De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voorstellen Ik ga kort iets over Moteq vertellen en over onze rol in het project.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voorstellen Ik ga kort iets over Moteq vertellen en over onze rol in het project."— Transcript van de presentatie:

1 Voorstellen Ik ga kort iets over Moteq vertellen en over onze rol in het project.

2 Detachering van MBO-, HBO- en WO-technici naar vaste functies
Ca. 130 medewerkers Vakgebieden Werktuigbouwkunde Elektrotechniek / industriële automatisering Installatietechniek Bouwkunde Civiele techniek Vakgebieden Hét onderscheidende kenmerk van Moteq is onze specialisatie. We richten ons op de bemiddeling van technisch hoogopgeleiden in specifieke vakgebieden. We zijn al actief sinds 1997 en hebben daardoor een sterke positie opgebouwd op de technische arbeidsmarkt. Opdrachtgevers kennen ons, het zijn vaak langdurige relaties.

3 Lokaties We zijn actief vanuit drie vestigingen: HGL, AMS en UTR en bedienen vanuit hier nagenoeg heel Nederland, met uitzondering van de meest zuidelijke en noordelijke provincies.

4 Veel vraag naar PLC programmeurs/software engineers
Samenwerking Avantiro Avantiro is initiatiefnemer project Discover-IT ( Stodt, UWV, Moteq) Rol Moteq  vooral faciliterend tijdens het traject fungeren we als werkgever (in elk geval bij onze eigen ingangen) groot netwerk van opdrachtgevers die op zoek zijn naar software engineers zoals u Hoe is Moteq bij dit project betrokken geraakt? Moteq krijgt bijna dagelijks de vraag of we PLC programmeurs, software engineers of automation engineers kunnen leveren. Een lastige doelgroep, veel vraag weinig aanbod. Daarnaast werkten we al langer samen met Avantiro voor diverse loopbaanadviestrajecten. Avantiro is kartrekker en initiatiefnemer van project DiscoverIT en heeft zo de partijen bij elkaar gebracht (Stodt, UWV en Moteq). Rol Moteq Wat is dan onze rol in het totale traject? Wij treden enerzijds op als werkgever (in elk geval voor de ingangen/opdrachtgevers die we zelf hebben aangedragen. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u zelf een opdrachtgever/werkgever vindt of dat Avantiro bijvoorbeeld een opdrachtgever aandraagt. In die gevallen vinden we altijd wel een oplossing voor een werkbare constructie. Ik zal straks deze ‘werkgeversrol’ wat nader toelichten. Anderzijds is het niet minder belangrijk dat u na afloop van de opleiding de zekerheid heeft van een baan. Die baangarantie biedt Moteq, samen met Avantiro hebben we inmiddels al een aantal mooie opdrachtgevers bereid gevonden die zich willen aansluiten bij dit project. [volgende sheet]

5 [de opdrachtgevers even met name noemen]
Om iets meer beleving te bereiken en een goed inzicht van de carrieremogelijkheden te geven willen we graag twee bedrijven wat nader toelichten. ProLeit gaat straks haar eigen organisatie toelichten en ik zal iets meer vertellen over Zenna Laser Solutions.

6

7 UWV  draagt deelnemers aan, sectorplan
Avantiro  verzorgt selectie, testen, coachen Stodt  verzorgt opleiding Moteq  biedt samen met Avantiro baangarantie en fungeert als werkgever (detachering): Arbeidsovereenkomst Zekerheid (doorbetaling loon bij ziekte, vakantiegeld, etc.) Alle financiële en administratieve zaken (salarisbetaling, administratie richting Avantiro, Stodt en UWV m.b.t. sectorplan voorwaarden, facturatie,…) Onze rol als werkgever Voordat ik onze rol als werkgever en facilitator toelicht herhaal ik nog even de rollen van de verschillende partijen die bij het project zijn betrokken. Zo wordt de taakverdeling denk ik duidelijk.

8 De juiste ingangen bij de juiste opdrachtgevers Vaste banen
Zekerheid van een contract Goede arbeidsvoorwaarden Onze kracht voor u als toekomstig software engineer De juiste ingangen Die ene juiste baan, daar gaat het om! We zitten al ruim 20 jaar in het vak, we hebben dan ook veel en waardevolle ingangen bij de juiste werkgevers in de techniek. En minstens zo belangrijk: we kennen de juiste contactpersonen. We bieden dus volop kansen om de juiste omgeving voor u te vinden. Vaste banen Onze dienstverlening is gericht op het leveren van vaste banen. Veel dienstverbanden starten op projectbasis maar worden in bijna alle gevallen omgezet in een vast dienstverband bij onze opdrachtgever. Dat is ook de opzet van het software engineer project. Zekerheid van een contract Je krijgt gewoon een normale arbeidsovereenkomst. Alle afspraken worden hierin vast gelegd. Bijv. vakantiedagen en vakantiegeld (maar ook een opzegtermijn). Mocht je straks in je nieuwe baan zijn gestart en het bevalt toch niet, wat we natuurlijk niet hopen, dan vinden we snel een nieuwe opdrachtgever voor je. Goede arbeidsvoorwaarden Vaak wordt gedacht dat je via een bureau slechter uit bent. Dit is niet waar. Je ontvangt een marktconform (start)salaris -vaak afgestemd op het salarisniveau bij de opdrachtgever- en kunt rekenen op prima aanvullende voorwaarden zoals studiekostenvergoedingen en ruime aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling.

9 Hier eindigt ons verhaal als Moteq.
Ik zal u nu kort meenemen door het bedrijf Zenna Laser Solutions, één van onze opdrachtgevers dit het project een warm hart toedraagt. Hiermee kan ik u heel concreet laten zien in welke type organisatie u straks aan de slag zou kunnen als junior software engineer.


Download ppt "Voorstellen Ik ga kort iets over Moteq vertellen en over onze rol in het project."

Verwante presentaties


Ads door Google