De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Riassurance Rian Vergeer

Verwante presentaties


Presentatie over: "Riassurance Rian Vergeer"— Transcript van de presentatie:

1 Riassurance Rian Vergeer
Onafhankelijk advies schadeverzekeringen bedrijven Geen provisie maar uurtarief

2 En nu heb ik schade! Keert de verzekeraar niet uit. Mogelijke oorzaken:

3 (1) Verzekerde hoedanigheid

4 Bouwkundig adviesbureau D. van Binkhorst
Polis tekst Verzekeringnemer: Bouwkundig adviesbureau D. van Binkhorst Verzekerde hoedanigheid: Architect (Clausule 1) Binnen de grenzen van de verzekeringsvoorwaarden biedt deze verzekering dekking voor de aansprakelijkheid van een verzekerde voor door derden geleden schade veroorzaakt door fouten gemaakt in de hoedanigheid van architectenbureau. (Clausule 2) Alleen die fouten zijn verzekerd die binnen de verzekerde hoedanigheid vallen. (Polisvoorwaarden) Uitgesloten zijn de activiteiten die verzekerde in enige andere hoedanigheid dan uitsluitend als architect verricht, bijvoorbeeld als projectontwikkelaar of op basis van turnkey, design & build of andere overeenkomsten waarbij verzekerde niet uitsluitend als architect is betrokken. Bouwkundig adviesbureau D. van Binkhorst

5 Wat zal de reactie van de verzekeraar zijn?
Van Binkhorst krijgt de opdracht om een bouwkundig rapport te maken van een op te leveren villa waarin gedetailleerd staat beschreven of de woning voldoet aan alle punten van het Bouwbesluit. Opdrachtgever: eigenaar van de woning. Enige tijd daarna ontstaat er op diverse plaatsen in de woning waterschade doordat het water op het platte dak niet snel genoeg afgevoerd kan worden. Aannemer is failliet. Eigenaar woning stelt Van Binkhorst aansprakelijk en die dient de claim in bij zijn beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar. Wat zal de reactie van de verzekeraar zijn?

6 (2) Buitenopslag

7 (3) Elektrische installatie

8 (4) Arbo wetgeving

9 (5) Beroep/beroeps- klasse AOV
In 2005: als ZZP’er gestart als stukadoor Beroepsklasse: 5 In 2017: 10 man in dienst Werkzaamheden: verkoop/administratief Beroepsklasse: 2

10 Mogelijk oorzaken mismatch polis - praktijk
Onwetendheid bij bedrijven; Te druk/geen interesse; Geen adviseur die je op deze risico’s wijst; Adviseur die het bedrijf niet goed genoeg kent.

11 De meeste adviseurs werken op provisiebasis, dus dit is gratis!
De oplossing! Stel de vraag aan uw adviseur of alle lopende polissen volledig afgestemd zijn op uw bedrijfsvoering en of hij wil controleren of uw bedrijf voldoet aan alle clausules en voorwaarden, vermeld in de diverse polissen. De meeste adviseurs werken op provisiebasis, dus dit is gratis!


Download ppt "Riassurance Rian Vergeer"

Verwante presentaties


Ads door Google