{ Bijbelstudie kinderkampen Gratis en voor niets.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Geloven in de hoop.
De wetmatigheid (elektromagneet) van de geest van het leven in Christus Jezus maakt je vrij van de wetmatigheid van zonde en dood.
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Het profiel van een christen
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
WAAROM Stierf JEZUS?.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
Goed vs Fout  Leven vs Dood
zonder angst voor veroordeling
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Zingen Vers 1 Lazarus van Betanië, Heb jij de Heer verstaan?
Zingen Wees stil voor het aangezicht voor God, want heilig is de Heer.
God en ons.
Paulus en Israël Romeinen steen des aanstoots, rots van ergernis Rom.9:33.
Genade en veroordeling
Paulus en Israël Romeinen Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid.
Zzz Titus 2: Want de genade Gods is verschenen, heilbrengend voor alle mensen, 12 om ons op te voeden, zodat… 2.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
1. 33 GERECHTIGHEID GODS 21 Thans is echter buiten de wet om GERECHTIGHEID GODS openbaar geworden, waarvan de wet en de profeten getuigen, 34.
4 mei 2014 Zoetermeer 4 mei 2014 Zoetermeer. 1Timotheüs 6 12 Strijd DE GOEDE STRIJD DES GELOOFS, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
GOED NIEUWS.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Onze identiteit in Christus
Opgewekt omwille van onze rechtvaardiging. rechtvaardig = vrij van schuld.
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
JEZUS DE RUIL JIJ.
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
Hoe vier je Kerst?.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Ik haatte dat woord gerechtigheid: het vervloekte en verdoemde mij Ik haatte dat woord gerechtigheid: het vervloekte en verdoemde mij. Ik zei tegen.
1. ZONDAG 5 God wil aan Zijn gerechtigheid genoeg geschiede Antw. God wil aan Zijn gerechtigheid genoeg geschiede a ; daarom moeten wij aan haar, óf door.
* Christus, het beeld en woord van God
Geboeid voor je geloof Paulus is dankbaar. Wat een kansen voor het evangelie!
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
De rechtvaardige God kiest en verwerpt – wees stil en geef hem eer! (DL I, art.15) DE RECHTVAARDIGE GOD KIEST EN VERWERPT – WEES STIL EN GEEF HEM EER!
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
Zonde – niet je identiteit, wel een realiteit leerdienst zonde -3 1 Welke plek heeft zonde in je geloofsleven? - Leren van andere christenen - Romeinen.
Brief aan de Galaten -11- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen.
Romeinen (4) WELKOM.
de ark van het verbond (2)
GERECHTVAARDIGD DOOR GELOOF
de brief aan de Romeinen
’Vertel even wat over jezelf …’
Sprank biedt mensen met een verstandelijke beperking ruimte om te wonen, te werken, te ontspannen en zichzelf te ontwikkelen in een christelijke woon-
de brief aan de Romeinen
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Transcript van de presentatie:

{ Bijbelstudie kinderkampen Gratis en voor niets

 Zingen  Romeinen 3: 21 – 26  Zingen  (korte) verwerking thema  Zingen Bijbelstudie kinderkampen

21 Gods gerechtigheid, waarvan de Wet en de Profeten al getuigen, wordt nu ook buiten de wet zichtbaar: 22 God schenkt vrijspraak aan allen die in Jezus Christus geloven. En er is geen onderscheid. 23 Iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God; 24 en iedereen wordt uit genade, die niets kost, door God als een rechtvaardige aangenomen omdat hij ons door Christus Jezus heeft verlost Hij is door God aangewezen om door zijn dood het middel tot verzoening te zijn voor wie gelooft. Hiermee bewijst God dat hij rechtvaardig is, want in zijn verdraagzaamheid gaat hij voorbij aan de zonden die in het verleden zijn begaan. Hij wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij te spreken die in Jezus gelooft. Romeinen 3:

23 Iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God; Romeinen 3: 23

23 Iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God; 24 en iedereen wordt uit genade, ….., door God als een rechtvaardige aangenomen omdat hij ons door Christus Jezus heeft verlost. Romeinen 3: 23 en 24

23 Iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God; 24 en iedereen wordt uit genade, die niets kost, door God als een rechtvaardige aangenomen omdat hij ons door Christus Jezus heeft verlost. Romeinen 3: 23 en 24

Genade (korte) verwerking