De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vragen en Antwoorden FAQ’s

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vragen en Antwoorden FAQ’s"— Transcript van de presentatie:

1 Vragen en Antwoorden FAQ’s
Nieuw zink gecoat magneetsysteem voor LC1F115, LC1F150, LC1F185 en LC1F225 contactoren Vragen en Antwoorden FAQ’s 2018 Februari

2 Vragen Waarom is deze product modificatie uitgevoerd ? Wat zijn de voordelen van de zink coating t.o.v. gespoten verf voor de klanten? Er zijn meerdere gevallen geconstateerd van roestvorming op het magneetsysteem van de LC1F115-F225 contactoren. Om de mogelijke roestvorming op het magnet oppervlak op te lossen, is de oppervlakte behandeling van de electromagneten van de genoemde F-contactor kalibers veranderd van verf gespoten naar zink gecoat. Contactoren >265A waren gewijzigd van gespoten naar zink gecoat in We volgen nu de zelfde oplossing voor de LC1F115-F225 contactoren. LX1FF/FG kunnen werken in 50Hz of 60Hz, terwijl de LX9 spoelen kunnen werken van 40…400Hz. De spoelen voor > LC1F265 zijn van hetzelfde ontwerp, maar het type was hier nog als alleen voor LX1 gehouden.. Met andere woorden LX1FF/FG spoelen zijn mono frequentie spoelen en LX9 spoelen (die 2 wikkelingen hebben – Inschakelen en houden) zijn breed bereik frequentie spoelen.

3 Zijn deze LX9F spoelen nieuw ontworpen voor een zink gecoat magneetsysteem ?
NEE. De LX9F spoelen bestonden al voor LC1F115-F225 contactoren voor speciale toepassingen. De details zijn beschikbaar op pagina no. B9/21 (TeSys Catalogus , Digicat)

4 Vragen Wat zijn de technische eigenschappen van de LX9F spoelen ?
Laag ingeschakeld verbruik. Grote tolerantie ten aanzien van inschakel spanningsdips. Immuun voor micro-onderbrekingen (hoofd voeding of contact). Hz voeding in plaats van 50/60Hz Werkt correct in netten met harmonische ≤ 7. Wat zijn de technische specificaties van de LX9F spoelen? Gemiddeld verbruik bij 20 °C: inschakeling: 690…855 VA, gesloten polen: 6.6…8.1 VA. (F ) inschakeling: 950…1180 VA, gesloten polen: 8.9…10.9 VA. (F ) Warmte dissipatie: 5.9…7.2 W (F ) en 8…9.8 W (F ) Aantal schakelingen /uur (θ ≤ 55 °C): < 2400. werkingstijd bij Uc: bij sluiten = 35 ms, bij openen = 130 ms.

5 Vragen Wat is de the operationele bandbreedte voor LX9F spoelen?
De operationele bandbreedte is 0.85…1.1 Uc gelijkwaardig aan de bestaande LX1F spoelen Wat is het harmonische niveau voor de LX9F spoelen? Is het beter dan de LX1 spoel? Operationeel in netten met harmonischen ≤ 7. Wat zijn de operationele temperatuur limieten voor de LX9F spoelen? > Operationele temperatuur -5~55° C > -40~70° C bij Uc

6 Vragen Is de Zink coating ook van toepassing op de LC1D115 & LC1D150 contactoren? Zink coating is niet van toepassing op de LC1D115 en LC1D150. Het magneet type is een stalen uitvoering + olie bescherming, omdat de contactor een meer gesloten constructie is. Deze reeks heeft daardoor geen mogelijk risicoop roestvorming. Hoe kunnen we zien of het magneetsysteem is gespoten of verzinkt ? De kleur van de verf is zwart en de kleur van de zink coating is enigszins wit glanzend. Painted magnet Zinc coated magnet

7 Vragen Hoe kan de klant een zink contactor met zink-gecoat magneetsysteem herkennen ? De contactor met een Zink gecoat magneetsysteem heeft een duidelijke markering op het produkt ; “ONLY USE LX4, LX9, LXE COIL”. Daarnaast zit in de verpakking een bijsluiter. Zie hieronder. Bijsluiter Markering op de contactor

8 Vragen Hebben de LX9 spoelen (voor LC1F115-F225) een ingebouwd1NO hulpcontact zoals de LX1 spoelen? Voor week , was er geen ingebouwd hulpcontactblok in de LX9 spoelen (geschikt voor LC1F115-F225 contactoren). Vanaf week is er een produkt aanpassing. De LX9 spoelen hebben1NO hulpcontactblok. Bestaat er een gedetailleerde cross referentielijst voor de LX1F.. spoelen naar de LX9 spoelen? En hetzelfde voor contactoren? Ja er is een conversielijst beschikbaar voor zowel spoelen als contactoren . Kan een LX9F spoel gebruikt worden in niet gemodificeerde contactor met gespoten magneetsysteem? Ja. LX9F spoelen werken zeer goed in een niet gemodificeerde contactor met gespoten magneetsysteem.

9 Vragen Op het etiket van de LX9F spoel verpakking staat een NEW markering. Wat betekent dat? Eigenlijk bestonden de LX9 spoelen (als speciale spoelen) voor de LC1F115-F225 kalibers. Er was echter geem ingebouwd NO hulpcontact in de spoel. Vanaf week zijn de LX9FF & LX9FG aangepast en voorzien van een ingebouwd NO hulpcontact dat de klant kan gebruiken. De NEW markering betekent dat in de verpakking een spoel met 1NO hulpcontact zit. Dus : als er geen NEW markering op het etiket staat, heeft de spoel geen NO contact.

10 Vragen Hoe kunnen we aan de verpakking zien dat een complete contactor (inclusief spoel) voorzien is van een zink coating ? De zwarte punt op het etiket geeft aan dat de contactor is voorzien van zink gecoat magneetsystem. Als deze punt er niet op staat, dan is de contactor in de verpakking met een gespoten magneetsysteem. Dus niet gemodificeerd. Wat betekent NEW op het etiket? De NEW markering geeft aan dat de LX9F spoel is voorzien van 1 NO ingebouwd hulpcontact. De NEW markering staat alleen op de verpakking van de contactoren inclusief spoel. Deze contactor heft spanningscode *7 (230V) (en is voorzien van een nieuwe LX9 spoel).

11 Vragen Bestaat er een 24V AC en 600V AC LX9F spoel ? Zo niet, wat is de oplossing? Er is geen 24V AC en 600V spoel in de LX9F spoel. Dit zijn specifieke behoeften die zeer sporadisch voorkomen. We zullen in deze klantbehoefte voorzien met de LX1 spoelen + contactoren met gespoten magneetsysteem. Deze klanten kunnen contactoren bestellen met spoel. Bijvoorbeeld ; LC1F115B5, LC1F150B5, LC1F185B5, LC1F225B5 Als een klant een contactor zonder spoel bestelt, wat voor sort magneetsysteem wordt dan geleverd ? Als standaard produkt, zullen contactoren zonder spoelen alleen geleverd worden met een zink gecoat magneetsysteem. De klant kan dan de volgende spoelen gebruiken ; - LX9F spoel (in AC), - LX4F spoel (in DC) - LXE spoel (te gebruiken met ECM moduul).

12 Vragen De klant heeft LX1FF/FG spoelen op voorraad, en recentelijk bestelde hij contactoren zonder spoelen. Kan de klant de LX1F spoelen gebruiken in dit nieuwe produkt? De klant kan de LX1F spoelen niet gebruiken met Zink gecoate contactoren. Men dient alleen de LX9F spoelen (voor AC), LX4 spoelen (voor DC) of LXE spoelen (met ECM) te gebruiken. Wat is ECM? ECM is een Electronisch Controle Moduul. Dit is een extern moduul, voor de bediening van TeSys F contactoren met een brede stuurspanning ( % Uc) Een ECM moduul werkt met LXE type spoelen. Zie de TeSys catalogus voor meer informatie.

13 Vragen Wat als de klant absoluut de LX1F spoel met gespoten magneetsysteem wil? Voor deze specifieke klantbehoefte, zullen we contactoren met gespoten magneetsysteem leveren to week 44 van Deze klanten dienen dan contactoren inclusief spoelen te bestellen. Bijvoorbeeld; LC1F115●5 of LC1F115●6  referentie eindigend met 5 (50Hz spoel) of 6 (60Hz spoel). Kan een klant my customer alleen contactoren (zonder spoel) met gespoten magneetsysteem bestellen? Het antwoord is NEE. Maar als de klant absoluut wil dat wij hem ondersteunen met gespoten magneetsystemen, zullen wij hem met een speciale actie helpen. Deze gevallen noeten per geval worden opgenomen met het Customer Care Center van Schneider Electric. De klant heeft een grote installed base met TeSys F contactoren (tot 225 A) met gespoten magneetsysteem. Kunnen zij de LX9F spoelen in deze produkten gebruiken? Ja, de LX9F spoel werkt zowel in contactoren met gespoten og zink gecoat magneetsysteem

14 Vragen Kan de klant gespoten-mobiele magneet deel met een zink vast magnet deel, of omgekeerd gebruiken ? Het antwoord is NEE. Bij een contactor zonder spoel met uitwisseling van magneetsysteem (mobiel en vast deel) van gespoten naar zink gecoat, zal als er een mis-match van twee type magneetsystemen in 1 contactor is, de levensduur van de spoel beperkt worden als gevolg van meer warmte generatie, en meer geluid wordt gehoord. De klant heeft de markering op de nieuwe contactor niet opgemerkt. Wat gebeurd er dan als hij de LX1F spoelen in een zink gecoate contactor gebruikt ? De contactor zal brommen en maakt een sterk geluid tot 89 dB. Zie de video in de bijlage voor dit verschijnsel Deze combinatie is niet is not toegestaan.

15 Wat gebeurt er als de klant een LX●FF/ LX●FG gebruikt in een contactor met gespoten of zink gecoat magneetsysteem? LC1F115/LC1F150/LC1FG150 Gespoten Magneet FF Zink gecoate Magneet FF LX1FF Normale functie Met stuurspanning (Uc): Contacten sluiten stabiel, hoog geluidsniveau ( 85dB, op 20cm van de spoel) door het brommen van het magneetsysteem, magneet+spoel warmen op zoned verbranding in omgevingstemperatuur van 26-29°C na 5 minuten gesloten te zijn. LX4FF LX9FF LXEFF LC1F185/LC1F225/LC1FG185 LC1D205…C/LC1D245…C Gespoten Magneet FG Zink gecoate Magneet FG LX1FG Normale functie Met stuurspanning (Uc): Contacten sluiten stabiel, hoog geluidsniveau ( 89dB, op 20cm van de spoel) door het brommen van het magneetsysteem, magneet+spoel warmen op zoned verbranding in omgevingstemperatuur van 26-29°C na 5 minuten gesloten te zijn. LX4FG LX9FG LXEFG Conclusie: LX1FF/FG spoelen kunnen NIET gebruikt worden met Zink gecoat magneetsysteem Als de klant een LX1FF/FG spoel gebruikt in contactoren met zink gecoat magneetsysteem, zal er een sterk geluid zijn (door het brommen van de magneten) van ca dB rond het produkt, het zal een extra signaal voor de klant zijn om te kijken of alles correct . Er staat een duidelijke markering op zijkant van de contactor met welke type spoelen deze gebruikt kan worden. Na 5 minuten gesloten te zijn, zal het vermogenscircuit stabiel gesloten zijn en zal de spoel/magneet een licht hogere temperatuur hebben (door de energie van het brommen), maar de spoel zal niet verbranden in deze korte tijd. Er is geen reden tot enig risico van brand door deze combinatie . Gespoten Magneet (Vast deel op foto) Zink gecoate Magneet (Vast deel op foto)


Download ppt "Vragen en Antwoorden FAQ’s"

Verwante presentaties


Ads door Google