De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

NLT op de havo NLT-conferentie Baukje Lobregt 8 februari 2018.

Verwante presentaties


Presentatie over: "NLT op de havo NLT-conferentie Baukje Lobregt 8 februari 2018."— Transcript van de presentatie:

1 NLT op de havo NLT-conferentie Baukje Lobregt 8 februari 2018

2 Opbouw presentatie Voorstellen Waarom deze workshop
Verschillen en overeenkomsten Kenmerken/ didactiek Opdracht 1 Havo didactiek Opdracht 2 terugkoppeling

3 Voorstellen Werkzaam op Farel College, Amersfoort U-talent, Utrecht

4 Waarom deze workshop? Binnen NLT is specifiek gekozen voor een eigen havo programma en niet voor een vwo-min programma. Dus specifieke modules voor havo leerlingen en vwo leerlingen. “Geruchten uit het veld”  vwo modules te moeilijk en daarom worden havo modules in vwo klassen gegeven.

5

6 Verschillen en overeenkomsten I
Voor havo en vwo zijn de vaardigheden op eindtermniveau gelijkluidend geformuleerd. Voor vwo geldt echter dat deze vaardigheden op een hoger niveau moeten worden beheerst dan op havo.

7 Verschillen en overeenkomsten II
Bovendien wordt bij havo meer de nadruk gelegd op de technologische component en bij het vwo meer op bètaonderzoek als context. Daardoor is er ook een verschil tussen havo en vwo voor wat betreft de invulling van de samenwerking met het hoger onderwijs.

8 Verschillen en overeenkomsten III
Voor havo is dat meer gericht op beroepspraktijken. Voor het vwo is de samenwerking met het hoger onderwijs meer gericht op wetenschappelijk onderzoek.

9 Kenmerken / didactiek Wat zijn specifieke kenmerken van havo en vwo leerlingen? Welke kenmerken zijn van toepassing binnen NLT? Welke didactiek is van toepassing op een havist binnen het vak NLT Wat is het verschil tussen een havo en vwo module binnen het vak NLT

10 Opdracht 1 Welke specifieke kenmerken zijn typerend voor een havo leerling en welke voor een vwo leerling? Wat is het grootste verschil? Bespreek dit binnen het viertal en kom samen tot het belangrijkste verschil en noteer dit!

11 Terugkoppeling

12 Havo didactiek Contact houden / persoonlijke werking
Positieve feedback Prikkelen Procedurele duidelijkheid Toegankelijkheid Werken in groepen Actieve leerling Lesstof (koppeling praktijk – theorie) Lesopbouw (structuur) Goed kunnen uitleggen Bron: Hollaardt, NVOX november 2009

13 Opdracht 2 Vergelijk de twee uitgedeelde modules.
Welke kenmerken maken de ene module een echte havo module en de andere module een echte vwo module?

14 Terugkoppeling

15 Vragen?

16 Vragen? Bedankt voor uw aandacht

17 Mezelf voorstellen Programma – docenten voorstellen (Suzy Maljaars, sk; Rogier Bos, wi; Jacoliene van Wijk (wi); Coen Klein Douwel (sk); Andrea Burgerjon (bi); Andrea van Bruggen (sk ontw) Huishoudelijke mededelingen: Geen koffie achterlaten in de zaal Parkeren naast Koningsbergergebouw – contant geld Binnengekomen via Koningsbergergebouw, verlaten via Minnaertgebouw (meteen rechtsaf, onder ‘aardwetenschappen’ door – loopt u weer langs KBG) Einde: zelf naar huis, geen plenaire afsluiting


Download ppt "NLT op de havo NLT-conferentie Baukje Lobregt 8 februari 2018."

Verwante presentaties


Ads door Google