De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Definitie Smart Industry

Verwante presentaties


Presentatie over: "Definitie Smart Industry"— Transcript van de presentatie:

1

2 Definitie Smart Industry
Smart Industry gaat over de digitalisering van de industrie. Het draait om de combinatie van de inzet van productietechnologie (lopende banden, robots, 3D printen etc), software, in een netwerkomgeving. Wat is Smart Industry? Met de ontwikkeling van Smart Industry wordt gedoeld op de verregaande digitalisering en verweving van apparaten, productiemiddelen en organisaties (het ‘internet of things’) waardoor nieuwe manieren van produceren, nieuwe business modellen en nieuwe sectoren ontstaan. Smart Industries zijn industrieën die een zeer flexibele productiecapaciteit hebben in termen van het product (specificaties, kwaliteit, design), volume (hoeveelheid), timing (levertijd), grondstoffen- en kosten efficiëntie. Hierdoor, en door een sterk digitaal geïntegreerde toeleveranciersketen, is het mogelijk voor iedere klant ‘op maat’ producten en diensten te leveren. In Smart Industry wordt het mogelijk uit grote en diverse informatiestromen nieuwe business te creëren op basis van nieuwe, deels op elkaar inwerkende, nieuwe technologieën zoals: big data processing, het Internet of Things, nieuwe generatie adaptieve robots, 3D printing, nanotechnologie en miniaturisering en nieuwe sensortechnologie.

3 Strategie voor Smart Industry (1)

4 Strategie voor Smart Industry (2)

5

6

7 Kennisagenda Route Smart Industry in de nationale wetenschapsagenda
HTSM Roadmap Smart Industry 2016 NWO/STW call van €3,6 mln. met 6 projecten Voor HBO een KIEM Smart Industry call van 1 mln. Staat nog open.

8 Implementatie agenda 2018-2021
Opschalen & versnellen Focus van awareness naar aan de slag Bedrijven sturen en organiseren mee Fieldlabs Impact realiseren op Europese schaal Kennisdelen Skillsontwikkeling internaliseren Samen met de regio Intensivering van samenwerking land-regio. Benutten kracht van de regionale netwerken


Download ppt "Definitie Smart Industry"

Verwante presentaties


Ads door Google