De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zorg & technologie Fieldlab.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zorg & technologie Fieldlab."— Transcript van de presentatie:

1 Zorg & technologie Fieldlab

2 Digitale vaardigheden test?
om een beeld te krijgen van je eigen digitale vaardigheden

3 Hulpverlening op afstand
Beeldbellen Hulpverlening op afstand

4 Aandachtspunten bij beeldbellen
Laat het beeld niet afleiden Zorg voor de juiste ‘beeldvulling’ Schouderbreedte 15 – 20 cm onder de kin Recht voor gefilmd Wek niet de suggestie dat er buiten beeld iets gebeurt Zorg voor passende kleding en uiterlijk Zorg voor de juiste belichting Check je camera voordat je gaat bellen Zoek een neutrale achtergrond Taal Spreek rustige en korte zinnen Check het geluid van je microfoon Herhalen, samenvatten en concluderen!!

5 Zelf aan de slag… Maak groepje; opgesplitst in twee (liefst min. 2 pers. per rol) Vpk, cliënt, observanten Vpk en cliënt zitten in andere ruimte Observanten gebruiken observatielijst Cases ±7,5 min gesprek, ±2,5 min nabespreken 2 rondes (dus totaal: 20 min) Terugkoppeling in grote groep

6 Terugkoppeling Hoe was het om te doen? Waar liep je tegen aan in het contact? Wat was er anders dan face-to-face contact? Stel dat je een collega-vpk moet vertellen wat je eerste ervaringen zijn met het verlenen van zorg op afstand. Welke aandachtspunten zou je daarbij noemen? Zou je in deze casus beeldbellen willen blijven inzetten als vpk? Waarom wel/niet? Zijn er nog andere vragen/punten?

7 Wat betekent dit voor jou als docent?
Wat kan je al toepassen waar je goed in bent? Wat is een uitdaging voor je? Wat heb je nodig voor je ontwikkeling? Zijn er nog andere vragen/punten? Na afsluiting van het gesprek de volgende vragen bespreken: (20 min) hoe was het om te doen? Waar liep je tegen aan in het contact? Wat was er anders dan face-to-face contact? stel dat je een collega-vpk moet vertellen wat je eerste ervaringen zijn met het verlenen van zorg op afstand. Welke aandachtspunten zou je daarbij noemen? Zou je in deze casus beeldbellen willen blijven inzetten als vpk? Waarom wel/niet?

8 Bedankt!


Download ppt "Zorg & technologie Fieldlab."

Verwante presentaties


Ads door Google