De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verschillen tussen leerlingen en differentiatie in de les

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verschillen tussen leerlingen en differentiatie in de les"— Transcript van de presentatie:

1 Verschillen tussen leerlingen en differentiatie in de les
BO-5 2 november 2017 Verschillen tussen leerlingen en differentiatie in de les

2 16. 30 uur. Welkom & korte inleiding 16. 45 uur
16.30 uur Welkom & korte inleiding   uur “Aanpassen”, annematt Collot D'Escury- Koenigs   uur Soep & broodjes   uur ronde 1 –rondetafelgesprekken uur Wisselen tafels   uur ronde2 – rondetafelgesprekken*   uur plenaire Afronding   uur Einde bijeenkomst Programma

3 Wat zijn beroepsopdrachten?
De opdracht kent een mix van literatuuronderzoek, praktijkontwerp en – onderzoek, reflectie, analyse en vaardigheden waaraan studenten gedurende het semester werken. In de beroepsopdrachten leren studenten systematisch de theorie die zij op de opleiding leren toe te passen in de praktijk. Een beroepsopdracht is een complexe integratieve leertaak op hbo-niveau waarin (o.a.) delen van de generieke kennisbasis in combinatie met de vakspecifieke kennisbasis worden aangeleerd en getoetst

4 Student Experts Opleiding School Student Werkplekbegeleider
Betrokkenen Student School Opleiding Vakdidacticus instituut Schoolopleider Werkplekbegeleider Experts Student

5 Wat betekent dit voor werkplek- begeleiders?
Werkplekbegeleiders moeten studenten de mogelijkheid geven de opdrachten uit te voeren. Werkplekbegeleiders geven de studenten feedback bij de uitvoering van de opdrachten.

6 Beroepsopdracht 5 Verschillen tussen leerlingen en differentiatie in de les Jaar 3, semester 1
In het eerste jaar hebben de studenten bij Ontwikkeling van de Adolescent kennis gemaakt met leerlingen in allerlei soorten en maten. Nu leren de studenten hoe zij rekening kunnen (moeten) houden met die diversiteit door te differentiëren. Het gaat daarbij om verschillen in leer-stijlen, niveau, in achtergronden en om leer- en gedragstoornissen.

7 Leerdoelen methodisch/planmatig werken mbv de HGW cyclus en komen tot handelingsstrategieën. relevante kenmerken van leerlingen in kaart brengen mbv valide onderzoeksinstrumenten die mogelijk van invloed kunnen zijn op de ontwikkeling. de taken van de mentor beschrijven rekening houden met (relevante) leerlingkenmerken en het eigen gedrag hierop aanpassen (differentiëren in klassenmanagement, instructie, leerstof, werkvormen, evaluatie)

8 ‘aanpassen’ aNnematT Collot D'Escury- Koenigs
GZ-psycholoog, Kinder- en Jeugdpsycholoog Specialist NIP, forensisch psycholoog en docent aan de UvA.

9 Korte pauze

10 Tafel 1. Dianne Hoefakker (KSH)
RONDEtafelgesprekken o.l.v. vier Schoolopleiders ROSA - gemixte groepen - Twee rondes Tafel 1. Dianne Hoefakker (KSH) Tafel 2. Hugo van den Berg (Thamen) Tafel 3. Astrid Prins (Hermann Wesselink College) Tafel 4. Hans Luijk (Herbert Vissers College)

11

12 Dank voor jullie komst & bijdrage!


Download ppt "Verschillen tussen leerlingen en differentiatie in de les"

Verwante presentaties


Ads door Google