De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Loopbaan oriëntatie en begeleiding (SLB)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Loopbaan oriëntatie en begeleiding (SLB)"— Transcript van de presentatie:

1 Loopbaan oriëntatie en begeleiding (SLB)
Les 3

2 Deze les Hoe gaat het? Leren doelen bepalen Reflecteren

3 Hoe maak je dromen waar? Niet iedereen wil hetzelfde bereiken. Iedereen heeft een eigen doel in het leven. De weg naar de toekomst moet je dus in eigen handen nemen. Hoe doe je dat? Door doelen te bepalen.

4 Opdracht Maak opdracht 3: doelen bereiken. Blz. 16
Wat heb je nodig: moodboards, klok Hoe: vorm een groepje van 3 personen. Vraag aan elkaar: Hoe realistisch zijn de wensen? Hoe denk je die te bereiken? Tijd: 15 minuten

5 Bekijk de video Kijk en luister naar de clip van Hef en broertje Crooks. Ze vertellen in hun nummer hoe je je doelen kunt bereiken. Over welke eigenschappen rappen Hef en Crooks?

6 Opdracht Maak de vragen op blz. 17 t/m 19 van je werkboek.

7 Loopbaancompetenties
De 5 belangrijkste loopbaancompetenties: Wat wil ik en waarom wil ik dat? (motievenreflectie) Wat kan ik en waar ben ik minder goed in? (kwaliteitenreflectie) Welk werk wil ik en welke vaardigheden en kennis heb ik nodig? (werkexploratie) Welke keuzes kan ik maken en wat zijn de gevolgen? (loopbaansturing) Wie kan mij helpen? (netwerken)

8 Competenties Definitie: ‘Een in gedrag waarneembare combinatie van kennis, vaardigheden, houding en/of persoonskenmerken (persoonlijke kwaliteiten) waarmee in een arbeidssituatie doelen worden bereikt.’ Dus: competentie is het vermogen om een taak met de juiste kennis, vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten (houding/persoonskenmerken) goed uit te voeren.

9 Voorbeeld - verpleegkundige
Kennis: kennis moeten hebben over ziektebeelden om werk goed uit te kunnen voeren. Vaardigheden: Kunnen injecteren. Persoonlijke kwaliteiten: zorgzaam, samenwerken, beheersing van de Nederlandse taal.

10 Opdracht Maak opdracht 5: mijn loopbaan op blz. 20 van je werkboek


Download ppt "Loopbaan oriëntatie en begeleiding (SLB)"

Verwante presentaties


Ads door Google