De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Knokke-Heist Vorming en opleiding

Verwante presentaties


Presentatie over: "Knokke-Heist Vorming en opleiding"— Transcript van de presentatie:

1 Knokke-Heist Vorming en opleiding
Chris Naenen Coördinator Personeelsontwikkeling

2 Weet je nog?

3 Wanneer? Bij aanstelling op proef (inwerking)
Bijscholing & specialisatie Bevordering Mutatie / interne mobiliteit Na ongunstige evaluatie (verbetertraject)

4 Heb je behoefte aan een bijkomende opleiding
Heb je behoefte aan een bijkomende opleiding? -> Je mag het formulier invullen en afgeven aan mij na de sessie.

5 Wat kan vorming voor je betekenen?
VEILIGHEID KANSEN JE MOET NIEUWE ZAKEN PLEZIER ZEKERHEID UITDAGING ANDERE BESTUREN KENNIS DELEN OP DE WERKPLEK GROEI VERVOLMAKING NIET ZELF BETALEN PASSIE NIEUWSGIERIGHEID MEE ZIJN BETER WERKEN

6 Ik zorg ervoor dat ik een sterke schakel ben!
Wij zijn allemaal een SCHAKEL om de missie van de gemeente Knokke-Heist waar te maken en de waarden uit te dragen!

7 FUNDAMENTEN Opleiding Wettelijk kader ‘Vorming moet en moet KUNNEN’
GD + RPR ‘Verplichte’ opleidingen = Vormingstrajecten Wettelijk kader ‘Vorming moet en moet KUNNEN’ Bestuur MOETEN VORMING & OPLEIDING Opleiding Initiatief van de medewerker Ondersteuning door de leidinggevende Jullie vormingsaanvragen ‘Wij WILLEN bijleren!’ Aansporing tot Levenslang Leren, Samenwerking en overleg = MOGEN

8 Wat is géén vorming? 0 e-learning (= cursus die tijdelijk ter beschikking is via internet) 0 Deelname aan een beurs over ‘Groen’ of ‘Onderhoud’ 0 Teambuilding 0 Werkvergadering bij een andere gemeente of organisatie 0 Intervisie of netwerking (= overleg en uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s van de eigen of andere gemeente of van andere organisaties) 0 Individuele begeleiding of coaching op het werk door externe coach 0 Webinar (seminarie via persoonlijk contact via internet )

9 ->VORMING = IEDERE LEERACTIVITEIT!!
0 e-learning (= cursus die tijdelijk ter beschikking is via internet) 0 Deelname aan een beurs over ‘Groen’ of ‘Onderhoud’,... 0 Teambuilding 0 Werkvergadering bij een andere gemeente of organisatie 0 Intervisie of platform (= overleg en uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s van de eigen of andere gemeente of van andere organisaties) 0 Individuele begeleiding of coaching op het werk door externe coach 0 Webinar (seminarie via persoonlijk contact via internet )

10 Wie beslist uiteindelijk?
1. Welke opleidingen er aangeboden worden? 2. Welke opleidingen er verplicht zijn? 3. Wie de goedkeuring krijgt om naar een opleiding te gaan? 0 het college 0 de gemeentesecretaris 0 de schepen van personeel 0 mijn diensthoofd

11 Wie beslist uiteindelijk?
1. Welke opleidingen er aangeboden worden? 2. Welke opleidingen er verplicht zijn? 3. Wie de goedkeuring krijgt om naar een opleiding te gaan? 0 het college 0 de gemeentesecretaris 0 de schepen van personeel 0 mijn diensthoofd Uitz. Onderwijzend personeel/leerkrachten -> college van burgmeester en schepenen

12 Vraag GRENZEN

13 QUIZ! Waarom zou je nu géén opleiding mogen volgen?
0 Ik heb maar een functie op E of D-niveau. 0 De opleiding is duur. 0 Er zijn teveel collega’s afwezig op de dienst. 0 De opleiding is slechts gedeeltelijk nuttig voor de job, maar ze interesseert me wel erg. 0 De opleiding is ver en zeer kort. 0 Het geld is op. 0 Het is een lange opleiding over 1 jaar of langer. 0 De opleiding heeft weinig of niets te maken met je job en is niet nuttig voor het bestuur.

14 QUIZ! Waarom zou je nu géén opleiding mogen volgen?
0 Ik heb maar een lagere functie -> IEDEREEN KAN!!! 0 De opleiding is duur. 0 Er zijn teveel collega’s afwezig op de dienst. 0 De opleiding is slechts gedeeltelijk nuttig voor de job, maar ze interesseert me wel erg. 0 De opleiding is ver en zeer kort. ?????? 0 Het geld is op. 0 Het is een lange opleiding over 1 jaar of langer. 0 De opleiding heeft weinig of niets te maken met je job en is niet nuttig voor het bestuur.

15 OVERLEG MET JE BUUR Hoe steunt het bestuur jou om opleidingen te kunnen volgen? Betaling deelnamekosten (jaarlijks budget!) Betaling reiskosten Bij opleidingen buiten je werktijd, kan je deze recupereren als vormingsverlof

16 Wat is vormingsverlof? Vormingsverlof = dienstvrijstelling (binnen je uurrooster) of compensatieverlof (buiten je uurrooster) voor het volgen van opleidingen.

17 WAAR OF NIET WAAR? Als ik op een opleiding buiten de gemeente ga, telt mijn middagpauze mee om mijn vormingsverlof te berekenen. NIET WAAR! Als ik op opleiding buiten de gemeente ga, telt mijn tijd om naar de opleiding te geraken en weer terug te komen mee om mijn vormingsverlof te berekenen. WAAR!

18 WAAR OF NIET WAAR? Er is slechts 1 totaal vormingsbudget voor alle diensten samen. NIET WAAR Je mag altijd binnenspringen in het stadhuis op de derde verdieping bij Chris of Ilse om meer uitleg. Tel 050/ of 050/ ZEKER WAAR!

19 Waar vind ik wat ik kan volgen?
Via uitnodiging op mail (interne en externe opleidingen) en via folders, reclame,…. Via je leidinggevende Via Colleehaas op intranet Bij Chris en Ilse op de personeelsdienst Eigen voorstellen zijn ook welkom!

20 Kosten voor dienstverplaatsingen?
Gebruik het excelformulier ‘Aanvraag voor uitbetaling vergoeding voor dienstverplaatsingen van 1 juli 2016 tot 30 juni 2017’ Voor alle verplaatsingen en reiskosten: binnen en buiten de gemeente, eigen wagen of openbaar vervoer,… Originele bewijsstukjes toevoegen! Motorvoertuig: vanaf 1 juli 2016 €0,3432 Fiets: 1 juli 2016 €0,1747 Bezorgen aan dienst Begroting & Uitgaven (= Dienst Financiën)

21

22 Waar vind ik dat invulformulier?
Op intranet! Zie in menubalk - links van je scherm: Personeelsinfo -> Info personeelszaken -> Formulieren -> = een excel-document Of in docbeheer -> zoeken op “Aanvraag voor uitbetaling”.

23 INTRANET

24 Info Personeelszaken

25 Formulieren

26

27 Ik wil op vorming en wat nu?
Wat moet je doen als je een opleiding wil volgen? Leg de kaartjes in de juiste volgorde!

28 KLOPT HET? 5, 4, 7, 3, (6?), 10, 1, 2,(of 2 en 1) 8, 9 of (9 en 8)
Principe: De personeelsdienst schrijft je in, tenzij de opleiding snel vol loopt of tenzij zo op voorhand afgesproken met de diensten (bv. scholen, ICT)

29 Wat is de ‘Workflow vorming’?

30 De ‘Workflow Vorming’ Wat = programma op intranet
waarin opleidingsaanvragen ingegeven, goedgekeurd en geregistreerd worden via een automatische stroom = (flow)

31 Waarom die Workflow Vorming?
1. Goedkeuring door chef, college en secretaris alvorens de opleiding start 2. Reserveren van bedrag (deel van het budget) om factuur te kunnen betalen 3. Bijhouden van de vormingen en vormingsuren (= énige registratie) Belangrijk bij bevorderingen! (lagere diplomavoorwaarden, min. 4 jaar in dienst en aantal uren opleiding te bewijzen)

32

33 Info Personeelszaken

34 Handleiding Workflow vorming

35 Wie wenst er een korte uitleg over de workflow vorming?

36 TEAMBUILDING

37 TEAMBUILDING Iedere dienst krijgt de mogelijkheid om 1 maal per jaar met de dienst of met andere diensten samen een teambuildingsactiviteit te plannen. Het initiatief gaat uit van de dienst zelf of van enkele diensten samen. Er wordt steeds gezocht naar een zo budgetvriendelijk mogelijk voorstel. = wordt betaald door het vormingsbudget van de dienst(en) = decentraal

38 Meer info? Ook over teambuilding?
Afsprakennota over Teambuilding te verkrijgen op de personeelsdienst Chris: tel 050/ (3166) Ilse: tel 050/ (3209) Fanny: tel 050/ (3169)

39 Team personeelsontwikkeling Fanny, Chris en Ilse
LAAT JE HOREN! Spreek met je chef over je vraag naar vorming! Vragen? Stel je vraag ook eens aan een collega! Of neem contact op met de dienst personeelszaken Team personeelsontwikkeling Fanny, Chris en Ilse Je hebt even tijd voor je reflectiefiche.

40 SUCCES!


Download ppt "Knokke-Heist Vorming en opleiding"

Verwante presentaties


Ads door Google