De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1 Agenda aanstaande week 1/2
zondag, 7 januari 09:30 Kerkdienst - br. Willem Schaaij 14:00 Kerkdienst - br. Folkert Folkerts

2 Agenda aanstaande week 2/2
zondag, 14 januari 09:30 Kerkdienst - ds Soepenberg - HA (Schotse wijze) 14:00 Themadienst 4 - br. Izaak van Apeldoorn

3 Jarigen aanstaande week
do J.I. Jongsma-de Boer (32) vr Melissa de Boer (8) vr Wietse v/d Bosch (21) vr Derk Rouwhorst (25)

4 Taizéviering Zondag 21 januari 2018 19. 00 uur Kerk open vanaf 18
Taizéviering   Zondag 21 januari uur Kerk open vanaf uur   Locatie: Baptistenkerk Haulerwijk Norgerweg 49

5

6 Welkom Voorganger: br. F. Folkerts Organist: br. <naam organist> Beamist: br. J.L. Wagenaar

7

8 Votum en zegengroet

9

10 Lied 160: 1, 2 Uit: Liedboek voor de kerken
1 Komt ons in diepe nacht ter ore: de morgenster is opgegaan, een mensenkind voor ons geboren, 'God zal ons redden' is zijn naam. Opent uw hart, gelooft uw ogen, vertrouwt u toe aan wat gij ziet: hoe 't woord van God van alzo hoge hier menselijk aan ons geschiedt.

11 Lied 160: 1, 2 Uit: Liedboek voor de kerken
2 Geen ander teken ons gegeven geen licht in onze duisternis dan deze mens om mee te leven een God die onze broeder is. Zingt voor uw God, Hij openbaarde in Jezus zijn menslievendheid. Zo wordt de wereld nieuwe aarde en alle vlees aanschouwt het heil.

12

13 Lezen Numeri 24: 15-19 15 Daarop hief hij deze orakelspreuk aan: ‘Zo spreekt Bileam, de zoon van Beor, zo spreekt de man wiens oog geopend is, 16 zo spreekt hij die Gods woorden hoort, die weet wat de Allerhoogste weet en ziet wat de Ontzagwekkende toont, in vervoering, met ontsloten ogen: 17 Wat ik zie is niet in het heden, wat ik waarneem is niet nabij. Een ster komt op uit Jakob, een scepter uit Israël.

14 Lezen Numeri 24: 15-19 Hij verbrijzelt Moab de slapen, de kinderen van Set slaat hij neer. 18 Het land van zijn vijand verovert hij, het land van Edom en Seïr. Israël wordt machtig en sterk, 19 uit Jakob staat een heerser op. Wie ontkomt uit de stad brengt hij om.’

15 Lezen Psalmen 19: 1-5 1 Voor de koorleider. Een psalm van David. 2 De hemel verhaalt van Gods majesteit, het uitspansel roemt het werk van zijn handen, 3 de dag zegt het voort aan de dag die komt, de nacht vertelt het door aan de volgende nacht. 4 Toch wordt er niets gezegd, geen woord gehoord, het is een spraak zonder klank. 5 Over heel de aarde gaat hun stem, tot aan het einde van de wereld hun taal.

16

17 Psalm 136: 6-8 6 Die de grote lichten schiep, zon en maan tot aanzijn riep, want zijn goedertierenheid zal bestaan in eeuwigheid. 7 God gaf aan de zon gezag om te heersen overdag,

18 Psalm 136: 6-8 8 Maan en sterren schonk Hij macht om te stralen in de nacht, want zijn goedertierenheid zal bestaan in eeuwigheid.

19

20 Tekst Matteüs 2: 1-12 De vlucht voor Herodes en Archelaüs 1 Toen Jezus geboren was in Betlehem in Judea, tijdens de regering van Herodes, kwamen er magiërs uit het Oosten in Jeruzalem aan. 2 Ze vroegen: ‘Waar is de pasgeboren koning van de Joden? Wij hebben namelijk zijn ster zien opgaan en zijn gekomen om hem eer te bewijzen.’ 3 Koning Herodes schrok hevig toen hij dit hoorde, en heel Jeruzalem met hem. 4 Hij riep alle hogepriesters en schriftgeleerden van het volk samen om aan hen te vragen waar de messias geboren zou worden. 5 ‘In Betlehem in Judea,’ zeiden ze tegen hem, ‘want zo staat het geschreven bij de profeet:

21 Tekst Matteüs 2: 1-12 6 “En jij, Betlehem in het land van Juda, bent zeker niet de minste onder de leiders van Juda, want uit jou komt een leider voort die mijn volk Israël zal hoeden.”’ 7 Daarop riep Herodes in het geheim de magiërs bij zich; hij wilde precies van hen weten wanneer de ster zichtbaar geworden was, 8 en stuurde hen vervolgens naar Betlehem met de woorden: ‘Stel een nauwkeurig onderzoek in naar het kind. Stuur mij bericht zodra u het gevonden hebt, zodat ook ik erheen kan gaan om het eer te bewijzen.’ 9 Nadat ze geluisterd hadden naar wat de koning hun opdroeg, gingen ze op weg, en nu ging de ster die ze hadden zien opgaan voor hen uit,

22 Tekst Matteüs 2: 1-12 totdat hij stil bleef staan boven de plaats waar het kind was. 10 Toen ze dat zagen, werden ze vervuld van diepe vreugde. 11 Ze gingen het huis binnen en vonden het kind met Maria, zijn moeder. Ze wierpen zich neer om het eer te bewijzen. Daarna openden ze hun kistjes met kostbaarheden en boden het kind geschenken aan: goud en wierook en mirre. 12 Nadat ze in een droom waren gewaarschuwd om niet naar Herodes terug te gaan, reisden ze via een andere route terug naar hun land.

23

24 Lied 166: 1 Uit: Liedboek voor de kerken
1 Juicht voor de koning van de Joden, buigt voor geen dove wereldmacht, knielt voor de knecht die Gods geboden beluisterd heeft en wel geacht. Drie vreemden zochten Hem van verre, Herodes hebben zij bespot, met goud, met wierook en met mirre aanbaden zij de Zoon van God.

25

26 Preek

27

28 Gezang 86: 1-4 1 Wij trekken in een lange stoet op weg naar Bethlehem, wij gaan uw koning tegemoet, o stad Jeruzalem! Gezegend die zijn komst begroet en knielen wil voor Hem! Refrein: Wij loven U, koning en Heer, koning en Heer, Wij loven U, koning en Heer!

29 Gezang 86: 1-4 2 Al zijt Gij nu nog maar een kind zo kwetsbaar, teer en klein, wij weten dat het rijk begint waarvan Gij Heer zult zijn, een rijk waarin de vrede wint van oorlog en van pijn. Refrein: Wij loven U, koning en Heer, koning en Heer, Wij loven U, koning en Heer!

30 Gezang 86: 1-4 3 Al gaat de vijand in het rond, de koning van het kwaad, al dreigt hij met zijn grote mond dat hij U eens verslaat, straks ligt hij dodelijk gewond wanneer zijn rijk vergaat! Refrein: Wij loven U, koning en Heer, koning en Heer, Wij loven U, koning en Heer!

31 Gezang 86: 1-4 4 Wij gaan op weg naar Bethlehem, daar ligt Hij in een stal die koning in Jeruzalem voor eeuwig wezen zal! Laat klinken dan met luider stem en blij bazuingeschal: Refrein: Wij loven U, koning en Heer, koning en Heer, Wij loven U, koning en Heer!

32

33 Collecte 1e collecte: Gastpredikanten 2e collecte: Verplichtingen kerkverband

34 Agenda aanstaande week 1/2
zondag, 7 januari 09:30 Kerkdienst - br. Willem Schaaij 14:00 Kerkdienst - br. Folkert Folkerts

35 Agenda aanstaande week 2/2
zondag, 14 januari 09:30 Kerkdienst - ds Soepenberg - HA (Schotse wijze) 14:00 Themadienst 4 - br. Izaak van Apeldoorn

36 Jarigen aanstaande week
do J.I. Jongsma-de Boer (32) vr Melissa de Boer (8) vr Wietse v/d Bosch (21) vr Derk Rouwhorst (25)

37

38 Psalm 67: 1, 2 1 De Here God zij ons genadig en tone ons zijn aangezicht. Zijn zegen schenke Hij weldadig, Hij doe ons wandlen in zijn licht, opdat allerwegen volken zien de zegen van uw heil, uw woord. Ja, in alle landen, aan de verste stranden, worde het gehoord.

39 Psalm 67: 1, 2 2 Dat alle volken U belijden, U loven, Heer, met hart en mond, dat alle landen zich verblijden, laat juichen heel het wereldrond. Volken zult U richten, U gaat vrede stichten door gerechtigheid. Volken aller landen worden door uw handen tot uw heil geleid.

40

41 Amen

42

43 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google