De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het ontwerpen van lessen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het ontwerpen van lessen"— Transcript van de presentatie:

1

2 Het ontwerpen van lessen
Thematisch werken met woordenschat, met behulp van LOGO 3000 Inzet van de theorie van ‘Zien is snappen’ Werken met woordenlijsten Zelf bedenken hoe je de woorden aan wilt bieden;  creativiteit gebruiken  aanbieden op verschillende niveaus  zorgen voor verschillende verwerkingsvormen Wel gebruik maken van de viertakt (voorbewerken-semantiseren-consolideren- controleren).

3 Aftekenlijst Lichaam het lijf de schouder het hoofd de billen de buik
de schouder het hoofd de billen de buik de nek de borst de rug Cluster: peuters, herfst 2 het gezicht luisteren de wang het oog het oor kijken de neus de kin

4 In de praktijk Werken in circuit vorm:
Groepje op de computer voor het consolideren Groepje instructie bij de leerkracht op niveau Zelfstandige opdracht, zoals: een knutselopdracht, in de themahoek, een memoryspel, etc. Coöperatieve werkvormen Klaslokaal talig en uitdagend inrichten

5 Toetsing Receptief Productief Waar zie je een zandbak? Zij maken….

6 Voordelen en nadelen Voordelen: Nadelen:
Thematische werken voor langere periode Bak-woorden Mooie platen: uitgewerkt met een woordtrap, woordkast, woordparaplu en woordweb Je hoeft niet al het materiaal zelf te maken Leerkrachtkaarten met de Viertakt uitgewerkt (voorbewerken-semantiseren-consolideren-controleren) Computerprogramma Je zit niet vast aan methode lessen. Je kan je eigen creativiteit kwijt Nadelen: Het is een flinke investering De woorden zijn voor jonge kinderen (peuter/kleuter) Het zelf bedenken van de lessen kan veel tijd kosten Leerkrachtafhankelijk of er naast het aanleren van de woorden ook gewerkt wordt met het maken van zinnen of het uitspelen/werken van een verhaal.

7 Er komt mogelijk een subsidie/fonds voor een nieuwe methode.
Vragen Er komt mogelijk een subsidie/fonds voor een nieuwe methode. Wie hebben gewerkt met de leskisten en wat vonden jullie ervan? Is het nodig om meer van deze leskisten te maken en waarom? Welke thema’s? Wat hebben jullie gemist in de leskisten? Zou Zien is Snappen ook toegevoegd moeten worden bij de leskisten?


Download ppt "Het ontwerpen van lessen"

Verwante presentaties


Ads door Google