‘Mensen, bega toch geen schanddaad. Zoiets kunt u niet doen: deze mensen zijn bij mij te gast. Ik heb hier mijn dochter, die nog maagd is, en de bijvrouw.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
Advertisements

Modern sprookje Kikkerkoning.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Godsdienst.
Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
De Vrouw Toen God de vrouw schiep was hij nog laat bezig op de 6e dag.
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
1. Het dak naar de hemel zit dicht Laatste vers Rechters: ‘In die tijd was er geen koning in Israël: iedereen deed wat in zijn eigen ogen goed was’. 1.
Een jaar lang niet sporten67,2% Een jaar lang zonder mobiele telefoon59,6% Een jaar lang niet winkelen53% Een jaar lang geen seks51,3% Een jaar lang geen.
De Schepping. En toen zei God: Adam, Ga naar de vallei...
… en wat wil Jezus van jou?
De Heilige Geest in het Oude Testament
Het dak eraf Marcus21-12.
MARKUS 2 vers 1 t/m 12 Toen Jezus enkele dagen later terugkwam in Kafarnaum, werd bekend dat Hij weer thuis was. Er stroomden zoveel mensen toe, dat er.
Een blondine ging naar een
Stop! Sta eens even stil..
EEN VERRASSING KRIJGEN
Zandkorrels.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Modern Sprookje Kikkerkoning.
Bij het kolenvuur Johannes
1. de vorige keer En de ark des HEREN bleef drie maanden in het huis van de Gatiet Obed-Edom, en de HERE zegende Obed- Edom en zijn gehele huis.
Wie is mijn naaste? Lucas
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
1Koningen19: 19 Nadat hij vandaar gegaan was, trof hij Elisa aan, de zoon van Safat, bezig te ploegen met twaalf span voor zich, terwijl hij zelf bij.
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Thema voor vanavond is:
Wonderen.
Wanhopig Pijnpunt: geen kinderen Pijnpunt: geen kinderen Zin en bestemming van je leven? Zin en bestemming van je leven? Hoe reageren wij? Hoe reageren.
God is trouw Hij gaf zijn woord
God maakt zijn zegen waar 1.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Bidden: Les 5 God, hoort u mij?
onze roeping als gemeente
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
Verlangen naar licht.
Het verhaal van Pasen.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Verander je wereld 2 Samuel 11:1-2 Bij het aanbreken van het voorjaar, de tijd waarin koningen gewoonlijk ten strijde trekken, stuurde David opnieuw een.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
De jonge Samuël was... hoofdstuk 1: uit een onvruchtbare vrouw geboren hoofdstuk 2: eerstegeborene, priesterlijk 3.
DE VERKEERSCODE op een eigentijdse manier uitgelegd. Marcel Lippens 20/01/2008.
De koning van de kikkers
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
O Heer, wat ben ik moe!.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Welkom Zondag 30 augustus 2015
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
En terwijl hij onderweg was, gebeurde het dat hij dicht bij Damascus kwam …
De geschapen mens Verstand Gevoel Wil Lichaam Geest Automatisch altijd het goede denken Automatisch altijd het goede willen Automatisch altijd het goede.
Elia ontmoet God in een zachte bries
Omstreeks die tijd kwam Samuël te overlijden. Heel Israël kwam bijeen om over hem te rouwen. Hij werd begraven bij zijn huis in Rama. 1 Samuël 25:1 NBV.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Welkom op 3 jan. Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling: G. Lindenberg Organist: J. Tijssen Lezing: Matth. 2: 1-12.
Jozua, de dienaar van de HEER, was gestorven toen hij 110 jaar oud was. Toen ook zijn leeftijdsgenoten met hun voorouders waren verenigd, kwam er een volgende.
Bartimeüs 10 jan Zoetermeer.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Kies een partner in de Heer - 1 Kor.7:39b. Een partner krijg je, een partner kies je (O.T.) Wat de HEER toen zei, heeft betekenis voor nu (1 Kor.6) Houd.
Illustratie van Kees de Kort Marcus 10:49-52 En Jezus stond stil en zei dat men hem roepen moest. Toen riepen ze de blinde en zeiden tegen hem:
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Samuel Judah Een bijbelse reflectie
Les 16 Stortplaats Wat doe ik hier vandaag?
Ik leer dat ik met anderen steeds weer respectvol moet omgaan.
Transcript van de presentatie:

‘Mensen, bega toch geen schanddaad. Zoiets kunt u niet doen: deze mensen zijn bij mij te gast. Ik heb hier mijn dochter, die nog maagd is, en de bijvrouw van mijn gast; laat me die naar buiten sturen. Neem hen maar en doe met hen wat u wilt, maar doe deze man hier zoiets schandelijks niet aan.’ Rechters 19:23,24 NBV

Terwijl het langzaam licht werd, sleepte ze zich naar het huis waar haar man te gast was. Voor de drempel viel ze neer. Toen haar man die ochtend bij de eerste zonnestralen de deur opende en naar buiten ging om zijn reis te vervolgen, zag hij zijn vrouw daar liggen, haar handen uitgestrekt naar de drempel. ‘Sta op’, zei hij tegen haar. ‘Kom, we vertrekken’. Maar er kwam geen antwoord. Rechters 19: NBV

‘HEER van de hemelse machten, ik smeek u, heb toch oog voor mijn ellende. Denk aan mij, uw dienares, vergeet mij niet. Schenk mij een zoon, dan schenk ik hem voor zijn hele leven aan u: nooit zal zijn haar worden afgeschoren.’ 1 Samuël 1:11 NBV

Vacature Gezocht Full time profeet (met zienersgaven) Die geestelijk leiding kan geven aan het volk van de HEER

Eli, de bejaarde hogepriester en rechter, die zich te oud voelt om het onheil te keren? Chofni en Pinechas, de priesters die hun ambt vooral zien om zichzelf te bevoordelen? Elkana, die waarschijnlijk Levietisch bloed in de aderen heeft, maar al tevreden is wanneer zijn gezin geestelijk op de rit staat? De vrouw van Pinechas, die in het kraambed sterft met een klacht op de lippen in verband met het verlies van de ark van de HEER? Hanna, die zichzelf en haar beloofde zoon wijdt aan de HEER van de hemelse machten, en de betekenis van dat geloof uitjubelt in haar lied.