De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bijeenkomst zorgtafel J&O

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bijeenkomst zorgtafel J&O"— Transcript van de presentatie:

1 Bijeenkomst zorgtafel J&O
Visie Jeugdhulp IJsselland 2017 – 2020 ‘Lokale visie als onderlegger voor de samenwerking in de regio’

2 Voorstellen: Inger Poorta: programmamanager Transformatie Jeugdhulp regio IJsselland Thomas Rosdorff: programmamanager Transformatie Jeugdhulp regio IJsselland

3 Agenda Inleiding: waar staan we nu in het visietraject
Deel 1: Uitgangspunten visie IJsselland Deel 2: Vervolgproces

4 Waar staan we nu Concept visiedocument 2016-2020
Richtinggevend voor de inkoop 2017 (bestuurlijke opdracht) Participatietrajecten (o.a. aanbiedersparticipatie 6 juli) Besluitvorming in de gemeenten

5 Deel 1: Uitgangspunten visie IJsselland 2016-2020
Input op de volgende vraagstukken: Inhoud & kwaliteit (Wat?) Inkoop (Wie?) Regionale samenwerking (structuur & uitvoering) (Hoe?)

6 Visie jeugdhulp IJsselland 2016-2020 (inhoud & kwaliteit)
Het vliegwiel van de transformatie is lokaal In 2020 is er een duurzame samenwerking tussen gemeenten, cliënten jeugdhulp en hun ouders en/of verzorgers, organisaties en professionals op basis van kwaliteit en vertrouwen. Organisaties en professionals die zijn gecontracteerd worden op kwaliteit en resultaten afgerekend. 1. Start bij de toegang. De start van de transformatie vindt lokaal plaats en dit moet adequaat worden vertaald in vormen en hulp die gemeenten lokaal nodig hebben. 4. Wachttijden mogen geen nadelige invloed hebben op de ondersteuning.

7 Visie jeugdhulp IJsselland 2016-2020 (Regionale samenwerking)
Samenwerking kan nooit de plaats innemen van de lokale verantwoordelijkheid Wat doen we concreet met elkaar gezamenlijk in de regio? Aanbrengen van een inhoudelijke focus en die vertalen in een (aangepaste) dataset voor monitoring 4. Regionaal inkopen, factureren, relatiebeheer 1. In 2020 is er een duurzame samenwerking tussen gemeenten, cliënten, organisaties en professionals op basis van kwaliteit en vertrouwen. 2. Gezamenlijk inkoop/contractering/facturering, marktmacht organiseren, maar wel lokaal maatwerk faciliteren; 3. Verzamelen en bundelen van daarbij passende sturingsinformatie t.b.v. de gezamenlijke regionale inkoop, de lokale beleidsontwikkeling en het onderling spiegelen van voortgang en successen (beleids- en managementrapportages). Hiermee kunnen ons ook vergelijken met ontwikkelingen in andere regio’s; we kunnen veel leren van de lokale effecten daarvan op de transformatie.

8 Visie jeugdhulp IJsselland 2016-2020 (Inkoop 2017)
Nieuwe toetreders, hoe gaan we hier mee om? Samenwerking bij de inkoop en regionale (financiële) solidariteit: Aansluiting van gespecialiseerde (individuele) jeugdhulp op het lokale veld Toewerken naar flexibele, resultaatgerichte afspraken en bekostiging Sturen op kwaliteit en effectiviteit Ervaringen van inwoners, cliënten en de lokale toegang worden meegenomen in de contractering. Vorm: raamovereenkomsten met aanbieders zonder budgetgaranties. Meerjarige contracten. Regionale verevening wordt losgelaten. Zorg verrekening per aanbieder/ per gemeente. Discussiepunt: We bieden alle ruimte voor nieuwe toetreders die voldoen aan de toegangscriteria en aan onze kwaliteitseisen. Je wilt graag maximale keuze vrijheid, dat betekend niet perse meer aanbieders, integendeel. Ligt aan het palet van zorg wat wordt aangeboden. Om te komen tot passend aanbod van ondersteuning, gaan we ruimte bieden voor de contractering van nieuw aanbod, ook als dat geleverd wordt door ‘nieuwe’ aanbieders. Jeugdhulp dient te allen tijde te voldoen aan onze kwaliteitseisen en toegangscriteria. 2. Daarbij wordt rekening gehouden met het beschikbare Rijksbudget, dit vormt het financiële kader voor de sturing op de opgaven in de transformatie van de jeugdhulp 3. (niet meer bij) Zodat veranderingen gewenst zijn. 4. De cliënt (kind/ gezin) kiest de aanbieder van voorkeur die de specialistische (individuele) jeugdhulp biedt.

9 Deel 3: Vervolgproces 22 september 3e raadsparticipatie
Vaststelling college en raad in het 4e kwartaal Kaders voor inkoop 2017 en 2018

10 Vragen?


Download ppt "Bijeenkomst zorgtafel J&O"

Verwante presentaties


Ads door Google