Kun je beide kanten zien De verschijning des Heren - OpnameDe wederkomst des Heren - Terugkeer Alleen gelovigen worden opgenomenBij Zijn komst.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Is er leven na de dood?.
Advertisements

•WE GELOVEN ZONDER TWIJFEL DAT CHRISTUS SPOEDIG KOMT. •DAT IS VOOR ONS GEEN FABEL; HET IS EEN WERKELIJKHEID.
Wat is onze visie?.
Say YES! to the dress. • Hooglied • Joh.3:29 Die de bruid heeft, is de bruidegom; maar de vriend van de bruidegom, die erbij staat en naar hem luistert,
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Matteüs DAN 1 DAN zal het Koninkrijk der hemelen vergeleken worden met... 2.
God is Licht In wat bestond, was Hij het leven. En het Leven was het licht der mensen. Het licht schijn in de duisternis, maar de duisternis nam het niet.
profetische tijden “het herstel van alles waarvan de profeten hebben gesproken” (Egypte, Syrië, Libanon, Perzië, Israël, Jeruzalem, ‘Filistijnen’, etc.)
Zingen Er is een dag, waar al wat leeft al lang op wacht
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Geprezen zij de Heer opwekking 44
Zingen Vers 1 Jezus is mijn toeverlaat.
Zingen De Almachtige, Schepper des hemels En der aarde
Zingen Vers 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor:
Jesaja Redder-zal-zijn:Jah Jesaja, de profeet.. De last van Babel (in-ontbinding)
Tempel kan herbouwd op vleugel heilige plaats?
"Maaltijd van de Heer" met 'nablijven'
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
'de wegrukking' deel II.
5 januari 2014 Deventer. EVANGELIE EU ANGELION 2.
‘Verwacht de komst des Heren’
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
Woord van Leven Novermber 2011 “Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op welk tijdstip hij komt.” Matteüs 25,13.
Woord van Leven November 2012.
Verlossing compleet!. 20:1-10 Jezus rekent af met satan 20:11-15 Jezus rekent af met dood en dodenrijk.
Johannes 8: 12 Jezus zegt: Ik ben het licht der wereld, wie Mij volgt zal nimmer in duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben.
De stelling: Het kan niet waar zijn dat er maar één ware godsdienst is.
24 augustus 2014 Tollebeek. 'DE TWAALF ARTIKELEN VAN HET ALGEMEEN ONGETWIJFELD CHRISTELIJK GELOOF'... Die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd,
Jezus vertelt zijn discipelen over het koninkrijk der hemelen …
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
DE DRIE GERICHTSTRONEN ( vindt plaats vóór de Grote Verdrukking )
15 februari 2015 Urk. Marcus 3 7 En Jezus trok Zich met zijn discipelen terug naar de zee. En een talrijke menigte uit Galilea ging mede.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
25 september 2014 Bodegraven Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 1Korinthe 15.
Passie voor Jezus Jaarthema: 18 preken, 3 maal 6. Deel 1. Jezus vóór dat Hij op aarde kwam. Deel 2. Jezus op aarde. “Ik ben …...” Nu: Deel 3. Jezus na.
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
DE GROTE WITTE TROON deel 2 9 november 2014 Zoetermeer.
Zingen Vers 1 Wie op de HERE God vertrouwen staan als de Sion vast.
Beelden van de kerk.
Vers 1 Zingt vrolijk, looft de naam des HEREN, rechtvaardigen, brengt God uw dank. Het past oprechten Hem te eren met een nieuw lied en citerklank. Laten.
27 sept Zoetermeer. Meerdere sektes voorspellen voor volgende maand het Einde der Tijden: de dag waarop de wereld zal vergaan. Er worden zelfs data.
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
Redding, Loon & Kroon En onze Heere Jezus Christus Zelf en onze God en Vader, Die ons heeft liefgehad en ons een eeuwige troost en goede hoop gegeven heeft.
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
terug naar het paradijs
Mara & Elim.
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
‘tot in eeuwigheid zal Hij koning zijn’ Lucas 1:26-38 God maakt Maria tot zijn dienares Zo werd Gods Zoon de eeuwige koning.
Wanneer komt de Here Jezus terug?. – Here, herstelt Gij in deze tijd het koningschap voor Israël? – Hand. 1:6 De Hemelse Vader heeft de macht de tijden.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Les 13 voor 26 maart De laatste hoofdstukken van Openbaring beschrijven de laatste gebeurtenissen van de Grote Strijd: Satan is gebonden (Openbaring.
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
Leven in de aanwezigheid van Jezus. Is leven in hoop Leven in de aanwezigheid van Jezus.
13 maart 2016 Zoetermeer. alverzoening is: alle mensen komen na hun dood bij God terecht... 1.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
de tweede Bergrede Matteüs 24/25 - deel 9
Rond de wederkomst (1) 21 september 2017 Rotterdam.
De Feesten van de Heer.
2 Oktober 2016 Dag van de bazuin.
wat staat ons straks te doen?
Rond de wederkomst (2) 12 oktober 2017 Rotterdam.
De brief aan de gemeente van Thyatira (Op. 2:18-29)
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
“IK MAAK ALLE DINGEN NIEUW”
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Transcript van de presentatie:

Kun je beide kanten zien

De verschijning des Heren - OpnameDe wederkomst des Heren - Terugkeer Alleen gelovigen worden opgenomenBij Zijn komst geen opname De heiligen gaan naar de hemelHeiligen komen terug op aarde met Jezus De aarde wordt niet geoordeeldDe aarde zal geoordeeld worden! De opname is niet voorspeld in het O.T?De wederkomst is voorspeld in het O.T. Kan elk moment gebeuren (imminent)De wederkomst is na voorspelde zaken Deze verschijning is alleen voor gelovigenZijn wederkomst beïnvloedt alle mensen Vindt plaats voor de dag des oordeelsEindigt met de dag des oordeels Satan wordt helemaal niet genoemd.Satan wordt gebonden Jezus komt voor de zijnenJezus komt met de zijnen

De verschijning des Heren - OpnameDe wederkomst des Heren - Terugkeer Hij komt om Zijn bruid te halenHij komt met zijn bruid (vrouw) Alleen de zijnen zullen Hem zienAlle oog zal Hem zien De grote verdrukking begintHet millennium begint Begint met de “laatste bazuin”Eindigt met de “grote bazuin” Dit is “de dag van Christus”Dit is “de dag des Heren” De “opname” van de bruidGrote schare uit de verdrukking Hij verschijnt in de luchtHij zet zijn voeten op aarde Spreekt van “Zijn verschijning”Spreekt van “Zijn komst” Dit is de heerlijke hoop voor gelovigenDit is verschrikking voor ongelovigen

De verschijning des Heren - OpnameDe wederkomst des Heren - Terugkeer Beloning voor gelovigenOordeel voor goddelozen Het tijdstip is onbekendHet tijdstip staat al vast Waakt, je weet niet wanneer!Wacht dan tot de bestemde tijd! Het kan elke dag gebeurenAan het eind v/d grote verdrukking Hij komt als de BruidegomHij komt als de Koning der koningen Begin van de bruiloft v/h LamBegin van Zijn koningschap op aarde Een bruiloft duurt 7 “dagen”De grote verdrukking duurt 7 jaar Eindigt met Zijn komst op de wolkenEindigt met Zijn komst op aarde Beloning voor gelovigenOordeel voor goddelozen

Wonen of wandelen op aarde

De grote ontsnapping

WWW - Waken, Wandelen, Wederkomst