Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdTheophiel de Wit Laatst gewijzigd meer dan 8 jaar geleden
1
Brood workshop Aniek, Merel en Niene
2
Inhoudsopgave Granen Quiz Fotoverslag
3
Granen Rijst Gierst en Soghum Boekweit Gerst Haver Maïs Tarwe Rogge Triticale
4
Rijst Moeras-of waterrijst en hooglandrijst Vochtig tropisch of subtropisch klimaat Rijst is voor meer dan de helft van de wereldbevolking het hoofdbestanddeel van de maaltijd Zwarte rijst
5
Gierst en sorghum Pluimgierst en trosgierst Gematigd klimaat Sorghum Warm en droog klimaat Zoete sorghum/suikergierst
6
Boekweit Duizendknopige Stengels knopen trosvormige bloemstelsels beukennootjes Dankbaar gewas China en het Himalayagebied Niet geschikt om broden mee te bakken
7
Gerst Eerste grassoorten lange kafnaalden Oppervlakte en productie
8
Haver Nieuwe graansoort Azië Vochtige klimaten, zeer noordelijk gelegen streken
9
Maïs Afkomst 5 tot 75 centimeter Zetmeel, griesmeel, stroop en maïzena
10
Tarwe Belangrijkste voedsel Verenigde Staten, Rusland en China Eiwitgehalte; twee hoofdgroepen - Harde tarwe (triticum durum) - Zachte tarwe (triticum eastivum
11
Rogge Onkruid Weinig last van plantenziektes en goed te verbouwen op moeilijke bodem Roggemeel en tarwemeel gecombineerd Rijk aan het essentiële aminozuur lysine
12
Triticale Kruising tussen tarwe en rogge Triticum + secale = triticale Niet geschikt voor bakken van brood Wel geschikt als veevoer
13
Fotoverslag
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.