De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aangepaste examens 2014 vriendelijk verzoek om uw mobiel even uit te zetten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Aangepaste examens 2014 vriendelijk verzoek om uw mobiel even uit te zetten."— Transcript van de presentatie:

1 Aangepaste examens 2014 vriendelijk verzoek om uw mobiel even uit te zetten

2 Belangrijk om te weten! De wijze van examinering kan aangepast worden. De exameneisen gelden voor iedereen onverkort. Er worden inhoudelijk geen aanpassingen gedaan (Spelling wordt bijvoorbeeld aangerekend)

3 Onderscheid tussen T/G en BK
Bij de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg worden alle centrale eindexamens (Ne,En,Wi,Nask1,Bi,Ec) digitaal afgenomen. Bij de theoretische/gemengde leerweg worden alle centrale eindexamens schriftelijk afgenomen. (het vak technologie is hierop een uitzondering, dit is een beroepsgericht vak dat grotendeels digitaal wordt afgenomen)

4 Discussie Dyslexie versus Dyscalculie
Oppervlakte = r^2xpix2+Dxpixhoogte

5 Dyslexie Kandidaten met dyslexie Nagaan welke aanpassing gewenst is;
Nagaan of de aanpassing voorzien is in de regelgeving en het standaard aanbod. Zo nodig (Daisy of spraaksynthese-cd) bestellen vóór 1 november bij DUO (bij de algemene bestelling van examens); Voor digitale examens en rekentoets hoeft niets te worden besteld; Digitale woordenboeken, spelling-en grammaticakaarten zijn niet toegestaan; Aanpassingen inclusief eventuele tijdverlenging zo spoedig mogelijk melden bij de inspectie; Tijdverlenging (te melden bij de inspectie) van maximaal een half uur (geldt ook voor digitale examens en rekentoets). Bij praktische examens verlenging op maat (alleen tijdverlenging voor lees-en schrijfwerk).

6 Dyscalculie Kandidaten met dyscalculie
Nagaan of het rekenwerk in het examen tijdverlenging (max. 30 minuten) noodzakelijk maakt; Aanpassing melden aan de inspectie; Extra informatiemateriaal is niet toegestaan; Nagaan of deelname aan de pilot aangepaste rekentoets, met daarbij beperkte aanpassingen in de hulpmiddelen voor centrale examens, gewenst is. Aanmelding bij het CvE, zie pagina 14. Tijdverlenging is mogelijk voor de rekentoets, en voor vakken met veel rekenwerk zoals wiskunde en economie.

7 Mogelijke voorzieningen
Extra tijd (max. 30 min.) Woordenboek (Nederlands) Voorlezen Eventueel groter beeldscherm Grootschrift (standaard al Arial puntgrootte 12) Claroread (gebruikt Word/PDF) Daisy CD Tekst vergroten via Adobe Reader Gebruik PC i.v.m. handschriftproblemen Iedereen T/G & KB T/G

8 Digitale examens Basis- en kaderberoepsgerichte leerweg

9 Digitale examens Basis- en kaderberoepsgerichte leerweg
De digitale (flexibele) examens zijn geheim. Op papier wordt niets geleverd. Er zijn verschillende versies beschikbaar. De school mag zelf de planning maken (dag en tijdstip). Zie onze jaarkalender. Grootschrift is alleen mogelijk d.m.v. een groter beeldscherm. Examenkandidaten mogen wel kladpapier, schrijfspullen en eventueel een rekenmachine gebruiken. Er zijn examens met ingebouwde voorleesfunctie. Dit is voor o.a. dyslecten die baat hebben bij het voorlezen van tekst.

10 Digitale examens Basis- en kaderberoepsgerichte leerweg
ExamenTester

11 Theoretische / gemengde leerweg

12 Theoretische / gemengde leerweg
Daisy CD Claroread

13 Vragen? Op de website van kunt u zelf ook heel veel informatie vinden. Een heel belangrijk document is: “KANDIDATEN MET EEN BEPERKING CENTRALE EXAMENS 2014”. Via VMBOOnderwijsPTA en Examen kunt u een aantal belangrijke presentaties vinden.


Download ppt "Aangepaste examens 2014 vriendelijk verzoek om uw mobiel even uit te zetten."

Verwante presentaties


Ads door Google