Wat zijn verwijswoorden en hoe gebruik je die?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Met symbolen van Montessori
Advertisements

Oude wijsdom uit China Niet klikken Geluid aan.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Vriendschap voor het leven
1. Jezus laat zijn wonden zien
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
De Slippertjes.
HOLLANDSE MAATJES.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Wat maakt het leven zinvol?
Godsdienst 1 1.
Godsdienst 1.
Modern Sprookje Kikkerkoning.
Push for life!. Een man was ‘s nachts aan het slapen toen zijn kamer plots verlicht werd en God hem verscheen. De Heer zei hem dat hij een opdracht had.
1. 1 En Hij (=Jezus) kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2.
Zinsdelen zijn net puzzelstukken!
Thema voor vanavond is:
WELKOM!.
Bezittelijk voornaamwoord
Jongen van twaalf Op de drempel Op de drempel tussen kind en volwassen tussen kind en volwassen ontdekken wie je bent ontdekken wie je bent Jezus van twaalf,
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
‘Liever een open relatie?’
Persoonsvorm Saskia Hoekx.
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
Interpreteren van data
Wie zijn Zijn leerlingen?
Nederlands Woordsoorten.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Uittreksel uit een recente studie bij kinderen van ongeveer 10 jaar in verband met het onderwerp « huwelijk ».
„Papa, waarom hebben wij indianen allemaal van die lange namen, terwijl de cowboys altijd korte namen hebben zoalsBill, Tex of Brad?
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Vorige keer Standaardfouten bij het formuleren Dubbelopfouten.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En.
Uitleg persoonsvorm (pv)
Vrouwen en wijn… Woorden van Lemuël, de koning van Massa, waarmee zijn moeder hem vermaande’(31:1).
De koning van de kikkers
Op straat Powerpoint: Willy.
SE-Seneca voorbereiding op CE 2013!
Preek 1 Koningen 17: Louis Hersent
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Wat gaan we doen vandaag?
Woordraadstrategieën
Verkeerde verwijswoorden
Hoofdstuk 2 Grammatica zinsdelen
Hij,ze,hem,haar,zijn,deze,dit,die,dat
Paragraaf twee: verkeerde verwijswoorden
Belangrijke tips voor een spreekbeurt
Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:
Het kost niets om dit te lezen.... het kost niets om te proberen !!! Te kijken maar doorlezen tot het einde het kost niets om te proberen !!! Te kijken.
Woordsoorten Maud Hutten.
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
Skillzz Handleiding voor mentor Powered by. Waarom Skillzz? Jouw school vindt het belangrijk dat: Jullie als klasgenoten nog beter met elkaar omgaan Dat.
Woordsoorten benoemen
Psalm 89:1 Lezen Johannes 3:22-36 LB 456B:1,2,3,4,8 Tekst Johannes 3:27-30 LB 439:1,2,3 LB 342 LB 447:1-3.
Vrouwen hebben altijd het laatste woord !!!!
Jezus leeft in eeuwigheid opwekking 71 Refrein: Jezus leeft in eeuwigheid, zijn sjaloom wordt werkelijkheid. Alle dingen maakt Hij nieuw. Hij is de Heer.
 Bepaald?  Bepaald:De het  Bepaald: de het  Onbepaald?
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
Aanwijzend voornaamwoord Bezittelijk voornaamwoord 2 Voornaamwoorden.
Woordbenoemen Groep 6 en 7.
Persoonlijk voornaamwoord
Transcript van de presentatie:

Wat zijn verwijswoorden en hoe gebruik je die?

Wat zijn verwijswoorden Wat zijn verwijswoorden? Verwijswoorden zijn woorden als: hij, zij, het, die, hun, er. Verwijswoorden verwijzen naar iets of iemand anders in de tekst. Zonder verwijswoorden zou een tekst heel saai zijn.

Welke verwijswoorden zijn er? Welke verwijswoorden kun je in een tekst tegenkomen? Persoonlijke voornaamwoorden; Bezittelijke voornaamwoorden; Aanwijzende voornaamwoorden; Er en daar .

Persoonlijke voornaamwoorden Persoonlijke voornaamwoorden verwijzen naar personen die in de tekst genoemd worden, of tegen wie gesproken wordt. ik, me verwijst naar De schrijver, of een persoon in de tekst die aan het woord is. jij, je verwijst naar De persoon tegen wie gesproken wordt in de tekst . hij, zich, hem verwijst naar Een man of jongen die in de tekst wordt genoemd. zij, ze, haar verwijst naar Een vrouw of meisje die in de tekst wordt genoemd. het verwijst naar Iets wat in de tekst wordt genoemd. wij, we, ons verwijst naar De personen die aan het woord zijn in de tekst. jullie verwijst naar De personen tegen wie gesproken wordt in de tekst. zij, ze, hun, hen verwijst naar Personen of dingen die in de tekst worden genoemd .

Bezittelijke voornaamwoorden Bezittelijke voornaamwoorden zijn woorden die aangeven van wie iets is. mijnverwijst naar De schrijver, of een persoon in de tekst die aan het woord is. jouwverwijst naarDe persoon tegen wie gesproken wordt in de tekst. zijnverwijst naar Een man of jongen of iets in de tekst. haarverwijst naar Een vrouw of meisje die in de tekst wordt genoemd. ons, onzeverwijst naarDe personen die aan het woord zijn in de tekst. jullieverwijst naarDe personen tegen wie gesproken wordt in de tekst. hunverwijst naarPersonen of dingen die in de tekst worden genoemd.

Voorbeeld: In de tekst over het overlijden van Michael Jackson staan veel persoonlijke en bezittelijke voornaamwoorden welke allemaal naar Michael Jackson verwijzen. De Koning van de Pop voorgoed van zijn troon Vorige week donderdag is Koning van de Pop Michael Jackson op 50-jarige leeftijd overleden. Juist op het moment dat hij een comeback wilde maken met een reeks van vijftig concerten in Londen, werd een hartaanval hem fataal. Jackson was behalve om zijn muzikale talent ook bekend om zijn excentrieke levenswijze en zijn cosmetische operaties. Naar: Nieuwsbegrip week 27 2009

Aanwijzende voornaamwoorden en er en daar De aanwijzende voornaamwoorden deze, die en dat zijn ook verwijswoorden. Ze verwijzen naar iets dat in de tekst wordt genoemd. Meestal kun je in de zin ervoor vinden wat dat is. Dat geldt ook voor de woorden er en daar. Kijk dus altijd terug in de tekst.

Stappenplan