* Christus, het beeld en woord van God

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wiruju “mijn geloofsbelijdenis” een liturgisch gezang uit
Advertisements

Efeze 3:1-13 Tekstboekje Hoofdstuk 12 en 13
Psalm 118 vers 11 (ob) De steen, dien door de tempelbouwers Veracht'lijk was een plaats ontzegd, Is, tot verbazing der beschouwers, Van God ten hoofd des.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Preek: Jaap de Schipper.
Gezag en autoriteit De Bron 20 februari 2011.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
Vader, wie bent u?.
Niet ontmoedigd zijn!. Corinthiërs: vleselijke levenswandel vleselijk: gericht op de zichtbare dingen.
Efeziërs 1:1-14.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
2 Corinthiërs brief voor het hart
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Romeinen Denken en Dienen.
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
1 donderdag 21 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 24 donderdag 21 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 24.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
IN HET BEGIN WAS HET WOORD
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Natuurlijk mag jij een ijsje
Jezus kennen als degene die dood was. ik zag een lam staan als geslacht.
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
In deze presentatie staan beide.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Welkom in deze kerkdienst
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Eén Heer: Christus Jezus
Reis door het hart van Gods Plan Probleem, Oplossing en Resultaat! 1 zaterdag 4 oktober 2014.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
1 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Standvastig... waarin?.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
12 maart 2015 Bodegraven. terugblik...  inleiding op het Johannes-evangelie  de proloog van Johannes 1:1 t/m 3  onderwerp: het woord (>logos) van God,
Welkom in de samenkomst
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
"het woord der verzoening"
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
13 juni 2015 Maarn. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde in.
13 juni 2015 Maarn. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde in.
6 sept Urk. en Hij is een verzoening voor onze zonden 2 en Hij is een verzoening voor onze zonden en niet alleen voor de onze, maar ook voor die.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
De offers – HET OFFER, beeld(en) van het werk van de Heer Jezus
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Christus Jezus’ voorbestaan Studiedag 14 november 2015.
In deze dienst zal Ds. Blijdorp voorgaan Na de zegen zingen we Lb. 1 Schriftlezing: Zondag 15 Tekst: Kol. 1: 15 – 20.
VERTEL JE LEVENSVERHAAL ALS VERHAAL VAN GOD - ALLES UIT HEM, DOOR HEM, VOOR HEM. Rom.11:36 1.
Voorganger: ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 9 – 20.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Schat in aarden vaten. 2 Corinthiërs 4:1-5:11 4:1-6 Tegenstelling tot anderen 4:7-14 Instrumenten 4:15 Nut voor de Corinthiërs 4:16-5:5 Tegenstelling.
10 juni 2016 Maarn. inleiding  NBG51 – 'rijkdom der uitverkorenen'  samenhang met thema vorig jaar.
Brief aan de Galaten -28- Zwakheid van het vlees – geluk- niet uitstekend ijveren.
13 maart 2016 Zoetermeer. alverzoening is: alle mensen komen na hun dood bij God terecht... 1.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Bent u een monotheïst? 19 maart 2017 Nieuw Buinen.
Jezus is Heer: 1 (van 3): Hij maakt de machten machteloos (hij is de Heer van de wereld; vers 16/17) Als er spannende dingen aan de orde zijn… Paulus maakt.
God alles in allen God alles in allen
‘Kopen is te allen tijde niet alleen een economische, maar ook een morele handeling.’
De luister van God.
Jezus is Heer: 1 (van 3): Hij maakt de machten machteloos (hij is de Heer van de wereld; vers 16/17) Als er spannende dingen aan de orde zijn… Paulus maakt.
Transcript van de presentatie:

* Christus, het beeld en woord van God

De Eerstgeborene van heel de schepping Kol. 1:15. Hij is het beeld van de onzichtbare .God, de eerstgeborene van heel de schepping, 16. want in Hem is het al geschapen, .wat in de hemelen en .wat op de aarde is, het zichtbare en het onzichtbare,

Het beeld van de onzichtbare God God is Geest: (Joh. 4:24) niet waarneembaar met de ogen niet tastbaar met onze handen en andere zintuigen waarmee wij tasten niet hoorbaar De Zoon van God is het ENIGE zichtbare en tastbare beeld van God

Christus, het scheppingskanaal van God Kol. 1:16. want in Hem is het al geschapen, .wat in de hemelen en .wat op de aarde is, het zichtbare en het onzichtbare, hetzij tronen, hetzij heerschappijen, hetzij soevereiniteiten, hetzij volmachten; het .al is door Hem en tot Hem geschapen Joh.1:3

in Hem bestaat alles Kol. 1:17.  en Híj is voor alles en het al heeft zijn samenhang in Hem. het .al is door Hem en tot Hem geschapen  (zie ook Joh.1:3)

Het al is door Hem en tot Hem geschapen Door (via) Hem, (Hij is het kanaal) Tot Hem (dit is het geheimenis van Gods wil, om ‘het al te culmineren in de Christus’) (Ef.1:10) Er is voor ons maar één God uit wie het al is, en slechts Eén Heer , Jezus Christus, door Wie het al is (1 Kor.8:6).

De schepping en de wederzijdse verzoening  En Híj is het hoofd van het lichaam, de uitgeroepen gemeente, Ef.1:22 Die de soeverein is, eerstgeborene uit de doden, opdat Híj in alles de eerste wordt,

De schepping en de wederzijdse verzoening Kol 1: 20. en door Hem het al wederzijds met Zichzelf te ‑verzoenen, vrede ‑makend door het bloed van Zijn .kruis, Onze relatie met Hem is niet alleen doordat Hij onze Schepper is, maar omdat Hij onze Redder is; Hij is Overwinnaar over de dood! (door lijden heen)

Het Woord van God 2 Dit was in begin tot God. 3 Alles werd er door Joh.1:1 In begin was het woord en het woord was tot God en God was het woord. 2 Dit was in begin tot God. 3 Alles werd er door En er buiten werd ook niet één ding dat is geworden.

Het Woord van God Joh. 1:14 En het woord werd vlees en sloeg zijn tent op onder ons. En wij staarden naar Zijn heerlijkheid, een heerlijkheid als van een eniggeborene van de Vader, vol van genade en waarheid.

Het Woord was tot God Tot: dit woordje geeft richting aan Welke richting? Naar God Het Woord leidt ons tot God God was het Woord: Wiens stem de berg Sinaï deed beven, Deze is het Die nu onder ons tabernakelt.

Christus is het begin En schrijf aan de boodschapper van de ecclesia in Laodicea: "Dit nu zegt de Amen, de trouwe en ware Getuige, het Begin van de schepping van God. Openbaring 3:14

Christus is het begin Christus is het Begin, de Eerste, het Hoofd, de Oorsprong van de schepping van God. Hij is Gods scheppende Oorsprong. Christus verschijnt als de oorsprong het begin van Gods schepping.