Eerste Adventszondag 29 november 2015 Lucas 1:5-25 De engel Gabriël verscheen aan Zacharias en zei: “Jullie zullen een zoon krijgen en hij zal vervuld.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1. Jezus laat zijn wonden zien
Advertisements

Formulier III Heilig Avondmaal (1)
Vertel het Maar Kerstproject 2008
Geef de kinderen de wereld
Derde zondag van de 40 dagentijd 7 maart 2010
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
Vierde Adventszondag 20 december 2009
CHRISTEN ZIJN IN HET DAGELIJKS LEVEN
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Godsdienst.
Bij een koninkrijk horen:    een koning  een gebied  onderdanen
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Beloofd is beloofd.
Thema voor vanavond is:
4 de Adventszondag 21december 2008 Lucas 1 vers Gegroet Maria, begenadigde, de Heer is met je. De kracht van de Allerhoogste bedekt je als een schaduw.
Derde Adventszondag 13 december 2009
Eerste Adventszondag 29 november 2009
Doop Friso Sake Looij en Bastiaan Mike van Noordenne Zondag 10 Mei 2009 Jesaja 49: 15 Zou het mogelijk zijn dat een moeder haar kind zou kunnen vergeten,
Pinksteren zondag 19 mei 2013 Handelingen 2 vers 1- 2 Op het Pinksterfeest waren ze bijeen, er klonk uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag.
Tweede adventszondag 8 december 2013 Micha 5: 1-3 Betlehem uit jou komt de belofte voort. De vrouw wordt zwanger en zal baren, hij die als herder bekleed.
Kerst 2010 Micha 5: 1-4a Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein voor iedereen. Uit jou komt een herder voort, bekleed met macht van de Heer, Hij brengt.
Kerstfeest 2009 Lucas 2: 1-20 Het kind in de stal is het middelpunt van waaruit het Licht straalt. Hemel en aarde raken elkaar en jubelen.
De Heer is waarlijk opgestaan!
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
GOED NIEUWS.
God maakt zijn zegen waar 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Genade schenken 1.
God Vertrouwen is Jezus kennen
Vierde adventszondag 23 december 2012 “Vruchtbaar Leven” Lucas 1: Toen Elisabeth de groet van Maria hoorde, sprong het kind op in haar schoot; zij.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Godsdienst.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Kerst 2014: een kind is ons geboren
Pinksteren zondag 23 mei 2010 Handelingen 2 verzen 1 – 11 Allen werden vervuld van de Heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen,
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Voor gelovigen zijn er stromen van levend water
Niet zoveel is er nodig om gelukkig te zijn, en licht in de ogen te dragen, een paar mensen nabij, en een plek waar men brood en wat vriendschap mag vragen.
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
Zingen Heer, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde.
Zondag 1 februari 2009 Psalm 139 Wonderbaar! U bent het die hen
Stille Zaterdag.
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
Deuteronomium 34:4-5. Deuteronomium 3:26: “Maar door uw schuld was de HEER tegen mij in woede ontstoken (…).” Deuteronomium 4:21: “Door uw schuld.
VREUGDE.
Vertrouwen.
Welkom Belijdenisdienst Léonie Anne-Linde Mirjam Lineke Voorganger: Ds. Peter Elzinga.
Bloemstuk / Gedicht De hemel raakt de aarde in de belofte van een kind
Waarom heb je zo weinig moed?.
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
3e Advenszondag 13 december 2015
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
Er bloeit iets op! Kerstproject Er is een roos ontloken uit barre wintergrond, zoals er was gesproken door der profeten mond. En Davids oud geslacht.
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
Lukas 2:10-12 ‘Betlehem’ 10 De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen:
Kerstproject november Lucas 1:
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Een engel komt bji Zacharias…
Pinkstertekens 1. windvlaag 2. vuur allen vol van de Heilige Geest 3. spreken in vreemde talen vol wijn? : 120 kaarsen.
Zondag 15 mei 2016 Pinksteren Handelingen 1 vers 3 – 5 Jezus zei: Blijf wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in.
De Heilige Geest.
Les 20 Wat doet de heilige Geest?
Lucas 1: God stuurde een engel met de naam Gabriël naar de stad Nazaret.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Transcript van de presentatie:

Eerste Adventszondag 29 november 2015 Lucas 1:5-25 De engel Gabriël verscheen aan Zacharias en zei: “Jullie zullen een zoon krijgen en hij zal vervuld zijn van de Heilige Geest. Als bode zal hij voor God uitgaan.”

De hemel raakt de aarde in de belofte van een kind, ongeloof, verstening worden tot hoop en vertrouwen daar waar de hemel de aarde raakt. De gebogen palmbladen drukken dit uit.

De engel van de Heer komt naar de aarde. (de witte euforbia’s in het bovenste palmblad) God kom met Uw Geest open ons hart om Uw tekens te verstaan.

Zacharias krijgt op hoge leeftijd een niet te geloven boodschap, daarom wordt hij met stomheid geslagen totdat de belofte uitkomt. De chrysant staat voor Zacharias.

De rode bloemen staan voor de Heilige Geest waar het beloofde kind Johannes van vervuld zal zijn. De kleur lila en de sierkolen geven de adventstijd aan.