De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verschil tussen MBO opleidingen Niveaus 3 en 4

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verschil tussen MBO opleidingen Niveaus 3 en 4"— Transcript van de presentatie:

1 Verschil tussen MBO opleidingen Niveaus 3 en 4
Gemaakt door Behrouz Moghaddasi.

2 De vakopleiding (niveau 3)
De vakopleiding duurt 2 tot 3 jaar. Leerlingen leren hier werkzaamheden zelfstandig uit tevoeren. Het gaat om beroepen als verzorgende en eerste monteur. Vooropleiding: de gemengde, theoretische en kadergerichte leerwegen aan het vmbo, of havo.

3 De middenkaderopleiding (niveau 4)
De middenkaderopleiding duurt 3 jaar. Voor sommige opleidingen geldt een maximum van 4 jaar. Leerlingen leren hier werkzaamheden volledig zelfstandig uit te voeren. Het gaat om beroepen als filiaalbeheerder en activiteitenbegeleider. Leerlingen die deze opleiding afronden, kunnen verder studeren op het hbo. Vooropleiding: de gemengde, theoretische en kadergerichte leerwegen aan het vmbo, of havo.

4 Toelatingseisen (niveau 3) of (niveau 4).
Voor de vakopleiding en de middenkaderopleiding gelden dezelfde toelatingseisen: kaderberoepsgerichte leerweg: u heeft een diploma voor lbo, vbo of vmbo; theoretische leerweg: u heeft een diploma voor mavo of vmbo;  gemengde leerweg: u heeft een diploma mavo-vbo of vmbo;  u heeft een bewijs dat u de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed heeft doorlopen; u heeft een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling. 


Download ppt "Verschil tussen MBO opleidingen Niveaus 3 en 4"

Verwante presentaties


Ads door Google