De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SDX BV SDX is uw logistiek dienstverlener voor 'bijzonder' en 'gewoon' vervoer. Onder bijzonder vervoer verstaan wij het vervoer van geconditioneerde goederen,

Verwante presentaties


Presentatie over: "SDX BV SDX is uw logistiek dienstverlener voor 'bijzonder' en 'gewoon' vervoer. Onder bijzonder vervoer verstaan wij het vervoer van geconditioneerde goederen,"— Transcript van de presentatie:

1 SDX BV SDX is uw logistiek dienstverlener voor 'bijzonder' en 'gewoon' vervoer. Onder bijzonder vervoer verstaan wij het vervoer van geconditioneerde goederen, gevaarlijke stoffen, medische samples en levensmiddelen. Gewoon vervoer bestaat uit het transport van enveloppen, pakketten en pallets. Naast vervoer leveren wij ook verschillende aanvullende diensten om te voldoen aan uw totale logistieke vraag. Zo houdt u meer tijd over voor uw dagelijkse werk.

2 SDX BV SDX is in 1999 opgericht door twee voormalig werknemers van een grote internationale speler (TNT) op de expresmarkt. In deze markt was indertijd vraag naar gespecialiseerde vervoerspartners voor bijzonder vervoer, bijvoorbeeld voor geconditioneerde en tijd kritische zendingen. Anno 2012 is SDX uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de markt van het internationale vervoer van geconditioneerde goederen en gevaarlijke stoffen. Door het aanbieden van aanvullende diensten zoals opslag, verpakken en labelen, heeft SDX zich ontwikkeld tot een volwaardig logistiek dienstverlener.

3 Gewoon vervoer Enveloppen en pakketten Koerier
Het vervoer van enveloppen en pakketten kan express of economy. Per express wordt uw zending, indien mogelijk, de volgende dag wereldwijd afgeleverd. Als uw zending minder haast heeft en lage kosten belangrijker zijn, dan wordt deze economy verzonden. U bepaalt welke service u wilt gebruiken, wij regelen de rest. Koerier De snelste oplossing om uw zending op de plaats van bestemming te krijgen is veelal door het inzetten van een directe koerier. Deze haalt de zending bij u op en rijdt direct door naar de eindbestemming. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van koeriers. Zodoende kunnen wij uw zending altijd per koerier vervoeren.

4 Gewoon vervoer Pallets
Als onafhankelijk intermediair heeft SDX gedegen kennis van de transportmarkt. Elke vervoerder is namelijk gespecialiseerd in het vervoer van pallets naar één of meerdere landen. Wij selecteren de meest geschikte vervoerder voor de bestemming van uw pallet(s)

5 Bijzonder vervoer Gevaarlijke stoffen vervoer
SDX is gecertificeerd voor het transport van gevaarlijke stoffen, zowel voor de modaliteit wegvervoer als luchtvracht. Zendingen moeten o.a. de correcte verpakking, etiketten en documentatie bevatten. Daarnaast dient het personeel de juiste opleiding genoten te hebben. Geconditioneerd vervoer Het vervoer van gekoelde, gevroren of droogijs zendingen. Wij maken gebruik van speciaal hiervoor bestemde verpakkingen en transportmiddelen. Dit zorgt ervoor dat zendingen op de juiste temperatuur blijven en zowel naar nationale als internationale bestemmingen verzonden kunnen worden.

6 Bijzonder vervoer Medisch vervoer
Het vervoer van laboratorium samples, medisch of diagnostisch materiaal. Bijvoorbeeld klinische trials en HOVON-studies voor ziekenhuizen en laboratoria. Hiervoor bieden wij verschillende transportoplossingen aan, zowel nationaal als internationaal. Daarnaast is er ook geconditioneerd vervoer mogelijk, gekoeld of gevroren. Levensmiddelen vervoer Heeft u bijvoorbeeld een productsample dat u naar een klant wilt sturen en is het een bederfelijk product, dan kunt u kiezen voor geconditioneerd vervoer volgens de richtlijnen van de hygiënecode. Dit kan met behulp van isolerende verpakkingen en coldpacks of droogijs.

7 Aanvullende diensten Droogijs en verpakkingen
Heeft u geconditioneerde zendingen te vervoeren? Wij halen deze bij u op met de juiste verpakkingen en de correcte hoeveelheid droogijs of koelelementen. Als u alleen geïnteresseerd bent in de verpakking en/of het droogijs, kunnen wij deze ook los van het vervoer leveren. Ons assortiment bestaat uit verschillende typen verpakkingen en droogijs Douaneformaliteiten De douane stelt eisen aan zendingen met een bestemming buiten de Europese Unie. Deze eisen gelden voor zowel verpakking als documentatie en kunnen per land verschillen. Heeft u een zending die vervoerd moet worden naar een land buiten de Europese Unie? Dan informeren wij u graag over de verschillende eisen en douaneformaliteiten.

8 Aanvullende diensten Opslag
Heeft u goederen die u wilt opslaan en heeft u er de opslagcapaciteit niet voor? Wij beschikken over verschillende opslagruimtes centraal gelegen in het land. Zowel geconditioneerde opslagruimtes voor gekoelde en gevroren producten, als gewone opslagruimtes voor de rest van uw opslag.   Verpakken en labelen Wij kunnen al uw zendingen verpakken en labelen, dus ook als deze gevaarlijke stoffen bevatten. Voor gevaarlijke stoffen geldt dat alleen een gecertificeerd persoon deze mag verpakken. Onze medewerkers hebben de juiste opleiding genoten en zijn hiervoor bevoegd. 

9 Consultancy Veiligheidsadviseur (ADR) Elke onderneming die zich bezighoudt met het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg moet een veiligheidsadviseur aangesteld hebben. Zelfs als het bedrijf zich slechts bezighoudt met verpakken, beladen, vullen of lossen. Gezien de complexiteit van de wetgeving wordt deze functie vaak bekleed door een externe Veiligheidsadviseur. Erkend Luchtvrachtagent Door het creëren van een veilige luchtvrachtketen, met behulp van Erkend Luchtvrachtagenten, wordt uw vracht zo snel mogelijk naar de luchthaven vervoerd en aan boord van een vliegtuig geladen. SDX waarborgt deze veiligheid door het verhuren van beveiligingsadviseurs luchtvracht en is zelf Erkend Agent.

10 Consultancy Luchtvaartwetgeving (IATA)
De Luchtvaartwet stelt regels voor het vervoer van gevaarlijke stoffen met een luchtvaartuig. Zo mogen de handelingen die op dat vervoer betrekking hebben alleen worden verricht door erkende personen en organisaties. Zeevracht (IMDG Code) Het vervoer van gevaarlijke stoffen per zeevracht moet voldoen aan de eisen die zijn vastgelegd in het IMDG Code handboek. Medewerkers dienen bijvoorbeeld een bewustwordingscursus te hebben gevolgd en het is van belang op de hoogte te blijven van wetswijzigingen die regelmatig worden doorgevoerd. Onze consultants kunnen u adviseren en ondersteunen bij het uitvoeren van de bewustwordingen

11 Bewustwordingen Medewerkers die tijdens het vervoer in aanraking komen met gevaarlijke stoffen zijn per 1 juli 2011 verplicht, door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), minimaal een bewustwordingscursus gevaarlijke stoffen te hebben gevolgd. U kunt deze opleiding uitbesteden door gebruik te maken van de bewustwordingscursus die door SDX wordt gegeven.    

12 Einde Dank voor uw aandacht! SDX BV Damzigt 14 B 3454 PS De Meern
    SDX BV Damzigt 14 B 3454 PS De Meern Telefoon : Fax: Website


Download ppt "SDX BV SDX is uw logistiek dienstverlener voor 'bijzonder' en 'gewoon' vervoer. Onder bijzonder vervoer verstaan wij het vervoer van geconditioneerde goederen,"

Verwante presentaties


Ads door Google