De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stand van zaken Samen, Slim en Robuust Doel van vanmiddag

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stand van zaken Samen, Slim en Robuust Doel van vanmiddag"— Transcript van de presentatie:

1 Stand van zaken Samen, Slim en Robuust Doel van vanmiddag
Paul Bevers Raymundo Pereira Doel van vanmiddag Informeren: Waarom? Hoe? Wat? Met elkaar gesprek aangaan over: rol overheid bij ontwikkeling concepten, oplossend vermogen van zelfrijdende auto’s, bereidheid om gebruik te maken van een zelfrijdende auto, duur van testen Eindhoven, 6 juli 2017

2 Welkom bij MobilitymoveZ.NL
Fragment NOS-Journaal maandag 27 maart jl. Allereerst een welkomstwoord van de NOS!

3 Mobility as a Service (Maas), w.o. Connected and Automated Driving
Waarom? We willen leren van een drietal innovatieve ontwikkelingen: Mobility as a Service (Maas), w.o. car-sharing ride-hailing Electric Vehicles Connected and Automated Driving

4 Wat gaan we doen in MobilitymoveZ.NL?
Binnen vier jaar mobiliteitsconcepten voor personen- en goederenvervoer implementeren waarbij deze ontwikkelingen samenkomen: gebaseerd op ‘level 4 autonoom rijden’ in het stedelijk gebied, waarbij zo veel mogelijk sprake is van on-demand diensten en duurzame (elektrische) aandrijving.

5 Doelstellingen van MobilitymoveZ.NL
de maatschappelijke doelstelling: Het beproeven van innovatieve mobiliteitsconcepten die na opschaling kunnen bijdragen aan de verbetering van de leefbaarheid, verkeersveiligheid en bereikbaarheid van stad en regio (de economische toplocaties). de economische doelstelling: Het versnellen van de innovatie op het gebied van smart mobility en daarmee de huidige internationale financiële en economisch koploperspositie van de regio en het bedrijfsleven in de regio substantieel te versterken.

6 Hoe gaan we dat doen? Als één overheid...
...in intensieve en meerjarige samenwerking met de markt... ... door deze innovatieve mobiliteitsconcepten in de praktijk te beproeven.

7 We zijn nieuwsgierig naar jullie mening
Vier stellingen: “Testen in een testomgeving is goed, maar dit mag niet te lang duren.” “De overheid moet zich zo min mogelijk bemoeien met de ontwikkeling” “De zelfrijdende auto gaat de bereikbaarheidsproblemen in de steden niet oplossen.” “Ik ben bereid gebruik te maken van een zelfrijdende deelauto als ik daardoor sneller op mijn bestemming kom.”


Download ppt "Stand van zaken Samen, Slim en Robuust Doel van vanmiddag"

Verwante presentaties


Ads door Google