De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe werkt het in de praktijk? Actualiteiten

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe werkt het in de praktijk? Actualiteiten"— Transcript van de presentatie:

1 Hoe werkt het in de praktijk? Actualiteiten
Overgang naar de RUD Hoe werkt het in de praktijk? Actualiteiten

2 Hoe werkt het in de praktijk? (1)
Welke taken gaan verplicht over? De voorbereiding van: Provinciale omgevingsvergunningen (voor provinciale inrichtingen en voor projecten van provinciaal belang) Milieudeel van gemeentelijke omgevingsvergunningen en bepaalde categorieën milieumeldingen Groot deel van het milieutoezicht. Inclusief “bijbehorende” taken.

3 Hoe werk het in de praktijk (2)
De gemeente Landerd hevelt daarnaast extra milieutaken en taken bouw- en woningtoezicht over.

4 Hoe werkt het in de praktijk (3)
Milieu (vergunningverlening en handhaving): Scharnierfunctie (milieujurist): geeft opdracht voor werkzaamheden vergunningverlening en handhaving (ook gerelateerde onderdelen: beoordeling mer, beoordeling onderdeel milieu van ruimtelijke onderbouwingen, behandeling zienswijzen en beroep, etc.)

5 Hoe werkt het in de praktijk (4)
Milieu (vergunningverlening en handhaving): Scharnierfunctie: beoordeelt ook de kwaliteit van het uitbestede werk, verzorgt interne terugkoppeling/aanhaking bij beschikkingen en beleid. Scharnierfunctie: budgetbewaking milieu.

6 Hoe werkt het in de praktijk (5)
Bouwen (alleen handhaving): Coördinator handhaving: geeft opdracht voor controles RO en bouwen, beoordeelt ook kwaliteit controleverslagen en bewaakt budget bouwen. Coördinator handhaving en medewerker handhaving stellen alle verdere handhavingscorrespondentie zelf op.

7 Actualiteiten (1) Boekel, Sint-Oedenrode, Haaren en Landerd vinden aansluiting bij RUD te duur. In RMB-verband is bestuurlijk afgesproken dat op basis van werkelijk bestede tijd wordt gefactureerd, de kengetallen worden nu niet bijgesteld, maar later mogelijk wel (o.g.v. ervaringen). In dat stadium gelden echter de spelregels van de GR (meerderheid beslist en deze meerderheid moet bij begrotingszaken de helft van de omzet van de RUD vertegenwoordigen). Geen regionale taakstellende bezuinigingsopdracht.

8 Actualiteiten (2) Berekeningen van RMB en gemeente Landerd voor wat betreft af te nemen takenpakket komen overeen. Concept-dienstverleningsovereenkomst aangeboden door RUD, maar wijziging volgt. Deze is cruciaal als het gaat om het vastleggen van prestaties en het maximeren van kosten.


Download ppt "Hoe werkt het in de praktijk? Actualiteiten"

Verwante presentaties


Ads door Google