De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Feedback en tussenevaluatie via Scorion

Verwante presentaties


Presentatie over: "Feedback en tussenevaluatie via Scorion"— Transcript van de presentatie:

1 Feedback en tussenevaluatie via Scorion
Studiejaar

2 Referentiekader Hou bij het geven van feedback via Scorion de algemene verwachtingen van een 1e, 2e, 3e of 4e jaars student in je achterhoofd. Zie volgende sheets. Op vind je onder studentbeoordeling de beoordelingscriteria per studiejaar uitgewerkt in rubrics. Omschreven is wat voldoende, goed en uitstekend is.

3 Wat kun je van een 1e jaars student verwachten?
De student… voert per dag minimaal twee lessen achter elkaar uit; bereidt zijn lessen voor a.d.h.v. een gefaseerde lesvoorbereidingsformulier; koppelt zijn praktijkervaringen aan theorie; doet actief mee met andere activiteiten in de school; legt informeel contact met ouders en collega’s.

4 Wat kun je van een 2e jaars student verwachten?
De student… verzorgt dagdelen les, waarbij hij het onderwijs op minimaal drie niveaus ontwerpt, uitvoert en evalueert; neemt initiatief voor activiteiten en contacten buiten de klas.

5 Wat kun je van een 3e jaars student verwachten?
De student… maakt een groepsplan, ontwerpt op basis hiervan lessen op meerdere niveaus en voert deze lessen uit; werkt er naar toe dat hij twee aaneengesloten dagen de lessen verzorgt en zelfstandig groepsverantwoordelijkheid draagt; doet zoveel mogelijk mee met teamactiviteiten. voert tevens een onderzoek uit.

6 Wat kun je van een 4e jaars student verwachten?
De student… is steeds meer eindverantwoordelijk voor alle taken van de leerkracht als volwaardig teamlid; levert een actieve bijdrage aan de schoolontwikkeling; registreert en administreert de gegevens van kinderen en bereidt hierop het dagprogramma voor; ontwerpt onderwijsactiviteiten, voert deze uit en onderbouwt m.b.v. theorieën; voert tevens een onderzoek uit.

7 Feedback en tussenevaluatie
Twee keer per semester stuurt de student de praktijkopleider een met het verzoek de Scorionvragenlijst in te vullen. Deze feedback telt mee in de beoordeling van de ontwikkeling en groei van de student! De student verwerkt de feedback uit de Scorionrapportage in zijn POP en PAP.

8 Feedback per competentie
Op een driepuntsschaal per competentiekern: De student doet meer De student voldoet De student doet minder Vooral schriftelijke feedback is voor de student zinvol! Wat gaat goed binnen de competentie? Wat zijn ontwikkelpunten binnen de competentie?


Download ppt "Feedback en tussenevaluatie via Scorion"

Verwante presentaties


Ads door Google