De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De provincies gaan lokaal

Verwante presentaties


Presentatie over: "De provincies gaan lokaal"— Transcript van de presentatie:

1 De provincies gaan lokaal
De provincies gaan lokaal! Didier Huygens VVSG | De Bijloke | Gent | 30 september 2016

2 De provincie je ‘lokale’ partner !
Bestuur en beleid Provincie = intermediair bestuur => ideaal geplaatst voor thema duurzame, lokale voedselproductie. Provincie = goede samenwerking met steden en gemeenten => tal van voorbeelden van mooie samenwerkingen Provincie ondersteunt steden en gemeenten Inhoudelijk bv. studiedagen Financieel bv. via PDPO Elke provincie draagt ‘duurzame lokale voedselproductie ‘ hoog in het vaandel en heeft dit opgenomen in het eigen beleid

3 De provincie je ‘lokale’ partner !
Kennis De provincie heeft uitstekende terreinkennis De provincie neemt een trekkersrol op De provincie kiest voor een eigen invalshoek en aanpak De provincie participeert in overleg met hogere overheden De provincie neemt deel aan projecten op Europees niveau die innovatie toelaten De provincie heeft een voorbeeldfunctie De provincie bouwt verder kennis op door overleg met actoren als Steunpunt Hoeveproducten, Innovatiesteunpunt, … De provincies komen regelmatig samen en kaarten problemen op vlak van bv. wetgeving aan.

4 De provincie je ‘lokale’ partner !
Voor jouw stad of gemeente … De provincie zet (kant-en-klare) campagnes op De provincie organiseert (mee) studie- en inspiratiedagen De provincie neemt ‘lokaal’ en ‘korte keten’ op als thema’s voor plattelandsprojecten PDPO en Leader De provincie helpt je vragen van oa consumenten, landbouwers,…te beantwoorden.

5 De provincie je ‘lokale’ partner !
Voor jouw lokale producenten… De provincie promoot duurzame, lokale producten en toont de consument het verhaal van de lokale producent De provincie biedt vormingen en studiedagen aan De provincie ondersteunt samenwerkingsverbanden van producenten De provincie organiseert evenementen waarbij duurzaam lokaal voedsel in de kijker wordt geplaatst.

6 De provincie je ‘lokale’ partner !
Voor jouw burgers… De provincie promoot duurzame, lokale producten bij de consumenten. De provincie biedt informatie en gegevens lokale producenten aan De provincie organiseert evenementen waar burgers kennismaken met ‘duurzaam lokaal voedsel’. De provincie start/steunt campagnes gericht naar burgers op. De provincie zet acties op voor haar eigen personeel ge

7 De provincie je ‘lokale’ partner !
Eén visie, telkens een andere invalshoek… de provincies op een rijtje Antwerpen (Ruben Boonen) Limburg (Sander Draght) Oost-Vlaanderen (Katrien Baetens) Vlaams-Brabant (Joke Gillis) West-Vlaanderen (Anneleen Dedeyne)


Download ppt "De provincies gaan lokaal"

Verwante presentaties


Ads door Google