16 Marcus 8: 27- 9:13 34 Hij riep de menigte samen met de leerlingen bij zich en zei: ‘Wie mijn volgeling wil zijn, moet zichzelf verloochenen, zijn kruis op zich nemen en zo achter mij aan komen. 35 Want ieder die zijn leven wil behouden, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van mij en het evangelie, zal het behouden. 36 Wat heeft een mens eraan als hij de hele wereld wint, maar er het leven bij inschiet? 37 Wat zou een mens niet overhebben voor zijn leven?

17 Marcus 8: 27- 9:13 38 Wie zich tegenover de trouweloze en zondige mensen van deze tijd schaamt voor mij en mijn woorden, zal merken dat de Mensenzoon zich ook voor hem schaamt, wanneer hij komt in het gezelschap van de heilige engelen en bekleed met de stralende luister van zijn Vader.’

18 Marcus 8: 27- 9:13 1 Verder zei hij ook nog: ‘Ik verzeker jullie: sommigen die hier aanwezig zijn zullen niet sterven voordat ze de komst van het koninkrijk van God in al zijn kracht hebben meegemaakt.’ Een stem uit de hemel 2 Zes dagen later nam Jezus Petrus, Jakobus en Johannes met zich mee een hoge berg op, waar ze helemaal alleen waren. Voor hun ogen veranderde hij van gedaante, 3 zijn kleren gingen helder wit glanzen, zo wit als geen enkele wolwasser op aarde voor elkaar zou kunnen krijgen.

19 Marcus 8: 27- 9:13 4 Toen verscheen Elia aan hen, samen met Mozes, en ze spraken met Jezus. 5 Petrus nam het woord en zei tegen Jezus: ‘Rabbi, het is goed dat wij hier zijn; laten we drie tenten opslaan, een voor u, een voor Mozes en een voor Elia.’ 6 Hij wist niet goed wat hij moest zeggen, want ze waren door schrik overweldigd. 7 Toen viel de schaduw van een wolk over hen, en uit de wolk klonk een stem: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, luister naar hem!’ 8 Ze keken om zich heen en zagen opeens niemand meer, behalve Jezus, die nog bij hen stond.

20 Marcus 8: 27- 9:13 9 Toen ze de berg afdaalden, zei hij tegen hen dat ze aan niemand mochten vertellen wat ze hadden gezien voordat de Mensenzoon uit de dood zou zijn opgestaan. 10 Ze namen zijn woorden ter harte, maar vroegen zich onder elkaar wel af wat hij bedoelde met deze opstanding uit de dood. 11 Ze vroegen hem: ‘Waarom zeggen de schriftgeleerden dat Elia eerst moet komen?’ 12 Hij antwoordde: ‘Elia komt inderdaad eerst en herstelt alles, maar over de Mensenzoon staat toch geschreven dat hij veel moet lijden en met verachting behandeld zal worden? 13 Ik zeg jullie: Elia is al gekomen, en ze hebben met hem gedaan wat ze wilden, zoals over hem geschreven staat.’

21

22 2 Petrus 1: 13-21 13 Maar het lijkt me goed u wakker te houden door het telkens opnieuw onder uw aandacht te brengen zolang ik in deze tent verblijf. 14 Ik weet dat mijn tent binnenkort zal worden afgebroken – dat heeft onze Heer Jezus Christus mij te kennen gegeven –, 15 en ik doe er mijn uiterste best voor dat u zich dit alles ook na mijn heengaan steeds weer voor de geest zult kunnen halen. 16 Toen wij u de glorierijke komst van onze Heer Jezus Christus verkondigden, baseerden wij ons niet op vernuftige verzinsels – integendeel, wij hebben met eigen ogen zijn grootheid gezien.

23 2 Petrus 1: 13-21 17 Want hij ontving van God, de Vader, eer en luister, toen de stem van de majesteitelijke luister tegen hem zei: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, in hem vind ik vreugde.’ 18 Die stem hebben wij zelf uit de hemel horen klinken toen wij met hem op de heilige berg waren. 19 Ons vertrouwen in de woorden van de profeten is daardoor alleen maar toegenomen. U doet er goed aan uw aandacht altijd daarop gericht te houden, als op een lamp die in een donkere ruimte schijnt, totdat de dag aanbreekt en de morgenster opgaat in uw hart. 20 Besef daarbij vooral dat geen enkele profetie uit de Schrift een eigenmachtige uitleg toelaat,

24 2 Petrus 1: 13-21 21 want nooit is een profetie voortgekomen uit menselijk initiatief: mensen die namens God spraken werden daartoe altijd gedreven door de heilige Geest.

25

26 Lied 205 uit: Nieuw gereformeerd kerkboek
Christus aan het kruis verheven Zal ik loven heel mijn leven: Christus droeg de vloek voor mij Door genade rijk bevoordeeld -en geen wet die mij veroordeelt- Ben ik van de dood bevrijd.

27

28 Marcus 9: 2-9 2 Zes dagen later nam Jezus Petrus, Jakobus en Johannes met zich mee een hoge berg op, waar ze helemaal alleen waren. Voor hun ogen veranderde hij van gedaante, 3 zijn kleren gingen helder wit glanzen, zo wit als geen enkele wolwasser op aarde voor elkaar zou kunnen krijgen. 4 Toen verscheen Elia aan hen, samen met Mozes, en ze spraken met Jezus. 5 Petrus nam het woord en zei tegen Jezus: ‘Rabbi, het is goed dat wij hier zijn; laten we drie tenten opslaan, een voor u, een voor Mozes en een voor Elia.’ 6 Hij wist niet goed wat hij moest zeggen, want ze waren door schrik overweldigd.

29 Marcus 9: 2-9 7 Toen viel de schaduw van een wolk over hen, en uit de wolk klonk een stem: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, luister naar hem!’ 8 Ze keken om zich heen en zagen opeens niemand meer, behalve Jezus, die nog bij hen stond. 9 Toen ze de berg afdaalden, zei hij tegen hen dat ze aan niemand mochten vertellen wat ze hadden gezien voordat de Mensenzoon uit de dood zou zijn opgestaan.

30

31 Preek

32 Hing Jezus daar ook voor jou?

33 “Dat Jezus DIT voor mij gedaan heeft
“Dat Jezus DIT voor mij gedaan heeft.” “Zijn striemen brachten ons genezing.”

34 Wat heeft Jezus voor u en jou gedaan?

35 Jezus voor jou aan het kruis gestorven?

36 De tegenstelling tussen de berg en het dal.

37 Marcus 8: 31 e.v. Hij begon hun te leren dat de Mensenzoon veel zou moeten lijden …. …… Hij sprak hierover in alle openheid.

38 Marcus 9: 2 e.v. Zes dagen later nam Jezus Petrus, Jakobus en Johannes mee naar een berg.

39 Lucas 9: 29 Terwijl Hij aan het bidden was, veranderde de aanblik van zijn gezicht en werd zijn kleding stralend wit.

40 Lucas 9: 32 Petrus en de beide anderen waren in een diepe slaap gevallen; toen ze wakker schoten, zagen ze de luister die Jezus omgaf en de twee mannen die bij Hem stonden.

41 Lucas 9: 31b Ze spraken over het levenseinde dat Hij in Jeruzalem zou moeten volbrengen.

42 Marcus 9: 7 Toen viel de schaduw van een wolk over hen, en uit de wolk klonk een stem: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, luister naar Hem!’

43 2 Petrus 1: 16b, 17a …, wij hebben met eigen ogen zijn grootheid gezien. Want Hij ontving van God, de Vader, eer en luister, …

44 2 Petrus 1: 18 Die stem hebben wij zelf uit de hemel horen klinken toen wij met Hem op de heilige berg waren.

45 2 Petrus 1: 19 Ons vertrouwen in de woorden van de profeten is daardoor alleen maar toegenomen.

46 Dit gebeurde allemaal voor mij …
Voor mij, om mij zo het eeuwig oordeel te besparen!

47 … of je kunt niets met Hem;
… of je knielt voor Hem!

48 Op bergen en in dalen, ja overal is … Jezus.

49 Dat mag je geloven. Daar mag je altijd weer troost in vinden.

50

51

52 Psalm 103: 1, 4, 5 1 Zegen, mijn ziel, de grote naam des HEREN, laat al wat binnen in mij is Hem eren, vergeet niet hoe zijn liefd' u heeft geleid, gedenk zijn goedheid, die u wil vergeven, die u geneest, die uit het graf uw leven verlost en kroont met goedertierenheid.

53 Psalm 103: 1, 4, 5 4 Zo hoog en wijd de hemel staat gerezen boven de aarde, is voor wie Hem vrezen zijn liefde en zijn goedertierenheid. Zo ver verwijderd 't westen is van 't oosten, zo ver doet Hij van hen die Hij wil troosten de zonden weg, ja Hij heeft ons bevrijd.

54 Psalm 103: 1, 4, 5 5 Zoals een vader liefdevol zijn armen slaat om zijn kind, omringt ons met erbarmen God onze Vader, want wij zijn van Hem. Hij die ons zelf uit aarde heeft genomen, Hij weet, dat wij, uit stof aan 't licht gekomen, slechts leven op de adem van zijn stem.

55

56 Gezang 108 Halleluja, eeuwig dank en ere, lof, aanbidding, wijsheid, kracht word' op aard' en in de hemel, Here, voor uw liefd' U toegebracht. Vader, sla ons steeds in liefde gade, Zoon des Vaders, schenk ons uw genade, uw gemeenschap, Geest van God, amen, zij ons eeuwig lot.

57

58 Collecte 1e collecte: Gastpredikanten 2e collecte: Beheer en administratie

59 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 18 maart 09:30 GEEN Kind in Kerk / Onderbouw 09:30 Kerkdienst - br. Willem Schaaij 14:00 Kerkdienst - br. F. Koning 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Rouwhorst 19:30 The Psalm Project!

60 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 25 maart 09:30 Kerkdienst - br F. Folkerts 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: Thema - paasfeest 14:00 Kerkdienst - br Izaak van Apeldoorn 15:00 bloemen bezorgen: Fam. J. van Breden

61 Jarigen aanstaande week
zo Elise Wagenaar (21) di R. v/d Meulen - Boerma (64)

62

63 Lied 482: 1 uit: Zingen en bidden in kerk en huis
1 Er is uit ’s werelds duistere wolken een groot licht stralend opgegaan – wie wonen in het diepste donker, zij zullen in het zonlicht staan. Glorie aan God, de overwinning is ongekend, de vreugde groot; de aarde jubelt – hoor ons zingen: wij delen in een rijke oogst!

64

65 Amen

66

67 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google