De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Thema-avond: Voltooid leven

Verwante presentaties


Presentatie over: "Thema-avond: Voltooid leven"— Transcript van de presentatie:

1

2 Thema-avond: Voltooid leven

3 Vredewolds mannenkoor

4 Gemeentekring donderdag
Aanstaande donderdagavond is er weer gemeentekring. Het zal gehouden worden bij Ineke en Tjeerd Baron. Op hun nieuwe adres: Hoofdweg 148, Veenhuizen. We beginnen kwart voor acht. We behandelen dag 12,13 en 14, 'Blij met beleving'. Ons groepje is niet zo groot, er kunnen wel wat nieuwe leden bij. Van harte welkom! Ab & Sippie From

5 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 26 november 09:30 Kerkdienst - ds C. van der Leest (Groningen-Oost) 09:30 Kind in Kerk, onderbouw - Je oren 14:00 Kerkdienst - br. F. Folkerts (Assen) 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. P. Mulder

6 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 3 december 09:30 Kerkdienst - br. Izaak van Apeldoorn met medewerking van het Vredewolds Christelijk mannenkoor. 09:30 Kind in Kerk, bovenbouw - ESTER: Gods bescherming 14:00 Kerkdienst - ds L.E. Leeftink (Assen-Peelo) 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. H. Rouwhorst

7 Jarigen aanstaande week
wo Leonie de Boer (8) vr A. v/d Bos (35) zo H. Huitema (51) zo Peter Gorter (29)

8 Welkom Voorganger: ds. C. van der Leest Organist: br. <naam organist> Beamist: br. A.H. Noppers (jr.)

9 1 Johannes 4: 9

10 Welkom Voorganger: ds. C. van der Leest Organist: br. <naam organist> Beamist: br. A.H. Noppers (jr.)

11

12 Votum en zegengroet

13

14 Psalm 23: 1-3 1 De HERE wil mijn trouwe herder wezen, geen ding ontbreekt mij, ik heb niets te vrezen. Hij schenkt mij rust in frisse groene weiden, aan stromen waar zijn hand mij heen zal leiden. Hij sterkt mijn ziel, verkwikt mij met zijn zegen, leidt om zijn naam mij op de rechte wegen.

15 Psalm 23: 1-3 2 Zelfs in een dal vol dreigende gevaren vrees ik geen kwaad, want U zult mij bewaren. U staat mij bij in liefdevol ontfermen, uw stok en staf vertroosten en beschermen. Een rijke dis zult U mij toebereiden voor ’t oog van wie mij haten en bestrijden.

16 Psalm 23: 1-3 3 U zalft mijn hoofd, U doet mijn blijdschap groeien en van uw heil mijn beker overvloeien. Uw rijke gunst, mij in uw trouw gegeven, verlicht mijn gang, omringt mij heel mijn leven, zodat ik in het heilig huis des HEREN mijn leven lang vol vreugde blijf verkeren.

17

18 Psalm 90: 1, 8 1 Gij zijt geweest, o Heer, en Gij zult wezen de zekerheid van allen die U vrezen. Geslachten gaan, geslachten zullen komen: wij zijn in uw ontferming opgenomen. Wij mogen bouwen op de vaste grond van uw beloften en van uw verbond.

19 Psalm 90: 1, 8 8 Laat, Heer, uw volk uw daden zien en leven en laat uw glans hun kinderen omgeven. Zie op ons neer met vriendelijke ogen. O God, bescherm ons in ons onvermogen. Bevestig wat de hand heeft opgevat, het werk van onze hand, bevestig dat.

20

21 Lezen 2 Korintiërs 4: 7-5: 10 Het huidige leven en de toekomstige luister 7 Maar wij zijn slechts een aarden pot voor deze schat; het moet duidelijk zijn dat onze overweldigende kracht niet van onszelf komt, maar van God. 8 We worden van alle kanten belaagd, maar raken niet in het nauw. We worden aan het twijfelen gebracht, maar raken niet vertwijfeld. 9 We worden vervolgd, maar worden niet in de steek gelaten. We worden geveld, maar gaan niet te gronde. 10 We dragen in ons bestaan altijd het sterven van Jezus met ons mee, opdat ook het leven van Jezus in ons bestaan zichtbaar wordt.

22 Lezen 2 Korintiërs 4: 7-5: 10 11 Wij levenden worden altijd omwille van Jezus aan de dood prijsgegeven, opdat in ons sterfelijke bestaan ook het leven van Jezus zichtbaar wordt. 12 Zo is in ons de dood werkzaam, en in u het leven. 13 Er staat geschreven: ‘Ik bleef vertrouwen, daardoor kon ik spreken.’ In datzelfde vertrouwen spreken ook wij, omdat we geloven 14 en weten dat hij die de Heer Jezus heeft opgewekt ook ons, net als Jezus, zal opwekken en ons samen met u naar zich toe zal voeren. 15 Dit alles gebeurt omwille van u, zodat Gods goedheid, die zich door steeds meer mensen verbreidt, ook tot steeds meer dankzegging leidt, tot eer van God.

23 Lezen 2 Korintiërs 4: 7-5: 10 16 Daarom verzaken wij onze plicht niet. Ook al gaat ons uiterlijke bestaan verloren, ons innerlijke bestaan wordt van dag tot dag vernieuwd. 17 De geringe last die we tijdelijk te dragen hebben, brengt ons een eeuwige luister, die alles omvat en alles overtreft. 18 Wij richten ons niet op de zichtbare dingen maar op de onzichtbare, want de zichtbare dingen zijn tijdelijk, de onzichtbare eeuwig.

24 Lezen 2 Korintiërs 4: 7-5: 10 1 Wij weten dat wanneer onze aardse tent, het lichaam waarin wij wonen, wordt afgebroken, we van God een woning krijgen: een eeuwige, niet door mensenhanden gemaakte woning in de hemel. 2 Wij zuchten in onze aardse tent en zouden willen dat onze hemelse woning er nu al over wordt aangetrokken. 3 We zijn er echter zeker van dat we ook ontkleed niet naakt zullen zijn. 4 Zolang we in onze aardse tent verblijven zuchten we onder een zware last, omdat we niet willen dat deze kleding wordt uitgetrokken; we willen dat er nieuwe over wordt aangetrokken, zodat het sterfelijke door het leven wordt verslonden.

25 Lezen 2 Korintiërs 4: 7-5: 10 5 Hiervoor heeft God zelf ons gereedgemaakt, door ons de Geest als onderpand te geven. 6 Dus wij blijven altijd vol goede moed, ook al weten we dat zolang dit lichaam onze woning is, we ver van de Heer wonen. 7 We leven in vertrouwen op God; wat komen gaat is nog niet zichtbaar. 8 We blijven vol goede moed, ook al zouden we ons lichaam liever verlaten om onze intrek bij de Heer te nemen. 9 Daarom ook stellen wij er een eer in te doen wat God wil, zowel in dit bestaan als in ons bestaan bij hem. 10 Want wij moeten allen voor de rechterstoel van Christus verschijnen, zodat ieder van ons krijgt wat hij verdient voor wat hij in zijn leven heeft gedaan, of het nu goed is of slecht.

26

27 Psalm 73: 9, 10 9 Voortdurend zal ik bij U zijn in al mijn noden, angst en pijn, U al mijn liefde waardig schatten, U die mijn rechterhand omvatte. O God, die nimmer mij verlaat, U zult mij leiden door uw raad. En dan, hiertoe door U bereid, neemt U mij op in heerlijkheid.

28 Psalm 73: 9, 10 10 Wie heb ik in de hemel hoog behalve U? Wat zou mijn oog op aarde naast U ooit begeren? U kan ik immers nooit ontberen! Bezwijkt mijn vlees en hart in nood, U blijft mijn rots, zelfs tot de dood. Niets is er wat mij van U scheidt, mijn erfdeel tot in eeuwigheid.

29

30 Tekst 2 Korintiërs 5: 1-9 1 Wij weten dat wanneer onze aardse tent, het lichaam waarin wij wonen, wordt afgebroken, we van God een woning krijgen: een eeuwige, niet door mensenhanden gemaakte woning in de hemel. 2 Wij zuchten in onze aardse tent en zouden willen dat onze hemelse woning er nu al over wordt aangetrokken. 3 We zijn er echter zeker van dat we ook ontkleed niet naakt zullen zijn. 4 Zolang we in onze aardse tent verblijven zuchten we onder een zware last, omdat we niet willen dat deze kleding wordt uitgetrokken; we willen dat er nieuwe over wordt aangetrokken, zodat het sterfelijke door het leven wordt verslonden.

31 Tekst 2 Korintiërs 5: 1-9 5 Hiervoor heeft God zelf ons gereedgemaakt, door ons de Geest als onderpand te geven. 6 Dus wij blijven altijd vol goede moed, ook al weten we dat zolang dit lichaam onze woning is, we ver van de Heer wonen. 7 We leven in vertrouwen op God; wat komen gaat is nog niet zichtbaar. 8 We blijven vol goede moed, ook al zouden we ons lichaam liever verlaten om onze intrek bij de Heer te nemen. 9 Daarom ook stellen wij er een eer in te doen wat God wil, zowel in dit bestaan als in ons bestaan bij hem. 10 Want wij moeten allen voor de rechterstoel van Christus verschijnen, zodat ieder van ons krijgt wat hij verdient voor wat hij in zijn leven heeft gedaan, of het nu goed is of slecht.

32

33 Preek

34 Via lijden naar glorie. 1) Deze weg is zwaar
Stilstaan bij wie zijn voorgegaan Dat is zwaar Dat is bemoedigend Het leven is zwaar Er valt veel te genieten Vroeg of laat: donkere kant vh leven

35 Via lijden naar glorie. 1) Deze weg is zwaar Lijden om Christus:
Paulus heeft z’n portie gehad Iets ervan ervaren ook wij We zijn sterfelijk Beperkingen Uiteindelijk de dood

36 Via lijden naar glorie. 1) Deze weg is zwaar Ver van Christus:
Dichtbij zijn is aanlokkelijk Afstand is lastig =Zwaar; goed om samen: donkere kant: Onze omgeving merkt het op God merkt het op Aan onze ellende uiting geven!

37 2) Deze weg is bemoedigend
Via lijden naar glorie. 2) Deze weg is bemoedigend Uiteindelijk: een nieuw lichaam Paulus: het liefst t.t.v. dit leven Eens het nieuwe lichaam een Onvoorstelbaar: rups die > vlinder Dan in blijvende nabijheid van Christus Christus is onze voorganger I.d. hemel; eens lichámelijk glorieus

38 2) Deze weg is bemoedigend
Via lijden naar glorie. 2) Deze weg is bemoedigend Dit is geen theorie Niet alleen geloven: een voorproef Dus: vlam v.d. Geest aanwakkeren Een grandioos vervolg Paulus’ onthulling: vol goede moed Eens: een en al vreugde Zo hart onder de riem; hoopvol

39

40 Lied 114: 1-3 uit: Liedboek voor de kerken
1 Ik zag een nieuwe hemel zich verheffen, een nieuwe aarde ontstond om het geheim des levens te beseffen, niet meer in zee gegrond. Ik zag een stad verblindend naderkomen, een middelpunt van feest, Jeruzalem, zoals het in Gods dromen vanouds moet zijn geweest.

41 Lied 114: 1-3 uit: Liedboek voor de kerken
2 Jeruzalem is als een bruid getreden voor God in wit en goud en in haar heldre ogen staat een vrede door niemand ooit aanschouwd. Een stem roept in het rond: nu gaat beginnen de koninklijke tijd, de koning zal de koningin beminnen die Hem is toegewijd.

42 Lied 114: 1-3 uit: Liedboek voor de kerken
3 De Koning die zijn troon heeft in den hoge, houdt bij de mensen hof en alle tranen zal Hij van hun ogen afwissen tot zijn lof. Er zal geen rouw, er zal geen dood meer wezen, nergens verdriet meer zijn, de eerste dingen werden uitgewezen, voorbij ging alle pijn.

43

44 Collecte 1e collecte: Evangelisatie 2e collecte: Beheer & Administratie

45 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 26 november 09:30 Kerkdienst - ds C. van der Leest (Groningen-Oost) 09:30 Kind in Kerk, onderbouw - Je oren 14:00 Kerkdienst - br. F. Folkerts (Assen) 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. P. Mulder

46 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 3 december 09:30 Kerkdienst - br. Izaak van Apeldoorn met medewerking van het Vredewolds Christelijk mannenkoor. 09:30 Kind in Kerk, bovenbouw - ESTER: Gods bescherming 14:00 Kerkdienst - ds L.E. Leeftink (Assen-Peelo) 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. H. Rouwhorst

47

48 Lied 115: 1-3 Uit: Liedboek voor de kerken
1 Die op de troon zat zeide: nieuw maak Ik alle ding, hemel en aarde beide, wat nu ten einde ging. Al wat er moest vervallen, stierf in der tijden kring. Ik maak de dingen alle blinkend van zegening.

49 Lied 115: 1-3 Uit: Liedboek voor de kerken
2 De woorden zijn waarachtig die Hij gesproken heeft, want God de Heer almachtig, oorsprong van al wat leeft, de eerste en de laatste, einde en nieuw begin, Hij, God, sluit alle plaatsen en alle tijden in.

50 Lied 115: 1-3 Uit: Liedboek voor de kerken
3 Wie dorst heeft laat hij drinken, de bron des levens welt, nu zal in ’t niet verzinken aanzien en macht en geld, want springende fonteinen wachten wie overwon, de zingenden, de reinen, God is hun pure bron.

51

52 Amen

53

54 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Thema-avond: Voltooid leven"

Verwante presentaties


Ads door Google