De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Trends in het onderwijs

Verwante presentaties


Presentatie over: "Trends in het onderwijs"— Transcript van de presentatie:

1 Trends in het onderwijs
Sven van der Leeden

2 Relevante trends Overgang bibliotheken naar mediatheken/leeromgevingen. Doel: Interesse in boeken scherp houden en tegelijkertijd meegaan in de digitaliserende samenleving. Toename ondersteunende middelen voor dyslectici. Tekst naar spraak / Spraak naar tekst programma’s, voorspellend typen en de attitude naar dyslexie toe. ‘Virtual Reality’ en ‘Augmented Reality’. Belevingswereld van het kind, creeëren van gamewerelden, programmeren. Verrijken van de huidige omgeving met nieuwe elementen.

3 Toekomstgerichte school
Een school gericht op de toekomst moet… Op de hoogte zijn van trends in de samenleving. Digitaal vaardige leerkrachten hebben. Kinderen inspireren zelf op onderzoek uit te gaan. (ontwerpend/onderzoekend leren) De kinderen bewust maken van het gebruik van middelen (mediawijsheid)

4 Inhoudelijk advies Digitaal vaardige leerkrachten  cursussen, gastsprekers, trendbijeenkomsten, gebruik van digitale materialen Een goede infrastructuur ontwikkelen. Vakoverstijgend werken, onderzoeken opzetten. Bewust met kinderen praten over hun bevindingen buiten school. 21st Century Skills als rode draad van de visie.

5 Trends op de korte termijn
Gebruik van Virtual Reality/Augmented Reality. Herindelen van bibliotheken naar mediatheken. 21st Century Skills in de visie verwezenlijken.


Download ppt "Trends in het onderwijs"

Verwante presentaties


Ads door Google