De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vakleerkrachten VS groepsleerkrachten

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vakleerkrachten VS groepsleerkrachten"— Transcript van de presentatie:

1 Vakleerkrachten VS groepsleerkrachten
Sylke Nusselder Ellen Koskamp Anouk Bluemink

2 Onderzoek Basisscholen zijn niet verplicht om de gymlessen te laten geven door vakleerkrachten. - 45%- 50% van de scholen heeft een vakleerkracht voor gym. - Positieve ervaringen bij gymlessen zorgen er vaak voor dat leerlingen gaan sporten.

3 Stelling 1 Vakleerkrachten zien het vak gym als een echt vak, integendeel tot groepsleerkrachten die gym geven. Oneens Eens

4 Praktijk Voorbereiden van gymlessen gebeurt vaak niet. Buitengym.
Druk, druk, druk

5 Stelling 2 Vakleerkrachten voor gym geven betere gymlessen dan groepsleerkrachten met een gymbevoegdheid. Oneens Eens

6 Literatuur Groepsonderwijzers in het primair onderwijs kunnen bevoegd zijn om bewegingsonderwijs te geven, maar de kwaliteit van het bewegingsonderwijs is merkbaar hoger als het door een specialist gebeurt. Een vakdocent kan zich volledig op de gymlessen richten en kan daardoor meer aandacht besteden aan de organisatie en ook aan de veiligheid van de lessen.

7 Stelling 3 Oneens Wanneer een vakleerkracht de gymlessen geeft, moet een groepsleerkracht wel bij de gymles aanwezig zijn, omdat de vakleerkracht minder kennis heeft van het pedagogisch klimaat. Oneens Eens

8

9 Stelling 4 Gymlessen van vakleerkrachten zijn over het algemeen leuker dan gymlessen van groepsleerkrachten.

10 Literatuur Op De Morgenster in Haastrecht krijgen de leerlingen sinds begin gymles van vakleerkrachten. Er is aan de leerlingen gevraagd of ze de lessen van de vakleerkrachten of de groepsleerkrachten leuker vonden. Alle leerlingen hebben aangeven dat ze de gymlessen van de vakdocent veel leuker vonden.


Download ppt "Vakleerkrachten VS groepsleerkrachten"

Verwante presentaties


Ads door Google